skip to Main Content
Nieuwe Mac App Store

Nieuwe Mac App Store

Naast macOS Mojave geeft Apple een preview van een gloednieuwe Mac App Store met een nieuwe look en uitgebreide redactionele content, waardoor het nog makkelijker wordt om Mac-apps te vinden. Net als de App Store voor iOS, die vorig jaar is vernieuwd, bevat de nieuwe Mac App Store nu een Discover-tab waar apps, games en ontwikkelaars in het voetlicht komen te staan. Daar staan ook boeiende verhalen, diepgaande interviews, handige tips, verzamelingen van de beste apps en nog veel meer. Gebruikers kunnen ook op onderzoek uit gaan in de nieuwe tabs ‘Create’, ‘Work’, ‘Play’ en ‘Develop’ om voor een bepaald project of doel de perfecte app te vinden. Van apps voor muziek, video en fotografie tot bedrijfstools en games.

“Sinds de launch in 2011 heeft de Mac App Store zich ontwikkeld tot de grootste catalogus aan Mac-apps, en voor gebruikers van over de hele wereld is het nog steeds de beste en veiligste plek om Mac-apps te vinden,” aldus Phili Schiller, Senior Vice President van Worldwide Marketing bij Apple. “Vol enthousiasme staan we nu aan het begin van een nieuw hoofdstuk voor de Mac App Store, met een schitterende nieuwe look, unieke redactionele content en een nadruk op beheer door mensen die aansluit op de manier waarop Mac vandaag de dag wordt gebruikt.”

Geweldige nieuwe apps

De Mac App Store bevat nu al de grootste catalogus aan Mac-apps, en die wordt straks alleen maar groter. Binnenkort zijn onder andere ook Office van Microsoft, Lightroom CC van Adobe, BBEdit van Bare Bones, Transmit van Panic, Live Studio van Snap Inc., en Houseparty verkrijgbaar.
“Voor Mac-gebruikers biedt Office 365 het beste van twee werelden. Het zijn de welbekende productiviteitstools uit Office, maar dan specifiek ontworpen voor Mac,” aldus Kirk Koenigsbauer, Corporate Vice President bij Microsoft. “We zijn heel blij dat we met Office in de nieuwe Mac App Store onze gezamenlijke klanten nu makkelijk toegang kunnen geven tot dowloads en updates.”

“Bij Adobe kijken we ernaar uit om Lightroom CC, onze toonaangevende fotografieservice, het komende jaar beschikbaar te stellen via de Mac App Store,” aldus Bryan Lamkin, Executive Vice President en General Manager of Digital Media bij Adobe. “We zijn ook erg enthousiast over het nieuwe design van de Mac App Store, waarmee gebruikers niet alleen makkelijker apps kunnen vinden als Lightroom CC, maar ook het fantastische werk van makers en ontwikkelaars meer erkenning krijgt.”

“We zijn heel enthousiast over de verbeteringen op het gebied van beheer en navigatie die Apple introduceert in de Mac App Store,” aldus Rich Siegel, oprichter en CEO bij Bare Bones Software. “Dit jaar is BBEdit al 25 jaar lang een toonaangevend Mac-product, en we blijven vooruit kijken. We zijn ervan overtuigd dat een veelzijdige Mac App Store veel gaat betekenen voor de toekomst van het platform.”

“Met Houseparty voor Mac is het voor meer gebruikers makkelijker om in groepen te videochatten,” aldus Ben Rubin, medeoprichter en CEO van Houseparty. “Met onze mobiele app in de App Store voor iOS hebben we mensen al met elkaar in contact laten komen, en nu doen we dat ook voor Mac-gebruikers met Houseparty in de Mac App Store.”
“Met plezier brengen we Transmit nu weer terug naar de Mac App Store,” aldus Cabel Sasser, medeoprichter van Panic Inc. “Apple luistert goed naar ontwikkelaars als wij en doet er ook alles aan om de Mac App Store voor iedereen beter te maken. We zijn benieuwd wat de toekomst nog gaat brengen.”

Discover

Op de nieuwe Discover-tab is er elke week uitgebreide redactionele content te vinden over de beste Mac-apps, in de vorm van verhalen en verzamelingen. Daarnaast zijn er hitlijsten waar de meest populaire content in komt te staan. Voor het eerst staan er ook handige video’s in die automatisch afspelen, zodat gebruikers een app in actie kunnen zien voordat ze hem downloaden.

Create, Work, Play en Develop

De tabs ‘Create’, ‘Work’, ‘Play’ en ‘Develop’ bevatten voor hun respectievelijke thema’s handige app-aanbevelingen van experts. In deze tabs zijn er voor sommige apps ook tips en tutorials te vinden waar zelfs de meest ervaren gebruikers nog iets van kunnen opsteken.

Beschikbaarheid
De nieuwe Mac App Store is dit najaar verkrijgbaar met macOS Mojave. Van macOS Mojave is er vanaf vandaag een preview voor ontwikkelaars beschikbaar via developer.apple.com, voor deelnemers aan het Apple Developer Program. Eind juni komt er voor Mac-gebruikers een openbare bètaversie beschikbaar via beta.apple.com. Ga voor meer informatie naar apple.com/macos/mojave.

Back To Top