skip to Main Content
Apple Ondersteunt Uitbreiding Malala Fund

Apple ondersteunt uitbreiding Malala Fund

Apple kondigt een nieuwe samenwerking aan tussen de tien Apple Developer Academy’s in Brazilië en het Malala Fund voor betere kansen op onderwijs voor meisjes. Het Malala Fund zet zich in voor veilig en goed middelbaar onderwijs en meer kansen voor meisjes en is onlangs uitgebreid naar Latijns-Amerika. Als deel van deze uitbreidingsslag stelt het fonds nu ook beurzen beschikbaar voor plaatselijke voorvechters van meisjesrechten in Brazilië. Deze ambassadeurs treden toe tot het Gulmakai-netwerk van onderwijsvoorvechters van het Malala Fund en gaan door het hele land projecten starten om meisjes, onderwijzers en beleidsmakers te begeleiden met trainingsprogramma’s, hulp bij het inschrijven en het benadrukken van het belang van onderwijs.

Een flinke uitdaging, waarbij de creativiteit en vindingrijkheid van de studenten en alumni van de Braziliaanse Apple Developer Academy bijzonder goed van pas komen. Zij krijgen de kans om in samenwerking met het Malala Fund apps te ontwerpen en ontwikkelen die meisjes betere kansen op onderwijs kunnen bieden. Daarnaast staan ze voor de uitdaging om het wereldwijde Gulmakai-voorvechtersnetwerk van het Malala Fund een goede en veilige omgeving te bieden om met elkaar te communiceren en best practices te delen.

De jonge ontwikkelaars aan de Apple Developer Academy in Rio werden vrijdag voorgesteld aan Malala Yousafzai. Ze sprak hen toe over de belangrijke rol die de ontwikkelaars kunnen spelen voor de missie van het fonds, de kansen op onderwijs voor meisjes overal ter wereld verbeteren.

“Mijn droom is dat elk meisje, van Rio tot Riyad, haar eigen toekomst kan bepalen,” aldus Malala Yousafzai. “Of ze nu ontwikkelaar wil worden, piloot, danser of politicus: onderwijs is altijd het beste pad naar een mooiere toekomst. Apple’s netwerk van jonge ontwikkelaars kan het Malala Fund helpen met nieuwe tools die onze missie ondersteunen: gratis, veilig en goed onderwijs. De studenten van de Apple Developer Academy delen mijn passie om de wereld te verbeteren. Ik kan niet wachten om hun ideeën te horen hoe we meisjes in Brazilië en de rest van de wereld kunnen helpen.”

“Net zoals Malala willen wij dat meer meisjes toegang krijgen tot goed onderwijs. We zijn dan ook ontzettend blij dat we onze samenwerking met het Malala Fund kunnen verdiepen door in heel Brazilië duizenden studenten en alumni van de Apple Developer Academy in actie te laten komen,” aldus Tim Cook, CEO van Apple. “Apple is al vanaf het begin een groot voorvechter van onderwijs. We zijn benieuwd wat onze creatieve studentontwikkelaars kunnen verzinnen om samen met het Malala Fund een rol van betekenis te spelen voor meisjes wereldwijd.”

“De studenten aan de Apple Developer Academy staan te springen om hun skills in te zetten voor mensen in hun eigen land. Deze uitdaging geeft ze de kans om echt een verschil te maken,” aldus Beatriz Magalhães, afgestudeerd aan de Apple Developer Academy en nu docent Ontwerp aan de opleiding. “De challenge was nauwelijks aangekondigd en de studenten waren al aan het brainstormen over creatieve manieren om dit wereldwijde probleem aan te pakken.”

In januari dit jaar werd Apple de eerste Laureate Partner van het Malala Fund. Daarmee kon het Gulmakai-netwerk van het fonds twee keer zoveel beurzen toekennen. Ook konden zo programma’s in India en Latijns-Amerika worden gefinancierd, met als eerste doelstelling om meer dan 100.000 meisjes daar de kans te geven om middelbaar onderwijs te volgen.
Vanaf 2013 hebben al meer dan 3.000 studenten in Brazilië een opleiding aan de Apple Developer Academy gevolgd. Daarbovenop staan er nu 500 studenten ingeschreven op de tien locaties in Brasilia, Campinas, Curitiba, Fortaleza, Manaus, Porto Alegre, Recife, Rio de Janeiro en São Paulo. Dit jaar waren er 75 Braziliaanse studenten bij de Worldwide Developer Conference in San José (Californië) na het winnen van een beurs.

Back To Top