skip to Main Content
De Nieuwe MacBook Air Is Gelanceerd
Bron afbeelding: PR Apple

De nieuwe MacBook Air is gelanceerd

Apple heeft de vernieuwde MacBook Air geïntroduceerd. Deze is voorzien van een 13-inch Retina-display en Touch ID, en heeft een nieuw design waarmee de populairste notebook ter wereld nu nog handzamer is. De nieuwe MacBook Air is verkrijgbaar in drie prachtige uitvoeringen: goud, spacegrijs en zilver, en zoals mag worden verwacht gaat de batterij de hele dag mee. Dit is de betaalbaarste Mac met Retina-display, en is daarnaast voorzien van een door Apple ontworpen toetsenbord, een ruim Force Touch-trackpad, snellere SSD’s, breed stereogeluid, de Apple T2 Security-chip en Thunderbolt 3. Allemaal redenen waarom de nieuwe MacBook Air de perfecte notebook is voor onderweg, thuis of op kantoor.

“Met de eerste MacBook Air werd een nieuwe weg voor Mac ingeslagen vanwege het dunne, wigvormige aluminium ontwerp. De hele markt voor notebooks was nooit meer hetzelfde, en MacBook Air werd al snel ’s werelds populairste notebook”, vertelt Philip Schiller, senior vice-president Worldwide Marketing bij Apple. “De vernieuwde MacBook Air is voorzien van een schitterend Retina-display en een batterij die de hele dag meegaat. Daarbovenop hebben we er Touch ID, de Apple T2 Security-chip, de nieuwste processoren en steengoede geluidsapparatuur aan toegevoegd en zijn er supersnelle Thunderbolt 3-poorten ingebouwd. En uiteraard draait deze nieuwe notebook op macOS Mojave. En natuurlijk hebben we de notebook van een prachtig, dunner en lichter ontwerp voorzien dat geheel uit aluminium bestaat. Genoeg dus om (weer) helemaal verliefd te worden op de MacBook Air.”

Retina-display: nu ook op MacBook Air

De nieuwe MacBook Air is voorzien van een prachtig 13,3-inch Retina-display met een resolutie van meer dan 4 miljoen pixels. Tekst en afbeeldingen in macOS Mojave worden dus haarscherp weergegeven. Met 48 procent meer kleuren dan de vorige generatie zijn afbeeldingen nu nog levensechter.1 En in de nieuwe MacBook Air is ook een FaceTime HD-camera ingebouwd, waarmee je via FaceTime groepsgesprekken kunt voeren met vrienden en familie. Bovendien bevat de notebook drie microfoons, zodat het geluid nog beter is tijdens gesprekken en spraakherkenning met Siri nog beter werkt.

Touch ID en de Apple T2 Security-chip

MacBook Air is ook voorzien van Touch ID, een sensor voor vingerafdrukken, die in het toetsenbord is ingebouwd. Daarmee kun je je MacBook Air in een handomdraai ontgrendelen, je identiteit verifiëren en snel, eenvoudig én veilig aankopen doen met Apple Pay. Ter ondersteuning van Touch ID is MacBook Air uitgerust met de Apple T2 Security-chip, die een extra beveiligingslaag vormt. Met de Secure Enclave van de T2-chip worden de Touch ID-gegevens beschermd. Bovendien wordt er zo voor gezorgd dat er niet is gerommeld met software die tijdens het opstartproces wordt gedownload. De T2-chip beschikt ook over een SSD-controller met snelle gegevensversleuteling waarmee alles op de SSD wordt versleuteld. Hierdoor start de MacBook Air veiliger op en is ook de opslag beter beschermd dan bij andere notebooks. De T2-chip is daarnaast voorzien van een altijd ingeschakelde processor die ‘Hé, Siri’ mogelijk maakt. Hiermee kun je Siri vragen om bijvoorbeeld bestanden of apps te openen.

Het nieuwste toetsenbord en het allerbeste trackpad

MacBook Air is voorzien van een Apple-toetsenbord van de derde generatie waarmee je nog preciezer en sneller kunt typen. Elke toets heeft individuele achtergrondverlichting met LED-lampjes op laag vermogen, zodat de toetsen beter verlicht worden. De nieuwe MacBook Air is voorzien van het allerbeste Force Touch-trackpad dat er is; dit trackpad is drukgevoelig en geeft haptische feedback. Bovendien is hij 20 procent groter dan de trackpads op eerdere MacBook Airs én ook nog eens stiller en veelzijdiger.
Intenser geluid waar je helemaal in opgaat

Dankzij de geavanceerdere luidsprekers en geluidverwerkingstechnologie biedt MacBook Air een betere geluidskwaliteit en wordt audio afgespeeld in brede stereo, waarmee de gebruiker écht helemaal op kan gaan in een film of muziek. De luidsprekers zijn 25 procent luider en hebben een twee keer diepere bas dan de vorige generaties. Zo is het geluid nog rijker en de dynamiek ruimer.

Meer vermogen voor de dagelijkse taken

De nieuwe MacBook Air is voorzien van een Intel Core i5-processor van de achtste generatie, Intel UHD Graphics en een sneller 2133-MHz systeemgeheugen tot 16 GB. Hij heeft dus alles in huis voor de dagelijkse taken, of het nu gaat om foto’s ordenen, internetten, presentaties maken of video’s kijken en bewerken. MacBook Air beschikt ook over SSD’s met een capaciteit tot wel 1,5 TB die tot 60 procent sneller zijn dan die van de vorige generatie. Hierdoor kunnen apps en bestanden nog sneller worden geopend.

Thunderbolt 3: de alleskunner onder de poorten

MacBook Air is nu voorzien van twee Thunderbolt 3-poorten. Daarmee kun je de notebook opladen, snel gegevens overzetten via USB en Thunderbolt en kun je er drie schermen en talloze andere devices op aansluiten. Denk aan externe opslag, docks voor extra poorten, 4K- en 5K-beeldschermen en eGPU’s voor snellere graphics. Kortom, het is de meest veelzijdige poort ooit. Er zijn nu al meer dan 700 devices met Thunderbolt 3 verkrijgbaar en dat aantal neemt alleen maar toe. En dan zijn er ook nog duizenden devices met USB-C. Met de MacBook Air heb je dus keuze uit een hele nieuwe generatie accessoires.

Gloednieuw, handzamer ontwerp; de duurzaamste Mac ooit

De nieuwe MacBook Air bevat al deze features in een nieuw, uniek wigvormig ontwerp. De notebook is nu nog compacter en handzamer en de batterij gaat tot 12 uur mee bij draadloos internetten en tot 13 uur bij het afspelen van een iTunes-film.2 Hij is bovendien milieuvriendelijk geproduceerd en heeft 17 procent minder volume, is 10 procent dunner en is slechts 0,4 cm dik op het dikste punt. En hij weegt slechts 1,24 kg; 113 gram lichter dan de vorige generatie notebooks.

Daarnaast is de behuizing van de nieuwe MacBook Air gemaakt van een aluminiumlegering die Apple speciaal heeft ontwikkeld. Daardoor is de behuizing nu voor het eerst helemaal uit 100% gerecycled aluminium vervaardigd, waarbij het materiaal even sterk, duurzaam en mooi afgewerkt is als het aluminium in alle andere Apple-producten.3 Dankzij deze speciale aluminiumlegering wordt de CO2-uitstoot bij het maken van MacBook Air met bijna 50 procent verminderd, waardoor dit dus de allerduurzaamste Mac ooit is.

Volgende maand verkrijgbaar voor MacBook Pro: Radeon Pro Vega Graphics

Vandaag kondigde Apple ook aan dat bij de nieuwe graphicsopties voor MacBook Pro nu ook voor het eerst Radeon Pro Vega-graphics tot de mogelijkheden behoort. Deze nieuwe graphicsopties leveren tot 60 procent snellere graphics op bij de zwaarste video-editingtaken, 3D-ontwerp en renderingworkloads.

macOS Mojave

Alle nieuwe Macs draaien op macOS Mojave, de nieuwste versie van het meest geavanceerde desktopbesturingssysteem ter wereld. De nieuwe features zijn door professionals geïnspireerd, maar voor iedereen geschikt. In macOS Mojave geeft een nieuwe Donkere modus de desktop een dramatische nieuwe look, waardoor de content van de gebruiker naar voren komt. De nieuwe feature Stapels ordent rommelige bureaubladen door bestanden automatisch netjes te groeperen. Bekende iOS-apps, zoals News, Aandelen, Dictafoon en Woning, zijn nu voor het eerst beschikbaar op Mac. FaceTime ondersteunt nu groepsgesprekken. De Mac App Store is volledig vernieuwd en bevat uitgebreide redactionele content, en ook apps van topontwikkelaars zoals onder andere Microsoft en Adobe.

Prijzen en verkrijgbaarheid
De nieuwe MacBook Air, met een instapprijs van €1349, kan vanaf vandaag worden besteld op apple.com. Vanaf woensdag 7 november is de notebook verkrijgbaar bij Apple Stores en via erkende Apple resellers. De volledige technische specificaties en alle maatwerkopties en accessoires zijn te vinden op apple.com/nl/mac.

De nieuwe graphicsopties voor MacBook Pro kunnen vanaf vandaag worden besteld op apple.com/nl en vanaf woensdag 14 november bij Apple Stores en via erkende Apple resellers.

Back To Top