Skip to content

Apple neemt Shazam over

Apple heeft vandaag aangekondigd dat de overname is afgerond van Shazam, een van de populairste en best beoordeelde muziekapps ter wereld, die wereldwijd door honderden miljoenen mensen wordt gebruikt.

“Apple en Shazam hebben samen een lange geschiedenis. Shazam was als een van de eerste apps beschikbaar toen de App Store werd geïntroduceerd en is uitgegroeid tot favoriete app van muziekliefhebbers over de hele wereld”, aldus Oliver Schusser, Vice President van Apple Music bij Apple. “We delen onze liefde voor muziek en innovatie, en daarom is het fantastisch dat we onze teams kunnen samenbrengen om gebruikers op nog meer manieren muziek te laten ontdekken, muziek te laten ervaren en van muziek te laten genieten.”
Met Shazam kunnen gebruikers nummers herkennen door de app te laten luisteren naar de muziek die om hen heen te horen is. De app is binnenkort zonder reclame beschikbaar voor alle gebruikers, zodat iedereen ongestoord van Shazam kan genieten.

Shazam is wereldwijd meer dan 1 miljard keer gedownload en de Shazam-app wordt dagelijks meer dan 20 miljoen keer gebruikt om nummers te herkennen. Met Shazam, pionier op het gebied van muziekherkenning, kunnen mensen video, audio of gedrukte content op allerlei devices en media ontdekken, gebruiken en delen. Ook zorgt Shazam ervoor dat muziekliefhebbers hun favoriete artiesten kunnen volgen en hun ontdekkingen kunnen delen.

Met de introductie van de Macintosh in 1984 ontketende Apple een ware revolutie op het gebied van persoonlijke technologie. Tegenwoordig loopt Apple wereldwijd voorop met zijn innovatieve iPhone, iPad, Mac, Apple Watch en Apple TV. De vier softwareplatforms van Apple (iOS, macOS, watchOS en tvOS) zorgen voor een naadloze ervaring op alle Apple devices en geven toegang tot baanbrekende diensten als de App Store, Apple Music, Apple Pay en iCloud. De ruim 100.000 medewerkers van Apple doen er alles aan om de beste producten ter wereld te maken en de wereld beter achter te laten dan hij was.

Back To Top