skip to Main Content
Apple Maakt Resultaten Voor Tweede Kwartaal Bekend

Apple maakt resultaten voor tweede kwartaal bekend

Apple heeft de resultaten bekendgemaakt voor het tweede kwartaal van het boekjaar 2018. Dit kwartaal werd afgesloten op 31 maart 2018. De kwartaalomzet bedroeg $ 61,1 miljard, een stijging van 16 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar geleden, en de kwartaalwinst bedroeg $ 2,73 per aandeel, een stijging van 30 procent. De internationale verkopen vertegenwoordigden in het afgelopen kwartaal 65 procent van de totale omzet.

“Met trots kunnen we melden dat dit ons beste tweede kwartaal ooit is. De omzet van iPhone en van onze diensten en wearables is flink gestegen”, aldus Tim Cook, CEO van Apple. “Tijdens het afgelopen kwartaal bleef de voorkeur van iPhone-klanten elke week uitgaan naar een iPhone X, net als bij de lancering in het eerste kwartaal. Geografisch gezien is onze omzet overal gestegen, in Groot-China en Japan zelfs met ruim 20%.”

“We hebben dit kwartaal uitzonderlijk goed gepresteerd. Zo is de winst per aandeel met 30% gegroeid en hebben we een cashflow uit bedrijfsactiviteiten van $ 15 miljard behaald”, meldt Luca Maestri, CFO van Apple. “Nu de toegang tot ons internationale kapitaal flexibeler is geworden, kunnen we efficiënter investeren in onze activiteiten in de VS en naar een betere kapitaalstructuur toe werken. We hebben alle vertrouwen in de toekomst. Onze raad van bestuur heeft dan ook goedkeuring gegeven voor een terugkoop van aandelen ter waarde van $ 100 miljard én een verhoging van 16% van ons kwartaaldividend.”

De nog lopende terugkoop van aandelen ter waarde van $ 210 miljard wordt in het derde kwartaal afgerond.

De goedgekeurde verhoging komt erop neer dat op 17 mei 2018 per algemeen Apple aandeel een cashdividend van $ 0,73 wordt uitgekeerd aan aandeelhouders die op 14 mei 2018 einde werkdag als zodanig zijn geregistreerd.

Daarnaast is Apple voornemens het vereffenen van uitgeoefende voorwaardelijke aandelen voort te zetten.

Sinds de invoering van het kapitaalterugvloeiingsprogramma in augustus 2012 heeft Apple al $ 275 miljard laten terugvloeien naar de aandeelhouders, waarvan $ 200 miljard via terugkoop van aandelen. Het kapitaalterugvloeiingsprogramma wordt zorgvuldig gemonitord door het management en de raad van bestuur, en zal jaarlijks worden herzien.

Apple geeft de volgende indicaties voor het derde kwartaal van het boekjaar 2018:

  • Een omzet tussen de $ 51,5 miljard en $ 53,5 miljard
  • Een brutomarge tussen de 38 en 38,5 procent
  • Exploitatiekosten tussen de $ 7,7 miljard en $ 7,8 miljard
  • Overige inkomsten/uitgaven ter hoogte van $ 400 miljoen
  • Een belastingtarief van ongeveer 14,5 procent

De conference call waarin de resultaten van het tweede kwartaal van boekjaar 2018 worden besproken, kan vanaf 1 mei 2018 worden beluisterd via www.apple.com/investor/earnings-call/. Deze webuitzending blijft vanaf die datum gedurende circa twee weken beschikbaar.

Back To Top