skip to Main Content
Apple Design Awards 2018

Apple Design Awards 2018

Tijdens de WWDC (Worldwide Developers Conference) heeft Apple de Apple Design Awards uitgereikt. Deze awards vormen een erkenning van de creatieve en technische prestaties van ontwikkelaars die het beste te bieden hebben op het gebied van design, innovatie en technologie op Apple platforms. De prijswinnaars van dit jaar zijn afkomstig uit landen over de hele wereld, waaronder Australië, Canada, Denemarken, Finland, India, Nederland, Oostenrijk, Turkije en de VS.

“De winnende apps van dit jaar en de ontwikkelaars daarachter hebben echt innovatieve en inspirerende apps gemaakt”, vertelt Ron Okamoto, Vice President Worldwide Developer Relations bij Apple. “De Apple Design Awards zijn altijd al een springplank geweest voor ontwikkelaars die populaire apps in de App Store hebben ontwikkeld, zoals Procreate, Zova, djay Pro en Monument Valley, en we weten dat deze winnaars die traditie zullen voortzetten.”

Winnaars Apple Design Award 2018

Florence (Australië) – Florence is een interactief verhalenboek dat gaming en comics combineert om de triomfen en beproevingen van verliefdheid te onderzoeken. Met een unieke soundtrack, handgemaakte illustraties en een aangrijpend verhaal heeft deze ervaring een universele aantrekkingskracht.

Agenda (Nederland) – Agenda benadert notities op de Mac op een nieuwe manier door handschrift, een agenda en taakbeheer te combineren tot een unieke tijdlijn die een heldere weergave vormt van het verleden, het heden en de toekomst. Het minimalistische design omvat een elegante typografie, krachtige zoekmogelijkheden en navigatie door notities, projecten en hulpmiddelen zoals iCloud-synchronisatie en Handoff.

iTranslate Converse (Oostenrijk) – iTranslate Converse tovert iPhone en Apple Watch om tot een device voor vertalingen in twee richtingen. Het eenvoudige ontwerp maakt natuurlijke gesprekken mogelijk in 38 talen, werkt zonder internetverbinding en herkent automatisch de juiste gesproken taal voor een snelle en nauwkeurige vertaling.

Calzy 3 (India) – Calzy is een sterk personaliseerbare calculator die gebruikmaakt van verschillende iOS-technologieën om dagelijkse wiskundige berekeningen op een elegantere manier uit te voeren: Multitasking, Face ID en Touch ID om op een afgeschermde manier de geschiedenis en bladwijzers te kunnen bekijken, Drag & Drop om resultaten te delen met andere apps, iMessage-integratie, de Spotlight-zoekfunctie om als bladwijzer opgeslagen resultaten te bekijken en iCloud-synchronisatie en Handoff.

Frost (Oostenrijk) – Frost is een fraaie puzzel-game met vrije vormen waarin spelers paden tekenen om op een verrassend kalmerende manier zwermen met deeltjes in goede banen te leiden. Door de Metal-technologie worden moeiteloos tienduizenden rondzwermende geesten tegelijk op het scherm geanimeerd.

Oddmar (Turkije) – Met de hand getekende levels en een soundtrack van bioscoopallure leveren een prachtige, op de vikingwereld geënte side-scrolling game op met productiewaarden die niet onderdoen voor avondvullende animatiefilms. De gameplay in Oddmar is geoptimaliseerd voor touch-bediening.

Alto’s Odyssey (Canada) – Alto’s Odyssey is een eindeloze surfreis over het zand met intuïtieve gameplay en een indrukwekkend gebruik van 3D Touch en haptische signalen. De app valt op door prachtig in Metal geoptimaliseerd artwork en design en een rustgevende en meeslepende soundtrack.

Bandimal (Finland) – Bandimal is een kindvriendelijke app voor het componeren van muziek waarin instrumenten zijn vervangen door bewegende cartoondieren. Hiermee kunnen kinderen op een leuke en unieke manier leren experimenteren met het maken van melodieën en ritmes. De focus ligt op creativiteit: geen noten, geen akkoorden, geen regels, geen scores.

Playdead’s INSIDE (Denemarken) – Door de prachtige visuals, een schitterend geluidsontwerp en doordachte puzzels is INSIDE een indrukwekkende combinatie van een puzzelavontuur en een platformgame die is geoptimaliseerd voor iPhone, iPad en Apple TV.

Triton Sponge (VS) – Triton Sponge is een innovatieve iPad-app voor gebruik in operatiekamers om snel het bloedverlies dat is verzameld in wondtampons en bloedafzuigers te berekenen en volgen. De app maakt gebruik van iOS-technologieën als Core Image en de dieptemeting van de camera om tampons te detecteren, en van Core ML en machine learning om complexe berekeningen over het bloedverlies uit te voeren om de patiëntenzorg te verbeteren.

Back To Top