skip to Main Content
Kingston Gaat Samenwerken Met Ontrack

Kingston gaat samenwerken met Ontrack

Kingston Technology Company, Inc., voorloper op het gebied van geheugenproducten en technologische oplossingen, gaat een samenwerking aan met Ontrack, een toonaangevende leverancier van diensten voor dataherstel en het veilig verwijderen van (privacygevoelige) gegevens. Kingston Technology kan haar klanten zo een dienst voor het wissen van data tegen voordelige tarieven aanbieden. Ontrack biedt een erkend softwarepakket en technologische diensten waarmee zowel juridische, zakelijke en overheidsklanten als consumenten gegevens efficiënt en betaalbaar kunnen verwijderen. Door deze samenwerking tussen twee beveiligingsleveranciers ondersteunt Ontrack klanten van Kingston bij het oplossen van complexe GDPR-data-uitdagingen dankzij geavanceerde oplossingen voor het wissen van gegevens.

Identiteit te koop
Het op onjuiste manier verwijderen van gegevens kan nu, vanwege de strenge eisen op het gebied van gegevensbescherming door de onlangs opgelegde GDPR, meer dan ooit leiden tot drastische gevolgen voor bedrijven en organisaties. Het permanent verwijderen van gegevens kost tijd en middelen, en gegevens die niet volledig worden verwijderd voordat de media worden losgekoppeld zijn kwetsbaar. Om de veiligheid van privacygevoelige gegevens te bewaken, is een veilig, gecontroleerd gegevensvernietigingsproces vereist.

Uit een wereldwijd beveiligingsonderzoek dat Ontrack in 2017 heeft uitgevoerd, blijkt dat mensen maar al te vaak persoonlijke gegevens niet of niet goed verwijderen van een gebruikte schijf, waardoor niet alleen hun eigen identiteit en privacy, maar ook die van anderen in gevaar komt. In dit onderzoek kocht het dataherstelbedrijf 64 drives (37 HDD’s en 27 SSD’s) en analyseerden zij of de gegevens op de drives succesvol waren verwijderd. Op bijna de helft van de onderzochte schijven werden sporen van gegevens gevonden, wat betekent dat nieuwe eigenaren toegang hadden tot informatie van de vorige eigenaren. De gevonden data omvatte zeer gevoelige, persoonlijke informatie, zoals e-mails, contactgegevens, adreslijsten, online accountnamen, wachtwoorden, bedrijfsgegevens en transactiegegevens (bedrijfsnamen, salarisafrekeningen, creditcardnummers, bankrekening- en investeringsgegevens en belastingaangiften). Het onderzoek toont daarmee aan dat wanneer gegevens niet nauwkeurig worden verwijderd, de verkoop van devices een kwestie van identiteitsbescherming kan worden.

In het onderzoek wordt onderscheid gemaakt tussen HDD- en SSD-drives, waarbij de groeiende voorkeur voor SSD’s zichtbaar is. Hoewel SSD-drives niet immuun zijn voor identiteitsrisico’s, werden op deze drives de minste persoonlijke gegevens verzameld. Over het algemeen toonden de methodes die vorige eigenaren gebruikten om de gegevens op hun schijven te wissen voordat ze werden verkocht, een veel voorkomende, gebrekkige aanpak aan. Hoewel de verwijdermethode niet voor elke schijf kon worden bepaald, hadden minstens acht schijven geen enkele poging ondergaan om de gegevens te verwijderen. De algemene trend was duidelijk: mensen brengen hun identiteit en privacy veel te gemakkelijk in gevaar.

“De beste methode om gegevens te verwijderen is om meerdere overschrijvingen uit te voeren, vooral wanneer het wissen van gegevens moet voldoen aan wettelijke normen. Professionele producten onderscheiden zich door de volgende kenmerken: onafhankelijke certificeringen, internationaal gestandaardiseerde algoritmes, gedetailleerde rapportage en traceerbaarheid van uitgevoerde verwijderingen”, zegt Jaap Jan Visser, Country Manager bij Ontrack. “Als marktleider op het gebied van dataverwijdering en -herstel, biedt Ontrack expertise en herstelmogelijkheden om klanten van Kingston te begeleiden bij het herstellen en wissen van data.”

SSD’s wissen
Kingston Technology benadrukt dat het opslaan of wissen van gegevens op SSD’s heel anders werkt dan bij HDD’s. “Deze technologische verschillen vormen hun eigen technische uitdagingen als het gaat om het veilig verwijderen van gegevens uit flashopslagmedia. SSD’s hebben verschillende functies die de staat van de opgeslagen gegevens beïnvloeden, zoals FTL (Flash Translation Layer-functie), die de mapping van bestanden regelt, wear levelling, Trim, Garbage Collection en always-on encryptie, die allemaal de herstelbaarheid van verwijderde of afgedankte gegevens beïnvloeden”, zegt Niels Burnet, Business Development Manager bij Kingston Technology.

In de gevallen waarin gegevens te gevoelig zijn om van hun oorspronkelijke locatie te verwijderen, of wanneer de noodzakelijke voorwaarden voor het veilig wissen ontbreken, kan Ontrack veilige diensten voor het wissen van software aanbieden bij het herplaatsen of verwijderen van afgedankte media. De verwijderingsrapporten kunnen worden gebruikt voor audit- en nalevingsdoeleinden.

Veilige gegevensvernietiging en naleving van de GDPR
Ontrack kan verwijderingsoplossingen van hoog niveau aanbieden door gebruik te maken van tools en technieken. De voordelen van Kingston’s partnerschap met Ontrack zijn onder andere:

  • 10% korting op de diensten van Ontrack;
  • verwijderoplossingen uitgevoerd door ervaren ingenieurs voor Kingston opslagapparaten;
  • service in meer dan 40 kantoren in 19 landen;
  • veilige vernietiging van gegevens op alle media voor hergebruik of verwijdering;
  • ondersteuning bij het controleren van de interne verwijderprocessen van bedrijven;
  • ondersteuning bij het selecteren en uitvoeren van de beste methode voor gegevensvernietiging op basis van de behoeften;
  • de definitieve certificering van het wissen van gegevens.

Kijk op kingston.com en ontrack.com voor meer informatie.

Back To Top