skip to Main Content
Nieuwe Mac Mini Overdondert
Bron afbeelding: PR Apple

Nieuwe Mac mini overdondert

Apple presenteert de nieuwe Mac mini met enorm verbeterde prestaties. De nieuwe Mac mini, nu met quad-core en 6-core processors, sneller geheugen van tot wel 64 GB en verbluffend snelle SSD-opslag, is wel vijf keer sneller dan de vorige generatie en is daarmee de krachtigste Mac mini ooit.1 En met Thunderbolt 3-poorten, de Apple T2 Security-chip en een optie voor 10-Gb Ethernet is de nieuwe Mac mini een snellere en krachtigere desktopcomputer die tot meer in staat is dan ooit.

“Mac mini is geliefd bij klanten omdat hij op allerlei manieren kan worden ingezet: gewoon als desktopcomputer, bij professionele liveoptredens, met meerdere Mac mini-computers die samen video renderen of softwarecode compileren, of in rekken van duizenden exemplaren voor het bouwen van apps. Deze kleine krachtpatser doet het allemaal”, aldus Philip Schiller, Senior Vice President van Worldwide Marketing bij Apple. “Mac mini-klanten zullen echt uit hun dak gaan bij de nieuwe Mac mini. Hij werkt meer dan vijf keer sneller, heeft quad-core of 6-core processors van desktopkwaliteit, een Apple T2 Security-chip, sneller geheugen van tot wel 64 GB, snelle SSD-opslag en een aantal geavanceerde poorten: Thunderbolt 3, twee USB-A, HDMI-video, audio en Ethernet tot 10 Gbps. Allemaal in een device van hetzelfde formaat als de vorige generatie, perfect voor klanten die hem als upgrade aanschaffen of voor geheel nieuwe installaties waarbij Mac mini de ideale oplossing is.”

Vijf keer sneller en krachtiger dan ooit

Mac mini, nu met Intel quad-core en 6-core processors van de 8e generatie met Turbo Boost-snelheden tot 4,6 GHz en Intel UHD Graphics, presteert tot vijf keer sneller dan de vorige generatie.1 Mac mini voert traditionele desktoptaken als foto- en videobewerking, muziek maken en software ontwikkelen razendsnel uit, en weet ook raad met professionele workflows zoals video transcoderen, code compileren en liveconcerten. En met een 2666-MHz geheugen van tot wel 64 GB kan Mac mini grotere bestanden in het geheugen laden, meer virtuele machines laten draaien en nog grotere datasets verwerken. Elke Mac mini beschikt nu over de snelheid en betrouwbaarheid van SSD-opslag. Met een capaciteit van tot wel 2 TB zijn de SSD’s van Mac mini tot vier keer sneller. Werken met grote bestanden en apps openen gaat daarom sneller dan ooit.

Apple T2 Security-chip nu in Mac mini

Met de Apple T2 Security-chip beschikt Mac mini nu over beveiliging van het hoogste niveau. De T2 heeft een SSD-controller waarmee alles wat op de SSD wordt opgeslagen, direct automatisch wordt versleuteld. De Secure Enclave in T2 garandeert dat er niet geknoeid is met de software die tijdens het opstartproces wordt geladen. T2 biedt ook video transcoderen met HEVC, wel dertig keer sneller, zodat professionele videogebruikers in hun hele workflow sneller en met hogere resolutie kunnen werken.

Snellere I/O met Thunderbolt 3 en 10-Gb Ethernet

Met vier Thunderbolt 3-poorten, twee keer zoveel Thunderbolt-poorten als bij de vorige generatie, die elk twee keer zo snel zijn, kan de nieuwe Mac mini worden aangesloten op snelle opslag, 4K en 5K Thunderbolt-displays, en video uitvoeren in drie structuren. Mac mini heeft ook een HDMI 2.0-poort, twee USB-A-poorten, een audioaansluiting en Gigabit Ethernet, dus hij kan op praktisch alles worden aangesloten. En voor supersnelle netwerkprestaties biedt Mac mini voor het eerst een optie voor 10-Gb Ethernet.

Behuizing van 100 procent gerecycled aluminium, kleinere CO2-voetafdruk

De nieuwe Mac mini heeft nu een prachtige nieuwe uitvoering in spacegrijs, met een behuizing van een door Apple ontworpen aluminiumlegering met voor het eerst 100 procent gerecycled aluminium, dat even sterk, robuust en mooi is als het aluminium in alle Apple producten.2 In Mac mini is bovendien in bijvoorbeeld de voet meer gerecycled plastic verwerkt. Met al deze verbeteringen is de CO2-voetafdruk van de nieuwe Mac mini bijna 50 procent kleiner geworden.

macOS Mojave

Alle nieuwe Macs zijn voorzien van macOS Mojave, de nieuwste versie van het meest geavanceerde desktopbesturingssysteem ter wereld. De nieuwe features zijn door professionals geïnspireerd, maar voor iedereen geschikt. In macOS Mojave geeft een nieuwe Donkere modus de desktop een dramatische nieuwe look, waarbij de nadruk wordt gelegd op de content van de gebruiker. De nieuwe feature Stapels ordent rommelige bureaubladen door bestanden automatisch netjes te groeperen. Bekende iOS-apps, zoals News, Aandelen, Dictafoon en Woning, zijn nu voor het eerst beschikbaar op Mac. FaceTime ondersteunt nu groepsgesprekken. De Mac App Store is volledig vernieuwd en bevat uitgebreide redactionele content, en ook apps van topontwikkelaars zoals Microsoft en Adobe.

Prijzen en verkrijgbaarheid
De nieuwe Mac mini, verkrijgbaar vanaf €899, kan vanaf vandaag worden besteld op apple.com. Hij is vanaf woensdag 7 november te koop in de Apple Store en bij erkende Apple resellers. De volledige technische specificaties en alle maatwerkopties en accessoires zijn te vinden op apple.com/nl/mac.

Back To Top