skip to Main Content
Apple TV 4K Met TvOS 12 Biedt Thuisbioscoopervaring

Apple TV 4K met tvOS 12 biedt thuisbioscoopervaring

Apple heeft een voorproefje laten zien van tvOS 12, het krachtige besturingssysteem dat is ontworpen voor optimaal kijkplezier op een groot scherm. Deze versie tilt de thuisbioscoopervaring van Apple TV 4K naar een hoger plan, onder meer met ondersteuning van Dolby Atmos-audio, handige nieuwe features om makkelijk naar je favoriete tv-series en films te gaan en adembenemende luchtfoto’s uit de ruimte.

Apple TV 4K is in het najaar van 2017 uitgebracht en was meteen een doorslaand succes. Klanten kunnen kiezen uit de grootste collectie 4K HDR-films en kunnen eerder gekochte titels in hun iTunes-bibliotheek zelfs gratis upgraden naar 4K HDR. Vanaf later dit jaar mag iTunes bogen op de grootste collectie films die Dolby Atmos ondersteunen. Die titels zijn gratis te beluisteren in Dolby Atmos-audio. Met tvOS 12 is Apple TV 4K de enige streamingspeler die zowel Dolby Vision Certified als Dolby Atmos Certified is. Dit zorgt voor een thuisbioscoopervaring van de bovenste plank, met een verbluffend mooi 4K HDR-beeld en geluid dat de kijker van alle kanten in de driedimensionale ruimte omringt.

Videodiensten in de hele wereld kiezen ervoor om hun abonnees te bedienen via Apple TV 4K. Apple heeft vandaag bekendgemaakt dat Charter Communications, de op één na grootste kabelmaatschappij in de VS, Apple TV 4K gaat aanbieden aan zijn klanten. Dat betekent dat bijna 50 miljoen huishoudens via de nieuwe Spectrum TV-app op hun Apple TV 4K, iPhone en iPad toegang krijgen tot livekanalen en tienduizenden on-demandprogramma’s. Dit is ook nog eens naadloos geïntegreerd met Siri en de Apple TV-app. Verder gaat Charter in het kader van deze samenwerking ook iPhone en iPad aanbieden aan klanten, als onderdeel van de uitbreiding van hun activiteiten in het mobiele segment. Charter volgt daarmee het voorbeeld van DirecTV Now van AT&T in de VS, CANAL+ in Frankrijk en Salt in Zwitserland, die Apple TV 4K al hebben opgenomen in hun servicepakket.

De Apple TV-app op iPhone, iPad en Apple TV is dé plaats waar je tv-programma’s en films kunt vinden en bekijken, afkomstig uit meer dan 100 deelnemende videoapps in tien landen. Dankzij de eenmalige aanmelding voor Apple TV en iOS hoefden gebruikers zich maar één keer aan te melden om toegang te krijgen tot alle videoapps in hun kabelabonnement. tvOS 12 vereenvoudigt het verificatieproces nog verder, namelijk doordat de gebruiker zich helemaal niet meer handmatig hoeft aan te melden (zero sign-on). Apple TV detecteert uit zichzelf het breedbandnetwerk van de gebruiker en meldt hem dan automatisch aan bij alle ondersteunde apps waarop ze geabonneerd zijn. Zelf typen is verleden tijd. Charter heeft later dit jaar de première van zero sign-on, op termijn gevolgd door andere aanbieders.

Luchtfoto’s zijn de favoriete screensavers van Apple TV-gebruikers, en in tvOS 12 worden zij op hun wenken bediend. In samenwerking met het International Space Station National Lab en het Center for the Advancement of Science in Space heeft Apple gloednieuwe luchtfoto’s onthuld die astronauten van NASA vanuit de ruimte hebben gemaakt. Zo kunnen Apple TV-klanten genieten van nog meer adembenemend beeldmateriaal, vastgelegd in 4K HDR. Deze screensavers zijn ook interactiever: de kijker kan locatiegegevens bekijken en swipen in een verzameling van tientallen prachtige luchtfoto’s.

  • tvOS 12 bevat features voor Apple TV 4K en Apple TV van de 4e generatie die het klanten nog makkelijker maken om naar hun favoriete tv-programma’s en films te gaan:
  • Klanten kunnen de wachtwoorden op hun iPhone en iPad veilig laten aanvullen op Apple TV, zodat ze zich makkelijk kunnen aanmelden bij Apple TV-apps.
  • Apple TV Remote wordt voor Apple TV-gebruikers automatisch in het bedieningspaneel op iPhone en iPad gezet, zodat ze snel bij de bediening van Apple TV kunnen.
  • Huisautomatiseringssystemen (zoals Control4, Crestron of Savant) kunnen ook worden gebruikt om Apple TV mee te bedienen, inclusief de mogelijkheid om Siri gesproken commando’s te geven om iets op te zoeken of te bedienen.

Beschikbaarheid
De preview van tvOS voor ontwikkelaars is voor deelnemers aan het Apple Developer Program vanaf vandaag beschikbaar op developer.apple.com. De nieuwe versie van tvOS is dit najaar beschikbaar als gratis software-update voor Apple TV 4K en Apple TV van de 4e generatie. Ga voor meer informatie naar apple.com/nl/apple-tv-4K. Features kunnen worden gewijzigd. Sommige functies en voorzieningen zijn niet in alle talen of regio’s beschikbaar.

Back To Top