skip to Main Content
Apple Introduceert Vernieuwde MacBook Pro

Apple introduceert vernieuwde MacBook Pro

Apple heeft de nieuwe MacBook Pro aangekondigd, met snellere prestaties en nieuwe features voor professionals. Daarmee is dit de meest geavanceerde Mac-notebook ooit. De nieuwe MacBook Pro-modellen met Touch Bar zijn voorzien van Intel Core-processors (8e generatie) met zes cores in het 15-inch model, goed voor 70 procent snellere prestaties, en vier cores in het 13-inch model, dat daarmee tot twee keer sneller is. Ideaal dus voor het werken met grote datasets, complexe simulaties, audioprojecten met meerdere tracks of geavanceerde beeldbewerking en videobewerking.

MacBook Pro was al de meeste populaire notebook onder ontwikkelaars wereldwijd, maar nu kan hij nóg sneller code compileren en gemakkelijker meerdere virtuele machines en testomgevingen draaien dan voorheen. Daarnaast zijn er meer updates, waaronder de ondersteuning voor 32 GB geheugen, een True Tone-display en een verbeterd toetsenbord van de derde generatie voor stiller typen. En met de krachtige Radeon Pro-graphics, het grote Force Touch-trackpad, de baanbrekende Touch Bar en Touch ID, dynamische stereospeakers, het stille koelingssysteem van Apple, Thunderbolt 3 voor gegevensoverdracht en de mogelijkheid om wel twee 5K-displays of vier externe GPU’s aan te sluiten en op te laden is dit de ultieme notebook voor professionals.

“De nieuwste generatie van de MacBook Pro is de snelste en krachtigste notebook die we ooit hebben gemaakt,” zegt Philip Schiller, senior vice president Worldwide Marketing bij Apple. “Met de nieuwe 6-core processors van de achtste generatie, tot 32 GB systeemgeheugen, tot 4 TB supersnelle SSD-opslag, nieuwe True Tone-technologie in het Retina-display en de Touch Bar, de Apple T2-chip voor verbeterde beveiliging en een stiller toetsenbord van de derde generatie, allemaal in een dunne en lichte aluminium behuizing met een batterij die de hele dag meegaat is dit de beste notebook voor professionele gebruikers.”

Sneller, krachtiger professioneel werk leveren op een notebook
De nieuwe MacBook Pro is sneller en krachtiger met 6-core Intel Core-processors van de achtste generatie in de 15-inch MacBook Pro, goed voor tot 70 procent snellere prestaties, en quad-core Intel Core-processors van de achtste generatie in het 13-inch model, dat daarmee maar liefst twee keer sneller is.1 Gebruikers kunnen tot wel 32 GB aan geheugen toevoegen aan de 15-inch MacBook Pro om meer apps tegelijk te kunnen draaien of grotere bestanden in het geheugen te kunnen zetten. En met een SSD van maximaal 2 TB op het 13-inch model en SSD van maximaal 4 TB op het 15-inch model hebben klanten met MacBook Pro de flexibiliteit om soepel te werken met grote verzamelingen bestanden en projecten, overal en op elk moment.

Retina-display met True Tone voor het ultieme kijkgenot
Met een helderheid van 500 nits en ondersteuning voor brede kleurweergave (P3) is het Retina-display van MacBook Pro het beste beeldscherm op een Mac-notebook ooit. Het beeldscherm en de Touch Bar zijn nu uitgerust met True Tone-technologie voor een meer natuurgetrouwe weergave. Dat komt niet alleen van pas bij ontwerp- en beeldbewerkingstaken, maar biedt ook een prettiger beeld bij surfen op internet en e-mails schrijven.

Apple T2-chip biedt verhoogde beveiliging en “Hé Siri” op Mac
Ook de Apple T2-chip, die voor het eerst werd geïntroduceerd in de iMac Pro, is nieuw voor de MacBook Pro. Met de Apple T2-chip is de MacBook Pro nu voorzien van betere systeembeveiliging en ondersteuning voor beveiligd opstarten en on-the-fly versleutelde opslag. Daarnaast is nu voor het eerst “Hé Siri” beschikbaar op Mac.

Highlights 15-inch MacBook Pro

 • Intel Core i7- en Core i9-processors met zes cores tot 2,9 GHz en Turbo Boost tot 4,8 GHz
 • Tot 32 GB DDR4-geheugen
 • Krachtige discrete‑level Radeon Pro-GPU met standaard 4 GB aan videogeheugen
 • Tot 4 TB SSD-opslag2
 • True Tone-weergavetechnologie
 • Apple T2-chip
 • Touch Bar en Touch ID

Highlights 13-inch MacBook Pro

 • Intel Core i5- en Core i7-processors met vier cores tot 2,7 GHz en Turbo Boost tot 4,5 GHz en twee keer zoveel eDRAM
 • Geïntegreerde Intel Iris Plus 655 met 128 MB eDRAM
 • Tot 2 TB SSD-opslag2
 • True Tone-weergavetechnologie
 • Apple T2-chip
 • Touch Bar en Touch ID

Weer naar school met MacBook Pro
De nieuwe MacBook Pro maakt deel uit van de Back to School-promotiecampagne van Apple die vandaag begint. Deze aanbieding is geldig voor studenten in het hoger onderwijs, docenten en administratief personeel via de Apple Store voor het onderwijs. Bij de promotie hoort een in aanmerking komende Beats-koptelefoon bij aankoop van bepaalde modellen Mac of iPad Pro voor school en onderwijsprijzen voor Mac, iPad Pro, AppleCare, bepaalde accessoires en meer.

Nieuwe leren Sleeves voor MacBook Pro
De leren Sleeves van Apple werden geïntroduceerd met MacBook en zijn nu ook verkrijgbaar voor de 13-inch en 15-inch MacBook Pro in zadelbruin, middernachtblauw en nu voor het eerst in zwart. De Sleeves zijn gemaakt van kwaliteitsleer en gevoerd met zacht microvezel voor extra bescherming. Ze zijn daarmee het perfecte MacBook Pro-accessoire voor gebruikers die veel onderweg zijn.

macOS Mojave dit najaar verkrijgbaar
Vanaf dit najaar kan MacBook Pro worden bijgewerkt naar macOS Mojave, de nieuwste versie van het meest geavanceerde desktopbesturingssysteem ter wereld. De nieuwe features zijn geïnspireerd door professionals, maar geschikt voor iedereen. In macOS Mojave geeft een nieuwe donker-modus de desktop een dramatische nieuwe look, waarbij de nadruk wordt gelegd op het materiaal van de gebruiker. De nieuwe Stacks-feature ordent rommelige bureaubladen door bestanden automatisch netjes te groeperen. Bekende iOS-apps, zoals News, Aandelen, Dictafoon en Woning, zijn nu voor het eerst beschikbaar op Mac. FaceTime ondersteunt nu groepsgesprekken. De Mac App Store is volledig vernieuwd en bevat uitgebreide redactionele content, en ook apps van topontwikkelaars zoals onder andere Microsoft, Adobe en meer.

Prijzen en verkrijgbaarheid
De vernieuwde 13-inch MacBook Pro-modellen met Touch Bar en 15-inch MacBook Pro-modellen met Touch Bar zijn in de loop van deze week verkrijgbaar vanaf respectievelijk €1.999 en €2.799 via apple.com, in een aantal Apple Stores en bij erkende Apple resellers. De volledige technische specificaties en alle maatwerkopties en accessoires zijn te vinden op apple.com/nl/mac.

Back To Top