skip to Main Content
Apple Heeft Een Update Voor IWork Uitgebracht
Bron afbeelding: PR Apple

Apple heeft een update voor iWork uitgebracht

Apple heeft een update van het iWork-pakket uitgebracht. De productiviteitsapps Pages, Numbers en Keynote hebben nu nieuwe functies waarmee je op iPad gemakkelijker creatieve elementen aan je documenten, spreadsheets en presentaties toevoegt.

Voor het eerst kunnen gebruikers direct met Apple Pencil tekenen, schetsen of schrijven in Pages, Numbers en Keynote. Apple Pencil biedt toegang tot geavanceerde maar toch gebruiksvriendelijke tools waarmee alle gebruikers, van scholieren tot professionals, hun documenten kunnen verlevendigen met tekeningen, diagrammen en meer. Daarna kunnen bijvoorbeeld kleur en textuur gemakkelijk en nauwkeurig worden toegevoegd.

Smart Annotation, dat vandaag in een bètaversie wordt gelanceerd, is een innovatieve nieuwe tool in Pages om met Apple Pencil feedback toe te voegen aan een document. Opmerkingen en correctietekens worden zo dynamisch aan tekst verankerd. Wanneer een document wordt gewijzigd nadat iemand feedback heeft toegevoegd, blijven deze aantekeningen staan bij de tekst waar ze bij hoorden.

“iWork is een veelzijdig pakket met apps voor iPhone, iPad en Mac, dat in klaslokalen overal ter wereld wordt gebruikt”, aldus Susan Prescott, Vice President Apps Product Marketing van Apple. “Omdat iPad nu geschikt is voor Apple Pencil, kunnen scholieren en studenten in de nieuwe versies van Pages, Numbers en Keynote op een geheel nieuwe manier creatieve elementen toevoegen aan hun documenten, spreadsheets en presentaties. En met de innovatieve nieuwe functie Smart Annotation kunnen ze makkelijker dan ooit met feedback werken. Ook kunnen ze de ingebouwde tools voor realtime samenwerking in iWork gebruiken om samen dingen te verkennen en te leren.”

Iedereen kan nu gemakkelijk in Pages voor iOS en macOS leuke interactieve digitale boeken maken, van korte verhalen tot reisverslagen. Er zijn allerlei sjablonen beschikbaar. Gebruikers kunnen daar tekeningen aan toevoegen met de nieuwe tekentools in iWork of afbeeldingen toevoegen uit beeldgalerieën en video’s in de fotobibliotheek. Gebruikers kunnen in realtime samen met klasgenoten of collega’s boeken maken op iPad, iPhone, Mac en iCloud.com. De boeken kunnen dan worden gedeeld en ze zien er prachtig uit in iBooks.

Een andere nieuwe functie is Presenter Mode voor Pages, waarmee gebruikers hun iPad of iPhone kunnen omtoveren tot een virtuele autocue, wat het voorlezen aanzienlijk vergemakkelijkt. De tekst kan automatisch over het scherm scrollen, waarbij snelheid, tekstgrootte, regelafstand, lettertype en achtergrondkleur allemaal al doende kunnen worden aangepast. Door de integratie met Box kunnen gebruikers in realtime samenwerken in Pages-, Numbers- en Keynote-documenten die in Box zijn opgeslagen.

Apple heeft vandaag ook de nieuwe 9,7-inch iPad aangekondigd, die geschikt is voor Apple Pencil, ongelooflijk goed presteert bij zelfs de meest veeleisende taken en toegang geeft tot meer dan 1,3 miljoen iPad-apps in de App Store, inclusief het iWork-pakket. Met een Apple Pencil (los verkrijgbaar) werk je nog nauwkeuriger en handiger op je iPad.

Beschikbaarheid
Pages, Numbers en Keynote voor iOS en Mac zijn gratis en worden op de meeste nieuwe devices standaard meegeleverd. De updates van vandaag kunnen worden gedownload in de App Store en de Mac App Store.

Back To Top