skip to Main Content
Update IOS 12.1 Nu Te Downloaden
Bron afbeelding: PR Apple

Update iOS 12.1 nu te downloaden

Vanaf vandaag is iOS 12.1 beschikbaar, waarmee iPhone en iPad worden voorzien van Groepsgesprekken in FaceTime en meer dan 70 nieuwe emoji. FaceTime bood mensen een nieuwe manier om met elkaar te communiceren en belangrijke momenten te delen, en met Groepsgesprekken in FaceTime wordt het nog makkelijker om te chatten met meerdere mensen: van 2 tot wel 32. Verder kunnen gebruikers van iPhone XS, iPhone XS Max en iPhone XR met iOS 12.1 nu ook in realtime Diepteregeling gebruiken terwijl ze een foto maken, en is er ondersteuning voor Dual-sim.

Groepsgesprekken in FaceTime

Met iOS 12.1 wordt FaceTime nog leuker en flexibeler doordat gebruikers gemakkelijk iemand aan de chat kunnen toevoegen of kunnen meedoen met een FaceTime-gesprek dat al bezig is. Ook kunnen ze net als in Berichten met camera-effecten stickers of filters toevoegen, of voor vrienden en familie zichtbaar zijn als Animoji of Memoji. Na een uitnodiging kunnen gebruikers deelnemen via audio of video vanaf iPhone, iPad of Mac.

Andere nieuwe functies in FaceTime:

  • Automatische detectie van actieve sprekers: FaceTime gebruikt slimme features van het device om te laten zien wie de meest actieve sprekers van het gesprek zijn, en zet de huidige spreker automatisch op de voorgrond. Hoe actiever iemand deelneemt aan het gesprek, hoe groter de afbeelding van de persoon wordt weergegeven. Dit is gebaseerd op hoe lang ze praten, het volume en zelfs beweging. Deelnemers die niet actief zijn, worden onder aan het scherm weergegeven totdat ze iets zeggen. Een deelnemer kan ook met een simpel tikje prominent op het scherm worden weergegeven.
  • Stille melding: Bij een oproep naar meerdere personen geeft FaceTime zonder hinderlijk te storen een melding weer waarmee een gebruiker meteen kan deelnemen.
  • Integratie in Berichten: De functie Groepsgesprekken in FaceTime is geïntegreerd in de Berichten-app, zodat gebruikers direct vanuit een iMessage-groepschat een FaceTime-groepsgesprek kunnen beginnen. Als deelnemers aan een gesprek al een FaceTime-sessie gestart zijn, laat Berichten het actieve gesprek zien in de gesprekkenlijst en binnen gesprekken.
  • Privé: Alle FaceTime-gesprekken, met zowel één als meerdere personen, zijn end-to-end versleuteld en alleen zichtbaar voor de deelnemers.

Nieuwe emoji

Met iOS 12.1 komen meer dan zeventig nieuwe emoji beschikbaar voor iPhone en iPad, waaronder nieuwe figuurtjes met rood haar, grijs haar en krulhaar en een nieuwe emoji voor kale mensen. Er zijn nieuwe expressieve smileys en nieuwe emoji met dieren, sport en eten. Ook op Apple Watch en Mac zijn er via een gratis software-update nieuwe emoji beschikbaar.

Emoji worden wereldwijd in communicatie gebruikt en iOS 12.1 biedt nog meer figuurtjes die passen bij zoveel mogelijk mensen over de hele wereld. Er zijn nieuwe emoji voor maancake, een rode geschenkenvelop en een nazar-amulet. Sportfans zullen blij zijn met de nieuwe emoji voor softbal en lacrosse, en liefhebbers van actieve vakanties met die van bagage, een kompas en een wandelschoen. Er zijn prachtige nieuwe figuurtjes van een lama, mug, kangoeroe en kreeft, en nieuwe emoji in de vorm van eten, zoals een bagel, zout, een cupcake, bladgroente en een mango.

Diepteregeling in Camera

Met de geavanceerde dieptesegmentering in Portretmodus kunnen gebruikers indrukwekkende portretten maken met een professioneel bokeh-effect. In iOS 12.1 kunnen gebruikers nu dynamisch de scherptediepte aanpassen, niet alleen in een realtime preview maar ook na het nemen van de foto. Dit biedt nieuwe mogelijkheden bij het maken van portretten met een mooi wazige achtergrond. Portretmodus met Diepteregeling kan ook voor selfies worden gebruikt met de TrueDepth-camera, die bovendien ondersteuning biedt voor Memoji en snellere gezichtstracking voor ARKit-apps van andere fabrikanten.
Dual-sim

Met iOS 12.1 beschikken iPhone XS, iPhone XS Max en iPhone XR nu over ondersteuning voor Dual-sim (nanosim en digitale eSIM). Gebruikers kunnen nu een extra abonnement activeren zonder fysieke nanosimkaart. Meer informatie over het gebruik van Dual-sim is te vinden op support.apple.com/nl-nl/HT209044.

Back To Top