skip to Main Content
Nieuwe IPad Pro Met All-screen-design
Bron afbeelding: PR Apple

Nieuwe iPad Pro met all-screen-design

Apple heeft de nieuwe iPad Pro geïntroduceerd. Het all-screen-design en de uitzonderlijke prestaties betekenen de grootste sprong voor iPad tot nu toe. In het gloednieuwe design lopen de 11-inch en 12,9-inch Liquid Retina-displays tot aan de randen van iPad Pro en kan ook gebruik worden gemaakt van Face ID om het device met één blik te ontgrendelen.1 De A12X Bionic-chip met een Neural Engine van de volgende generatie presteert beter dan de meeste pc-laptops en biedt daarnaast ruimte voor een nieuwe USB-C-connector, LTE van Gigabitklasse en tot 1 TB aan opslag om krachtige mobiele workflows mogelijk te maken.2 Met meer dan een miljoen apps die speciaal zijn ontwikkeld voor het grote Multi-Touch-display, zoals Photoshop CC op iPad (verwacht in 2019), kunnen gebruikers van de nieuwe iPad Pro meer dan ze ooit op een computer hebben gekund.

Apple Pencil van de tweede generatie klikt magnetisch aan iPad Pro vast en wordt dan gelijk opgeladen. Een nieuwe aanraaksensor in Apple Pencil legt tikjes vast, waardoor er binnen apps totaal nieuwe interacties ontstaan. De nieuwe Smart Keyboard Folio heeft een gestroomlijnd design dat verstelbaar en daardoor extra veelzijdig is. De nieuwe iPad Pro, Apple Pencil en Smart Keyboard Folio zijn vanaf vandaag te bestellen en zijn vanaf woensdag 7 november verkrijgbaar bij Apple Stores.

“De nieuwe iPad Pro is een enorme stap vooruit voor iedereen die creatief met krachtige, mobiele computers wil werken. Hij heeft een gloednieuw dunner design, blaast razendsnel door de projecten heen dankzij de supersnelle A12X Bionic-chip en is vanuit iedere hoek met één blik te ontgrendelen via Face ID. Je kunt iPad Pro zittend of staand gebruiken, en je kunt hem op je bureau of op schoot gebruiken met de nieuwe Smart Keyboard Folio en de nieuwe Apple Pencil”, aldus Philip Schiller, senior vice president Worldwide Marketing bij Apple. “Er is nog nooit een mobiel device geweest dat ook maar lijkt op de nieuwe iPad Pro. Hij is voorzien van een prachtig Liquid Retina-display dat van rand tot rand tot in de ronde hoeken loopt, presteert beter dan de meeste pc-laptops, bevat Face ID, en ondersteunt de nieuwe Smart Keyboard Folio en de nieuwe Apple Pencil. Daarnaast is hij voorzien van geavanceerde nieuwe camera’s en sensoren voor de beste AR-ervaringen ooit in een device, een snelle USB-C-connector, luidere speakers, sneller mobiel internet en nog veel meer. Allemaal in een dunner device dat 25 procent kleiner is en waarvan de batterij de hele dag meegaat.”

Gloednieuwe all-screen-designs

iPad Pro is voorzien van ’s werelds meest geavanceerde display: een schitterend Liquid Retina-display met ronde hoeken dat van rand tot rand loopt en de vormen van de unibodybehuizing naadloos volgt. Het glas is met uiterste precisie vervaardigd, en dankzij de geavanceerde ‘pixel masking’, ‘sub-pixel antialiasing’ en vernieuwde achtergrondverlichting is het nieuwe Liquid Retina-display in iPad Pro het helderste iPad-display met de meest accurate kleurweergave. Met de ondersteuning voor brede kleurweergave, True Tone en een antireflecterende laag is het scherm zowel binnen als buiten goed te zien en komt alles perfect tot zijn recht. ProMotion-technologie zorgt ervoor dat de refresh-rate van het display automatisch wordt aangepast tot aan 120 Hz, zodat scrollen soepel gaat en alles op iPad Pro snel reageert.

De nieuwe 11-inch iPad Pro is voorzien van een groter display met meer pixels dan het 10,5-inch model, terwijl hij toch nog geen halve kilo weegt. De nieuwe 12,9-inch iPad Pro bevat het grootste display van alle iPads in een handzamer formaat: hij is maar liefst 25 procent kleiner dan de vorige generatie.3 Beide modellen zijn slechts 5,9 mm dun, het dunste iPad-design ooit, waardoor je iPad Pro nu nog makkelijker kunt meenemen.

A12X Bionic-chip en Neural Engine van de volgende generatie

De A12X Bionic-chip is speciaal gemaakt voor iPad Pro en is de slimste en krachtigste chip ooit in een tablet. Veeleisende taken als het bewerken van foto’s of het maken van 3D-modellen gaat dus nog sneller en soepeler. De krachtige A12X Bionic-chip is een chip van zeven nanometer en bevat acht cores. De vier performance-cores en de vier efficiency-cores zijn samen goed voor 35 procent snellere single-coreprestaties. De chip heeft een nieuwe prestatiecontroller waarmee alle acht cores tegelijkertijd kunnen worden ingezet om taken met meerdere threads 90 procent sneller te verwerken.3 Een door Apple ontworpen GPU met zeven cores levert tot twee keer betere grafische prestaties voor indrukwekkende AR-ervaringen en graphics van console-kwaliteit. Op iPad Pro kun je de hele dag genieten van deze baanbrekende prestaties, dankzij de geweldige batterijduur van 10 uur.

De nieuwste Neural Engine van Apple is ontwikkeld voor geavanceerde Machine Learning bij allerlei toepassingen, van fotografie tot AR, en kan tot 5 biljoen taken per seconde uitvoeren. Dit maakt snelle Face ID mogelijk, snellere detectie van vlakken in AR-apps en andere nieuwe features voor Machine Learning in realtime. De Neural Engine is gemaakt voor betere prestaties bij Core ML-taken en biedt ontwikkelaars daardoor meer mogelijkheden voor het bouwen van apps en nieuwe iPad-workflows die gebruikmaken van deze efficiënte Machine Learning-engine.

Face ID komt naar iPad

Face ID, het veiligste gezichtsherkenningssysteem in welke tablet of computer dan ook, komt nu voor het eerst naar iPad. Met Face ID en het TrueDepth-camerasysteem wordt er een profiel gemaakt van je gezicht en kun je je iPad veilig ontgrendelen, Apple Pay gebruiken in apps en online, en kun je ook veilig toegang krijgen tot beveiligde apps. Dit werkt ongeacht hoe je je iPad Pro vasthoudt, zelfs als je achter je bureau zit met de nieuwe Smart Keyboard Folio. De TrueDepth-camera op iPad Pro maakt ook Animoji en Memoji mogelijk.

Het beste device voor AR

De geavanceerde camera’s en sensoren in combinatie met de verbeterde audio uit vier speakers en de kracht van de A12X Bionic-chip maken iPad Pro en het grote scherm tot het beste device voor AR. Dankzij ondersteuning voor de nieuwste generatie AR-apps is er een wereld aan AR-ervaringen mogelijk op iPad. Zo kun je de reflectie op echte objecten meten, door gebouwen navigeren in 3D en hele universa verkennen. Met Adobe’s Project Aero (verwacht in 2019) kunnen creatievelingen ongekende AR-ervaringen ontwerpen op iPad.

Nieuwe Apple Pencil en Smart Keyboard Folio

De nieuwe Apple Pencil en Smart Keyboard Folio zijn beide afzonderlijk verkrijgbaar en bieden gebruikers nog meer precisie waardoor ze nog productiever kunnen zijn. De Apple Pencil van de tweede generatie klikt magnetisch vast aan iPad Pro, voor pairen en draadloos opladen. Ook is hij nu nog krachtiger en intuïtiever in het gebruik. Door twee keer op Apple Pencil te tikken, kunnen gebruikers in apps als Notities precies de juiste tool selecteren. In krachtige apps van topontwikkelaars als Adobe, Autodesk en Procreate kunnen gebruikers daardoor creatiever zijn dan ooit tevoren.

De nieuwe Smart Keyboard Folio heeft een simpel, dun en licht design, en beschermt zowel de voor- als achterkant van iPad Pro. Er zit ook een toetsenbord in van volledig formaat dat nooit hoeft te worden opgeladen of gekoppeld. De nieuwe Smart Keyboard Folio is makkelijk te verstellen voor gebruik op schoot of op een bureau, en is daarom ideaal om mee te multitasken en ideeën mee vast te leggen.

Nieuwe aansluitmogelijkheden met USB-C

Met het oog op de manieren waarop iPad Pro wordt gebruikt, is de Lightning-connector vervangen door een USB-C-connector. USB-C is ongelooflijk veelzijdig. Het biedt stroom voor opladen en ondersteunt daarnaast USB 3.1 Gen 2 voor het wel twee keer zo snel overzetten van gegevens van en naar camera’s en muziekinstrumenten. Ook kunnen er externe displays op worden aangesloten met een resolutie van tot wel 5K. Via USB-C kun je met iPad Pro zelfs een iPhone opladen.

iOS 12 op iPad Pro

In iOS 12 zijn er nieuwe gebaren mogelijk op iPad die gebruikers van iPhone X en iPhone Xs al kennen. Denk aan tikken om uit de sluimerstand te halen, en swipen om naar het beginscherm te gaan, het Bedieningspaneel te openen en te multitasken. Met de nieuwe Opdrachten-app kunnen iPad-gebruikers krachtige en toch simpele workflows maken voor het bewerken van foto’s of video’s en het beheren van bestanden. Het importeren van foto’s is verbeterd en in Foto’s kun je nu RAW-afbeeldingen bewerken. Hierdoor kunnen fotografen nu efficiënter werken en multitasken op iPad Pro.

Met groepsgesprekken in FaceTime kunnen nu meerdere mensen tegelijk met elkaar communiceren. Er kunnen tussendoor deelnemers worden toegevoegd en nieuwe deelnemers kunnen zich aansluiten zolang het gesprek nog bezig is – via video of audio op een iPhone, iPad of Mac. Met nieuwe Animoji en aanpasbare Memoji kunnen gebruikers het grote iPad-display gebruiken om meer karakter toe te voegen aan foto’s en video’s in Berichten en FaceTime.

Prijzen en verkrijgbaarheid

  • De nieuwe 11-inch en 12,9-inch iPad Pro zijn verkrijgbaar in zilver en spacegrijs met 64 GB, 256 GB of 512 GB opslag, naast een nieuwe uitvoering met 1 TB opslag. De 11-inch iPad Pro is verkrijgbaar vanaf €899 voor het Wi-Fi-model en €1069 voor het Wi-Fi + Cellular-model. De 12.9-inch iPad Pro is verkrijgbaar vanaf €1119 voor het Wi-Fi-model en €1289 voor het Wi-Fi + Cellular-model op apple.com en bij Apple Stores. Beide modellen zijn ook verkrijgbaar via erkende Apple resellers en bepaalde providers (prijzen kunnen variëren).
  • De nieuwe iPad Pro-modellen, Apple Pencil en Smart Keyboard Folio zijn vanaf vandaag te bestellen via apple.com en vanaf woensdag 7 november verkrijgbaar in de VS en meer dan 40 andere landen en regio’s, waaronder Australië, België, Bulgarije, Canada, China, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Hongarije, Hongkong, Ierland, IJsland, Italië, Japan, Jersey, Kroatië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Macau, Man, Monaco, Nederland, Nieuw-Zeeland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Puerto Rico, Roemenië, Singapore, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, de VAE, het VK, Zweden en Zwitserland. Later dit jaar zijn de nieuwe iPad Pro-modellen verkrijgbaar in Colombia, Griekenland, Groenland, Guatemala, India, Israël, Liechtenstein, Macedonië, Maleisië, Mexico, Marokko, Peru, Qatar, Rusland, Saoedi-Arabië, Thailand, Turkije en Zuid-Afrika. Andere landen en regio’s volgen daarna.
  • De Apple Pencil van de tweede generatie voor de nieuwe iPad Pro is verkrijgbaar voor €135. De nieuwe Smart Keyboard Folio voor de nieuwe iPad Pro is verkrijgbaar in spacegrijs voor €199 voor de 11-inch iPad Pro en €219 voor de 12,9-inch iPad Pro met indelingen voor meer dan 30 talen, waaronder Chinees (vereenvoudigd), Frans, Duits, Japans en Spaans.
  • Een nieuwe Smart Folio voor iPad Pro, in een beschermend design van polyurethaan is in verschillende kleuren verkrijgbaar voor €89 voor de 11-inch iPad Pro en €119 voor de 12,9-inch iPad Pro via apple.com en bij Apple Stores.
  • Een breed assortiment aan USB-C-accessoires van Apple, waaronder adapters en kabels, is ook verkrijgbaar voor iPad Pro via apple.com en bij Apple Stores, zoals een nieuwe USB-C-naar-SD-kaartlezer en USB-C-naar-mini-jack-adapter.
  • Met Apple GiveBack kunnen klanten een in aanmerking komend device inwisselen voor een Apple Store-cadeaubon of krediet op hun nieuwe iPad. Een device dat niet in aanmerking komt voor een tegoed, wordt gratis door Apple gerecycled.
  • Elke klant die een iPad Pro koopt bij Apple, kan gebruikmaken van een Persoonlijke Configuratie-sessie in de Store of online. Tijdens deze sessie krijgen klanten onder andere hulp bij het configureren van hun iPad Pro, zoals het instellen van Mail, en maken ze kennis met nieuwe apps in de App Store.
  • Wie meer wil weten of een stapje verder wil met iPad Pro of iOS 12, kan zich aanmelden voor gratis Today at Apple-sessies op apple.com/nl/today.
Back To Top