skip to Main Content
Zien Waar Je Bus Of Trein Is In Google Maps

Zien waar je bus of trein is in Google Maps

Vanaf vandaag kunnen reizigers in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag in realtime op de kaart zien waar de bus of trein die ze moeten hebben zich bevindt. Deze nieuwe functie is onderdeel van een update die vandaag wordt aangekondigd voor Google Maps en die je meer grip biedt op je dagelijkse reis van en naar werk, studie of school. Dankzij de nieuwe functies kun je je route plannen en op de onvermijdelijke onderbrekingen anticiperen of misschien zelfs volledig omzeilen.

Woon-werkverkeer neemt vaak veel tijd in beslag en is niet altijd even voorspelbaar. Zo besteden volgens historische data van Google Maps bijvoorbeeld Noord-Amerikanen elke maand een volle dag aan forenzen. Dat komt neer op een jaarlijkse vakantie van bijna twee weken. Een slechte ervaring tijdens de spits kan je hele dag in de war sturen, zelfs als de reis al lang en breed achter de rug is.

Duik gewapend met real time informatie de spits in
In Google Maps tref je nu het tabblad Forenzen aan. Dit tabblad biedt met een simpel tikje toegang tot live OV- en verkeersinformatie die naadloos aansluit op jouw reis van of naar het werk of school. We laten je weten of je een normale dag voor de boeg hebt of dat je extra tijd moet inplannen vanwege een ongeval, storing of langzaam rijdend verkeer. Als je vertraging dreigt op te lopen, reiken we je alternatieve routes aan, zodat je sneller op je werk kunt komen. En als je Android gebruikt, ontvang je ook real-time meldingen over mogelijk oponthoud op je route. Zo kun je voorkomen dat je in het verkeer vast komt te zitten.

Hulp voor multitaskende reizigers
Ga je zowel met de auto als het openbaar vervoer naar je werk? Dan hebben we een handige nieuwe functie voor je in petto. Deze laat je weten wanneer je precies van huis moet gaan en biedt informatie over elk onderdeel van je reis. Zo kun je zien of er sprake is van druk verkeer, wanneer de volgende trein vertrekt en hoe lang het duurt om van het station naar kantoor te lopen. Wij nemen je al het werk uit handen. En we houden rekening met alle relevante factoren bij het bepalen van de verwachte aankomsttijd. Zo weet je precies hoe laat je op je werk of school aankomt.

Maak een einde aan giswerk
Je kent het wel: je trekt een sprintje naar het station en krijgt hijgend en puffend op het perron te horen dat je trein vertraging heeft. Geen goed begin van de dag. Aan dat soort situaties willen we een einde maken. Je kunt nu voor 80 steden in alle delen van de wereld, waaronder dus Den Haag, Amsterdam en Rotterdam, in real time zien waar je bus of trein zich bevindt, zodat je je dag efficiënter kunt plannen. Je weet precies wanneer je een paar minuten kunt uittrekken voor een kop koffie of dat je het op een rennen moet zetten om je bus te halen. In Sidney gaan we nog een stap verder. Daar werken we samen met Transport New South Wales, zodat forenzen kunnen zien hoe vol de volgende bus of trein zit. Zo weet je meteen of je een zitplaats zult vinden. Binnenkort voegen we informatie voor meer steden in alle delen van de wereld toe.

‘Get your motor running, head out on the highway’
In het verkeer vastzitten is een stuk minder erg als je naar toffe muziek luistert. We hebben koppelingen naar Spotify, Apple Music en Google Play Music toegevoegd aan Google Maps. Daarmee heb je direct vanuit het navigatiescherm toegang tot je favoriete albums, playlists en podcasts. Dat betekent dat je nooit meer van app hoeft te wisselen en je lekker kunt rocken zonder je ogen van de weg te houden.

Aan de slag
Onze nieuwe functies voor forenzen zullen deze week wereldwijd naar iOS worden uitgerold. Je kunt alvast aan de slag gaan door de app te downloaden via de App Store. Voor informatie over het instellen van je route van en naar werk kun je terecht bij Google Help.

Back To Top