skip to Main Content
Apple Piazza Liberty Gaat Donderdag Open In Milaan

Apple Piazza Liberty gaat donderdag open in Milaan

Apple heeft vandaag Apple Piazza Liberty onthuld, een nieuwe Store die een plein in het centrum van Milaan nieuw leven inblaast. Het project omvat een groot plaza met daaronder een Store, waarmee het nieuwste Retail-design van Apple nu voor het eerst naar Italië komt.

Vlak naast de Corso Vittorio Emanuele, een van de populairste straatjes van Milaan, springt een indrukwekkende glazen fontein direct in het oog. Deze dient als ingang voor de Store en tevens als achtergrond voor het grote amfitheater daarbuiten. Voor het plein is Beola Grigia gebruikt, een steensoort die overal in Milaan te zien is. Het is 24 uur per dag toegankelijk en het hele jaar door zullen er speciale evenementen plaatsvinden, tussen de 14 Gleditsia Sunburst-bomen.

“We willen Apple Stores graag laten dienen als een moderne ontmoetingsplaats, en die visie hadden we niet beter kunnen uitdragen dan met Apple Piazza Liberty,” zegt Angela Ahrendts, Senior Vice President of Retail bij Apple. “Deze stad heeft een ongekend rijke geschiedenis van kunst, entertainment en creativiteit. Het is dan ook een eer om hier een ruimte te verwezenlijken waar iedereen de inspiratie kan vinden om te leren, te creëren en contact te maken met anderen.”

Apple Piazza Liberty vormt een groots toneel voor Today at Apple: gratis sessies van een uur over fotografie, filmmaken, muziekproductie, programmeren, design en nog veel meer. In de hele maand september wordt er bij Apple Piazza Liberty een speciale Milan Series gehouden, waar 21 plaatselijke artiesten en kunstenaars vertellen over hun visie voor de creatieve toekomst van Milaan.

“Werken met een van de historische piazza’s van Italië is niet alleen een grote verantwoordelijkheid, maar ook een geweldige uitdaging,” zegt Jony Ive, Chief Design Officer bij Apple. “We hebben twee fundamentele kenmerken van het Italiaanse piazza gecombineerd: water en steen. Daar hebben we een glazen poort aan toegevoegd die de zintuigen van de bezoekers prikkelt door de illusie te wekken dat ze door de fontein worden omhuld.”

Nadat ze de zwevende trap van steen en metaal zijn afgedaald langs de muur van Beola Grigia, worden de bezoekers opgewacht door een team van 230 ervaren medewerkers, waarvan velen uit andere Apple Stores over de hele wereld naar Milaan zijn gekomen.

Apple Piazza Liberty opent donderdag 26 juli om 17:00 uur zijn deuren. Inschrijven voor Today at Apple kan nu al via apple.com/today.

Back To Top