skip to Main Content
Apple Maakt Resultaten 3e Kwartaal Bekend

Apple maakt resultaten 3e kwartaal bekend

Apple heeft de resultaten bekendgemaakt voor het derde kwartaal van het boekjaar 2018, dat werd afgesloten op 30 juni 2018. De kwartaalomzet bedroeg $ 53,3 miljard, een stijging van 17 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar geleden, en de kwartaalwinst bedroeg $ 2,34 per aandeel, een stijging van 40 procent. De internationale verkopen vertegenwoordigden in het afgelopen kwartaal 60 procent van de totale omzet.

“Dit was het beste derde kwartaal dat we ooit hebben gehad en alweer het vierde opeenvolgende kwartaal met een groei in de dubbele cijfers”, aldus Tim Cook, CEO van Apple. “De goede resultaten van het afgelopen kwartaal zijn met name te danken aan de aanhoudend goede verkoopcijfers van iPhone, diensten en wearables. We zijn ook erg enthousiast over de producten die eraan zitten te komen.”

“Dankzij onze sterke bedrijfsprestaties groeide de omzet wereldwijd, boekten we een nettowinst van $ 11,5 miljard en bedroeg de cashflow $ 14,5 miljard” zegt Luca Maestri, CFO van Apple. “Via het kapitaalterugvloeiingsprogramma hebben we gedurende het kwartaal al bijna $ 25 miljard laten terugvloeien naar investeerders, waarvan $ 20 miljard door terugkoop van aandelen.”

Apple geeft de volgende indicaties voor het vierde kwartaal van het boekjaar 2018:

  • Een omzet tussen de $ 60 miljard en $ 62 miljard
  • Een brutomarge tussen de 38 en 38,5 procent
  • Exploitatiekosten tussen de $ 7,95 miljard en $ 8,05 miljard
  • Overige inkomsten/uitgaven ter hoogte van $ 300 miljoen
  • Een belastingtarief van circa 15 procent vóór eventuele aanpassingen

De raad van bestuur van Apple heeft aangekondigd een cashdividend van $ 0,73 uit te keren per algemeen Apple aandeel. Het dividend wordt per donderdag 16 augustus 2018 uitgekeerd aan aandeelhouders die op maandag 13 augustus 2018 einde werkdag als zodanig zijn geregistreerd.

De conference call waarin de resultaten van het derde kwartaal van boekjaar 2018 worden besproken, kan vanaf 31 juli 2018 worden beluisterd via www.apple.com/investor/earnings-call/. Deze webuitzending blijft vanaf die datum gedurende circa twee weken beschikbaar.

Back To Top