Skip to content

Veiligheidslek bij Facebook treft 50 miljoen gebruikers

Facebook heeft op zijn website melding gemaakt van een lek waardoor de data van 50 miljoen gebruikers kon worden ingezien. Inmiddels is het lek gedicht en heeft het bedrijf als veiligheidsmaatregel ruim 90 miljoen gebruikers uitgelogd. Deze gebruikers moeten zelf opnieuw inloggen.De hackers waren erin geslaagd om het zgn. ‘weergeven als’-gedeelte (met deze functie kun je zien hoe je Facebook er voor andere eruit ziet) over te nemen en konden daardoor toegang krijgen tot de data van de gebruiker. De optie is nu tijdelijk uitgeschakeld. Het is nog niet duidelijk of er ook daadwerkelijk data is gestolen en of er accounts zijn misbruikt.

Na de publicatie van Facebook over dit lek, kwam Guy Rosen van Facebook met nog meer verontrustend nieuws naar buiten over het lek. Zo blijkt inmiddels dat de hackers ook accounts van applicaties en websites, die ingelogd kunnen worden met Facebook, zouden hebben buitgemaakt.

De autoriteiten zijn inmiddels op de hoogte gesteld door Facebook. Wie er achter de hack zit is nog onbekend.

Back To Top