skip to Main Content
IOS 11.4 Introduceert AirPlay 2

iOS 11.4 introduceert AirPlay 2

HomePod, de baanbrekende draadloze speaker van Apple, levert nu een nog bredere luisterervaring in het hele huis met ondersteuning voor HomePod-stereoparen en een nieuw systeem voor audio in meerdere kamers in iOS 11.4. Deze gratis software-update introduceert het meest geavanceerde en gebruiksvriendelijke draadloze audiosysteem voor verschillende kamers met AirPlay 2, voor het afspelen van muziek in de ene kamer vanuit een andere kamer, het meenemen van muziek van de ene naar de andere ruimte of het overal afspelen van hetzelfde nummer met behulp van een iOS-device, HomePod, Apple TV – of door het te vragen aan Siri. HomePod is verkrijgbaar in de VS, het VK en Australië en is vanaf 18 juni ook verkrijgbaar in Canada, Frankrijk en Duitsland.

HomePod combineert door Apple ontworpen audiotechnologie met geavanceerde software om een groots hifi-geluid neer te zetten dat een nieuwe norm stelt voor geluidskwaliteit voor kleine speakers. Met een grote, door Apple zelf ontworpen woofer voor diepe en heldere bastonen, zeven straalvormende tweeters voor zuivere hoge tonen en directionele besturing plus krachtige ingebouwde technologieën zorgt HomePod ervoor dat de oorspronkelijke opname zo authentiek mogelijk overkomt.

Als twee HomePod-speakers worden ingesteld als stereopaar, levert dit geluid een nog breder, kamervullend geluid dat ruimtelijker is dan een traditionele luidsprekerset. En dat met speakers die nog geen 18 cm hoog zijn. Met behulp van ruimtelijk inzicht waarmee de locatie in de kamer wordt gedetecteerd, past elke HomePod het geluid automatisch aan zodat er bij iedere plaatsing een geweldige sound ontstaat. Hiervoor wordt gebruikgemaakt van een door Apple ontworpen directe peer-to-peer-koppeling waarmee de speakers met elkaar communiceren en de muziek volledig synchroon wordt afgespeeld.

Met een A8-chip in iedere speaker kan elke HomePod op een eigen audiokanaal afspelen – links of rechts – terwijl omgevingsgeluid en direct geluid worden gescheiden. Dit innovatieve stereogeluid levert overal in de kamer een breed, bijna driedimensionaal geluidsveld voor een ongekende luisterervaring. Een HomePod-stereopaar creëert een ruimtevullend geluid met een krachtiger basgeluid, wat een diepere, meer nauwkeurige weergave van lage frequenties oplevert.

Het instellen van een stereopaar is eenvoudig. Wanneer in dezelfde ruimte een tweede HomePod wordt geplaatst, wordt gevraagd of de gebruiker een stereopaar wil vormen, en in een paar minuten tijd is de kamer gevuld met geweldige audio. De twee speakers gedragen zich als één, maar de HomePods communiceren onderling zodat slechts één speaker op Siri-verzoeken reageert.

AirPlay 2 en audio in meerdere kamers

Met AirPlay 2 kan het meest geavanceerde draadloze audiosysteem voor meerdere kamers worden opgezet – en kunnen mensen moeiteloos overal in huis muziek of podcasts streamen naar meerdere devices. Allemaal synchroon. Tijdens het luisteren kan in het bedieningspaneel worden aangegeven waar de muziek wordt afgespeeld, en kunnen gebruikers Siri vragen de muziek af te spelen in één kamer, meerdere kamers of overal in huis. Voor HomePod worden de AirPlay 2-features automatisch ondersteund en kan muziek in de hele woning worden gestreamd zonder dat speakers handmatig gegroepeerd hoeven worden.

In iOS zijn AirPlay 2-regelaars aanwezig in elke app en in het bedieningspaneel zodat de gebruiker snel toegang heeft tot wat er wordt afgespeeld in elke kamer en op elke speaker. Apple Music-abonnees kunnen Siri ook vragen verschillende nummers in verschillende ruimtes of overal hetzelfde nummer te draaien, zonder de kamer te verlaten. Net als iPhone en iPad kan HomePod communiceren met andere speakers met AirPlay 2-functionaliteit, dus Siri kan ook muziek regelen die wordt afgespeeld op speakers van Bang & Olufsen, Bluesound, Bose, Bowers & Wilkins, Denon, Libratone, Marantz, Marshall, Naim, Pioneer en Sonos.

Siri wordt inmiddels volop gebruikt op ruim een half miljard devices. Dat betekent dat deze spraakassistent veel weet van muziek en oog heeft voor persoonlijke voorkeuren en muzieksmaak. Als persoonlijke verzoeken voor HomePod zijn ingeschakeld, kan Siri een bericht versturen, herinneringen en notities toevoegen en controleren of er afspraken in de agenda staan.2 Siri kan een timer instellen, een podcast afspelen, nieuws, sport, verkeer en weersvooruitzichten opzoeken, en allerlei slimme HomeKit-accessoires in huis bedienen.

Gebruikers die nieuwsgierig zijn naar alle handige dingen van iOS 11.4, kunnen terecht in de Tips-app op iPhone of iPad. Ga voor meer informatie over het bijwerken van HomePod naar Apple Support.

Prijzen en verkrijgbaarheid

  • HomePod is verkrijgbaar in wit en spacegrijs in de VS, het VK en Australië en is vanaf maandag 18 juni ook verkrijgbaar in Canada, Frankrijk en Duitsland. HomePod is verkrijgbaar in Apple Stores, apple.com, de Apple Store-app en bepaalde door Apple erkende resellers.
  • HomePod is compatibel met iPhone 5s of nieuwer, iPad Pro, iPad Air of nieuwer, iPad mini 2 of nieuwer en iPod touch (6e generatie) met iOS 11.2.5 of hoger. Stereo en audio in meerdere kamers worden ondersteund in iOS 11.4.
Back To Top