skip to Main Content
Apple Biedt In Heel Europa Gratis Programmeersessies Aan
Bron afbeelding: PR Apple

Apple biedt in heel Europa gratis programmeersessies aan

Apple kondigde vandaag aan dat het bedrijf in de Europese Codeweek meer dan 2000 gratis programmeersessies gaat aanbieden. Van 6 tot en met 21 oktober wordt er in elke Apple Store in Europa minstens één gratis sessie per dag georganiseerd. De programmeersessies zijn voor iedereen toegankelijk en zijn een praktische en interactieve manier om mensen van alle leeftijden en op alle niveaus te inspireren en verder te helpen als het om programmeren gaat. Sessies die aangeboden worden zijn onder andere Stap voor stap: Aan de slag met programmeren, Dinsdag docentendag: Apps ontwerpen en programmeren en Kids-uur: Sphero-doolhofuitdaging.

Apple biedt het hele jaar door programmeersessies aan in het kader van het Today at Apple-programma. Daar leren klanten programmeren met Swift, de krachtige en intuïtieve programmeertaal van Apple. Vorig jaar hebben al meer dan 75.000 bezoekers meegedaan aan meer dan 14.000 programmeersessies bij Apple Stores in heel Europa.

“Programmeren is een belangrijke vaardigheid. Als je mensen leert programmeren, geef je ze de kans om iets nieuws te maken en hun ideeën met de wereld te delen”, aldus Tim Cook, CEO van Apple. “Apple is er altijd al van overtuigd geweest dat programmeertaal de taal van de toekomst is. Daarom hebben we een scala aan tools ontwikkeld om programmeren voor iedereen leuk en toegankelijk te maken. We zijn ontzettend trots dat we in de Europese Codeweek duizenden sessies in onze Apple Stores kunnen aanbieden. We hebben enorm veel zin om onze liefde voor programmeren over te brengen op jonge mensen en leerkrachten in heel Europa.”

Er zijn al honderden instellingen in Europa die het lesprogramma ‘Iedereen kan programmeren’ onderwijzen met behulp van Swift. Dit gratis programma is in 2016 gelanceerd om programmeren gemakkelijker en leuker te maken met lessen, docentenhandleidingen en speciale apps waarmee leerkrachten leerlingen programmeer-skills kunnen meegeven. ‘Iedereen kan programmeren’ vormt samen met het nieuwe programma ‘Iedereen is creatief’ een uniek duo lesprogramma’s waarmee leerkrachten hun leerlingen gemotiveerd en bij de les houden.

Met het lesprogramma ‘Iedereen kan programmeren’ en nieuwe programmeeruitdagingen die Apple speciaal voor de Europese Codeweek heeft ontwikkeld, kunnen scholen en instellingen hun eigen Swift-workshops organiseren. De coole programmeermachine, een nieuwe Swift Playgrounds-uitdaging, is gericht op beginnende programmeurs. Meer ervaren ontwikkelaars kunnen zichzelf op de proef stellen met een uitdaging ‘App Development with Swift’ of een Swift-uitdaging met Xcode.

Universiteiten en hogescholen in heel Europa bieden meer geavanceerde modules aan op het gebied van apps ontwikkelen met Swift. Daarmee krijgen studenten de tools in handen om hun eigen apps te creëren en leren ze de vaardigheden die ze nodig hebben voor IT-functies. Studenten kunnen nu ook hun vaardigheden aantonen met een certificaat op het gebied van apps ontwikkelen met Swift. Dit officiële certificaat kunnen studenten aanvragen ten teken van hun programmeervaardigheden met Swift na het volgen van een cursus van een jaar.

De IT is één van de snelst groeiende sectoren in Europa. Uit gegevens van de Europese Commissie blijkt dat in de nabije toekomst negen van de tien banen digitale vaardigheden zullen vereisen. Op dit moment zijn anderhalf miljoen banen in Europa al het resultaat van de snel groeiende iOS-app-economie van Apple, en dat aantal neemt elk jaar toe.

Klanten kunnen een programmeersessie vinden via codeweek.eu/events en apple.com/nl/today.

Back To Top