skip to Main Content
Geen Kritische Vragen Voor Tim Cook In NederlandGeen kritische vragen voor Tim Cook in NederlandDeze week bezocht de CEO van Apple Tim Cook Nederland voor een aantal dagen. Maar voor wie denkt dat er kritische vragen zijn gesteld tijdens zijn verblijf moet worden teleurgesteld.

Zo blijft Tim Cook het antwoord schuldig op de vragen zoals, waar blijft de nieuwe Mac mini, de nieuwe Mac Pro, de nieuwe iMac, ApplePay in Nederland en wanneer kunnen we de HomePod in Nederland verwachten. En waarom loopt de Nederlandstalige iTunes Store achter?

Ook had de vraag gesteld kunnen worden waarom vraagt Apple de hoofdprijs, met uitzondering van de Mac Pro model 2013, voor hardware die sterk verouderd is. En dan had misschien ook gelijk de vraag gesteld kunnen worden waarom het uitbreiden van de Mac zo kostbaar is. En op de redactie hadden we ook graag willen weten waarom lopen de persberichten achter, is Nederland niet zo belangrijk voor Apple? En dan hebben we het niet eens gehad over de garantievoorwaarden van Apple in Nederland.


Dat betreft heeft Tim Cook het handig aangepakt door een rondvaart te maken in Amsterdam met alleen een amateur iPhone-fotografe en een historicus van Amsterdam. Om vervolgens wat handen te schudden in de Nederlandse Apple Stores, een interview te geven over het succes van de Apps aan Bright.nl (bekend van hun TV programma op RTLZ) en een aantal app-ontwikkelaars te ontmoeten. Voor de betrokkenen natuurlijk een leuke verassing. Maar kritische vragen werden er niet gesteld.Naast deze beleefdheidsbezoeken heeft Tim Cook ook nog een bezoek gebracht aan onze Minister President Mark Rutte in het bekende torentje op het binnenhof. En daar zal onze MP vast wel weer een belastingvoordeel hebben voorgesteld, gezien Apple een grootverdiener is. En dat Apple daar niet vies van is, en geef ze ongelijk, weet ook Ierland en ook de Europese Commissie maar dat is een ander verhaal.


Back To Top