skip to Main Content
Nieuwe Apple Books-app

Nieuwe Apple Books-app

Op de Worldwide Developers Conference gaf Apple een preview van Apple Books, een nieuwe app voor iPhone en iPad die een breed scala aan boeken en audioboeken binnen handbereik brengt. Apple Books neemt de plaats in van iBooks in iOS 12, dat dit najaar uitkomt.

“Apple Books is een schatkamer voor wie van lezen houdt. De app biedt keus uit een breed scala aan boeken en audioboeken, of je nu graag snel tussendoor wat leest of uren in een boek opgaat”, aldus Eddy Cue, Senior Vice President Internet Software & Services bij Apple. “Het is voor het eerst dat we de opzet voor boeken zo drastisch hebben veranderd. Hopelijk levert deze prachtige app zowel lezers als schrijvers veel inspiratie op.”

Op het nieuwe tabblad ‘Lees ik nu’ vind je de boeken die je op dat moment leest of beluistert, en krijg je aanbevelingen op maat. Met ‘Leeslijst’ kun je een verlanglijstje bijhouden met boeken die je wel interessant lijken. En je krijgt aanbevelingen op basis van wat je net hebt gelezen. Dankzij ‘Lees ik nu’ zit je dus nooit meer verlegen om iets te lezen.

Apple Books heeft nu voor het eerst een speciaal tabblad voor audioboeken, voor wie thuis of onderweg een boek wil beluisteren op iPhone of iPad, of in de auto met CarPlay.

Op het tabblad ‘Book Store’ blader je handig door alles wat Apple Books te bieden heeft, met onder meer hitlijsten, aanbevelingen, speciaal samengestelde verzamelingen, aanbiedingen en gratis boeken. In het nieuwe design swipe je makkelijk van het ene boek naar het andere en ontdek je vrijwel vanzelf nieuw leesvoer. In ‘Voor jou’ krijg je aanbevelingen op basis van je aankopen, die steeds specifieker worden naarmate je meer boeken uit de Store leest.

Op het tabblad ‘Bibliotheek’ kun je je volledige verzameling boeken doornemen met grote, goed zichtbare omslagafbeeldingen, waaronder de boeken die je naar je device hebt gedownload. In het gedeelte ‘Gelezen’ zie je de boeken die je eerder hebt uitgelezen met de bijbehorende datum op een tijdlijn.

De nieuwe Apple Books-app is vanaf komend najaar verkrijgbaar, met Book Store in 51 landen en gratis boeken in 155 landen.

Back To Top