skip to Main Content
Update IOS 11.3

Update iOS 11.3

iOS 11.3 biedt onder meer toegang tot nieuwe meeslepende augmented reality-ervaringen, nieuwe Animoji voor iPhone X-bezitters en je eigen patiëntendossier (via de Gezondheid-app). Deze gratis software-update biedt klanten ook meer inzicht in de toestand en prestaties van hun iPhone-batterij.
Nieuwe AR-features

Met de introductie van ARKit in iOS 11 kregen honderden miljoenen iPhone- en iPad-gebruikers toegang tot augmented reality-features en werd iOS ’s werelds grootste AR-platform. Dankzij iOS 11.3 kunnen apps nu voorzien in AR-ervaringen die werken met verticale of horizontale oppervlakken (respectievelijk muren/deuren of tafels/stoelen). Daarnaast is een nauwkeurigere mapping mogelijk met onregelmatig gevormde oppervlakken, zoals ronde tafels.
ARKit gebruikt geavanceerde beeldtechnologie om de positie te bepalen van 2D-afbeeldingen, zoals borden, posters en artwork. Deze beelden uit de werkelijkheid kunnen worden geïntegreerd met AR-ervaringen, zodat een museum bijvoorbeeld kan worden gevuld met interactieve kunst of een filmposter tot leven komt. Het beeld op de werkelijkheid via de camera heeft nu een 50 procent hogere resolutie en de autofocus zorgt voor een nog scherper beeld.

Animoji
iPhone X-bezitters kunnen hun gezichtsuitdrukkingen laten uiten door vier nieuwe Animoji: een leeuw, beer, draak of doodshoofd. Dankzij de A11 Bionic-chip en de TrueDepth-camera kunnen gebruikers Animoji-berichten opnemen en versturen die naast je stem meer dan 50 verschillende bewegingen van je gezichtsspieren kunnen nabootsen. Zelfs Animoji-karaokevideo‘s zijn mogelijk.

Zakelijke Chat
Zakelijke Chat wordt vandaag als bètaversie gelanceerd in de VS en Canada. Via deze nieuwe berichtenfunctie kunnen gebruikers op een nieuwe manier direct communiceren met bedrijven. Zo kunnen ze een vraag stellen aan een medewerker of een aankoop doen met Apple Pay, zowel onderweg als thuis op de bank. Als een gebruiker via Spotlight of in Safari of Kaarten een winkel, hotel, bank of ander bedrijf zoekt, krijgt hij de optie aangeboden om in de Berichten-app op zijn iPhone of iPad rechtstreeks een bericht te sturen naar dat bedrijf. Het gesprek kan daarna worden voortgezet op een Apple Watch of Mac. De gebruiker bepaalt zelf hoe er wordt omgesprongen met zijn contactgegevens; de standaardinstelling is dat bedrijven geen persoonlijke gegevens ontvangen.

Patiëntendossiers
Dankzij de nieuwe functie voor patiëntendossiers kunnen patiënten van meer dan 40 gezondheidsorganisaties hun medische gegevens inzien op hun iPhone, inclusief Duke, NYU Langone, Stanford en Yale. Met de toevoeging van deze nieuwe instellingen hebben patiënten toegang tot nog meer medische gegevens, zoals labuitslagen, medicatie, aandoeningen en dergelijke. De informatie in de patiëntendossiers is versleuteld en met een toegangscode beveiligd.

Gegevens en privacy
iOS 11.3 en macOS 10.13.4 bevatten vernieuwde informatie over data en privacy die het gebruikers makkelijker maakt dan ooit om inzicht te krijgen in hoe hun persoonlijke gegevens kunnen worden gebruikt. Zodra Apple om toegang tot persoonlijke gegevens vraagt, bijvoorbeeld om een functie aan te zetten, Apple diensten te beveiligen of een iOS-ervaring te personaliseren, komt naast een nieuw privacysymbool ook uitgebreide privacy-informatie in beeld.

Batterij en prestaties
iOS 11.3 bevat nieuwe features om de toestand van de iPhone-batterij te bekijken en te controleren of de batterij moet worden nagekeken. Deze features zijn te vinden onder Instellingen > Batterij en zijn beschikbaar op iPhone 6 en hoger.

Daarnaast kunnen gebruikers nu zien of de energiebesparingsmodus is ingeschakeld. Deze feature, die in iOS 10.2.1 werd geïntroduceerd om dynamisch de maximale prestaties te beheren en spontaan uitvallen te voorkomen, kan desgewenst worden uitgeschakeld. Deze feature is te vinden onder Instellingen > Batterij en is beschikbaar op iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone SE, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone 7 en iPhone 7 Plus.
Overige features in iOS 11.3:

  • Videoclips in Apple Music worden voortaan zonder reclame-onderbrekingen gestreamd. Met de nieuwe playlists voor videoclips kunnen gebruikers nieuwe of klassieke videoclips of de videoclips van hun favoriete artiesten achter elkaar afspelen.
  • Gebruikers van Apple News kunnen nog eenvoudiger de belangrijkste nieuwe video’s bekijken via de nieuwe videogroep in ‘For You’ en verbeterde nieuwsberichten.
  • Forenzen in Beijing en Shanghai kunnen met Apple Pay op hun iPhone of Apple Watch snel en veilig betalen voor hun ritjes met de metro of bus.
  • De Apple TV-app, dé plaats waar iPhone-, iPad- en Apple TV-bezitters de beste tv-programma’s en films kunnen ontdekken en bekijken, wordt in Brazilië en Mexico gelanceerd. De Apple TV-app was al beschikbaar in de VS, Australië, Canada, Duitsland, Frankrijk, Noorwegen, het VK en Zweden.
  • In Brazilië wordt Siri-ondersteuning uitgerold op Apple TV 4K en Apple TV (4e generatie). Daarmee kunnen de gebruikers daar met hun stem films, tv-programma’s, nummers, apps en dergelijke opzoeken en afspelen.
  • Met de feature voor softwareverificatie in HomeKit kunnen ontwikkelaars HomeKit-ondersteuning toevoegen aan bestaande accessoires, zonder de privacy of beveiliging in gevaar te brengen.
  • AML-ondersteuning (Advanced Mobile Location), zodat automatisch de huidige locatie van een gebruiker wordt verstuurd wanneer het alarmnummer wordt gebeld in landen waarin AML wordt ondersteund.

Gebruikers die nieuwsgierig zijn naar alle handige dingen van iOS 11.3, kunnen terecht in de Tips-app op iPhone of iPad. Ga voor meer informatie over het bijwerken van iOS-devices naar Apple Support.

Back To Top