skip to Main Content
Apple Maakt Resultaten Van Het Vierde Kwartaal Bekend

Apple maakt resultaten van het vierde kwartaal bekend

Apple heeft de resultaten bekendgemaakt voor het vierde kwartaal van het boekjaar 2018, dat werd afgesloten op 29 september 2018. De kwartaalomzet bedroeg $ 62,9 miljard, een stijging van 20 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar geleden, en de kwartaalwinst bedroeg $ 2,91 per aandeel, een stijging van 41 procent. De internationale verkopen vertegenwoordigden in het afgelopen kwartaal 61 procent van de totale omzet.

De omzet uit diensten was met $ 10 miljard hoger dan ooit. De eenmalige voordelige correctie van $ 640 miljoen die is toegerekend aan het vierde kwartaal van boekjaar 2017 buiten beschouwing latend,is de omzet uit diensten gegroeid van $ 7,9 miljard in het vierde kwartaal van boekjaar 2017 naar $ 10 miljard in het vierde kwartaal van boekjaar 2018, een toename van 27 procent.

“We zijn verheugd het fantastische boekjaar 2018 te kunnen afsluiten met alweer een recordkwartaal. We verkochten dit boekjaar het 2 miljardste iOS-device, vierden de 10e verjaardag van de App Store en haalden de hoogste omzet en winst in de geschiedenis van Apple”, aldus Tim Cook, CEO van Apple. “De afgelopen twee maanden hebben we onze klanten blij gemaakt met nieuwe versies van iPhone, Apple Watch, iPad en Mac, en onze vier besturingssystemen. Dus we gaan de eindejaarsperiode in met een ijzersterk pakket producten en diensten.”

“We hebben een recordjaar afgesloten met het beste vierde kwartaal ooit, met wereldwijd een groei in de dubbele cijfers. We zijn erin geslaagd een nieuw record neer te zetten voor het vierde kwartaal voor iPhone en wearables, en een kwartaalrecord voor diensten en Mac”, zegt Luca Maestri, CFO van Apple. “De cashflow bedroeg $ 19,5 miljard en we hebben in het vierde kwartaal $ 23 miljard laten terugvloeien naar aandeelhouders in de vorm van dividend en terugkoop van aandelen. Daarmee bedroeg het teruggevloeide kapitaal in het boekjaar 2018 in totaal bijna $ 90 miljard.”

Apple geeft de volgende indicaties voor het eerste kwartaal van het boekjaar 2019:

  • Een omzet tussen de $ 89 miljard en $ 93 miljard
  • Een brutomarge tussen de 38 en 38,5 procent
  • Exploitatiekosten tussen de $ 8,7 miljard en $ 8,8 miljard
  • Overige inkomsten/uitgaven ter hoogte van $ 300 miljoen
  • Een belastingtarief van circa 16,5 procent vóór eventuele aanpassingen

De raad van bestuur van Apple heeft aangekondigd een cashdividend van $ 0,73 uit te keren per algemeen Apple aandeel. Het dividend wordt per donderdag 15 november 2018 uitgekeerd aan aandeelhouders die op maandag 12 november 2018 einde werkdag als zodanig zijn geregistreerd.

De conference call waarin de resultaten van het vierde kwartaal van boekjaar 2018 worden besproken, kan vanaf 1 november 2018 worden beluisterd via www.apple.com/investor/earnings-call/. Deze webuitzending blijft vanaf die datum gedurende circa twee weken beschikbaar.

Back To Top