skip to Main Content
Schoolwerk-app Van Apple Verkrijgbaar Voor Leerkrachten

Schoolwerk-app van Apple verkrijgbaar voor leerkrachten

Overal ter wereld kiezen miljoenen leerkrachten voor iPad als de beste tool om onderwijs op maat te bieden en de creativiteit van leerlingen aan te wakkeren. Met de gratis app Schoolwerk, die sinds vandaag verkrijgbaar is, wordt het leerkrachten makkelijk gemaakt om opdrachten aan te maken, een-op-een met leerlingen samen te werken, de kracht van apps voor het onderwijs volop te benutten en de resultaten van leerlingen te bekijken en analyseren. Met de app Schoolwerk en de Klaslokaal-app hebben leerkrachten een krachtige tool in handen om het onderwijs beter te maken. Hiermee halen zowel leraren als leerlingen meer uit de technologie die ze elke dag in de klas gebruiken.

Met de compleet nieuwe Schoolwerk-app profiteren leerkrachten optimaal van de kracht en creativiteit die iPad biedt om leerlingen het onderwijs op nieuwe manieren te laten beleven. Schoolwerk maakt het makkelijk om aankondigingen of huiswerk te maken en te versturen, met alle soorten materiaal: weblinks, pdf’s, documenten en zelfs links naar activiteiten in apps. Voor leerlingen komt Schoolwerk handig van pas om hun werk bij te houden, te bekijken wat ze nog moeten doen en te checken wanneer ze iets moeten inleveren.

Leerkrachten kunnen met Schoolwerk leerlingen gemakkelijk naar een specifieke activiteit in een app doorsturen. Zo kunnen ze leerlingen direct een opdracht of les toewijzen. Populaire onderwijsapps zoals Explain Everything, Tynker, GeoGebra en Kahoot! werken direct samen met Schoolwerk en bieden leerkrachten waardevol onderwijsmateriaal en handige tools voor gebruik met iPad.

Met Schoolwerk en de bijbehorende ondersteunende apps krijgen leerkrachten meer inzicht in de prestaties van hun leerlingen en kunnen ze hun lesprogramma’s afstemmen op de capaciteiten van iedere leerling. Ze hebben altijd inzicht in de prestaties van de klas en in de voortgang van individuele leerlingen per vak, zowel binnen apps als binnen bepaalde projecten. Zoals bij elk product van Apple zijn privacy- en beveiligingsfeatures ingebouwd. Daarmee heeft de school zelf de controle over het aanmaken, beheren en bewaken van de accounts die hun leerlingen gebruiken en bepaalt de school wanneer informatie over de voortgang van leerlingen wordt gedeeld.

Schoolwerk werkt samen met de app Klaslokaal en maakt van iPad (en nu ook Mac) een veelzijdige onderwijsassistent waarmee leerkrachten alle technologie in de klas in de hand houden. Met Klaslokaal voor iPad helpen leerkrachten hun leerlingen om zich te concentreren op een app of website. Met deze app kunnen leerkrachten schermen van leerlingen bekijken, documenten met de klas delen, gedeelde iPads toewijzen en zelfs het wachtwoord voor een leerling opnieuw instellen.

Meer informatie over de tools voor leerkrachten van Apple en over het instellen van Schoolwerk en Klaslokaal is te vinden op: https://www.apple.com/nl/education/teaching-tools/.

Back To Top