skip to Main Content
Apple Opent Nieuwe Apple Store In Kyoto

Apple opent nieuwe Apple Store in Kyoto

Op zaterdag 25 augustus opent Apple de eerste Apple Store in Kyoto, het culturele en technologische centrum van Japan, in de straat Shijō Dori. Deze straat ligt te midden van de vele beroemde tempels in Kyoto en is al sinds de 17e eeuw de belangrijkste winkelstraat van de stad.

Voor de architectuur van de Apple Store Kyoto is inspiratie gehaald uit Japanse vormgeving en materialen. Zo zijn de bovenste verdiepingen gehuld in semitransparant papier dat doet denken aan Japanse lampionnen. Ook het geraamte van licht hout en het speciale papier op de voorgevel verwijzen naar de traditionele bouwstijl van het land. Het hart van het gebouw is een atrium van meerdere verdiepingen. Daar zal Apple ook de dagelijkse gratis Today at Apple-sessies organiseren over fotografie, muziek, programmeren en meer.

Japan was het eerste land waar een Apple Store buiten de VS geopend werd in Tokio in 2003. Apple is bezig om het aanbod van Stores in het land uit te breiden. In de komende jaren worden er meerdere nieuwe Stores geopend en veel andere gerenoveerd.

Back To Top