skip to Main Content
App-ontwikkelingsprogramma Voor Vrouwelijke Ondernemers
Bron afbeelding: PR Apple

App-ontwikkelingsprogramma voor vrouwelijke ondernemers

Apple heeft het gloednieuwe Entrepreneur Camp aangekondigd. Dit unieke initiatief moet app-bedrijven met vrouwelijke eigenaars of die door vrouwen worden gerund nieuwe kansen bieden door middel van een intensief technologielab, specialistische ondersteuning en continue begeleiding.

Alleen app-ontwikkelingsbedrijven met een vrouwelijke (mede)oprichter of die door een vrouw worden gerund komen in aanmerking. Ook moet het ontwikkelingsteam ten minste één vrouw tellen en moet het bedrijf een werkende app of werkend prototype hebben en de technologie van Apple breder willen inzetten. De inschrijving voor de pilotsessie van het programma, die in januari 2019 begint, is nu gestart.

“Apple wil graag meer vrouwen in leidinggevende posities binnen en buiten de technologiesector”, aldus Tim Cook, CEO van Apple. “We zijn trots dat we vrouwelijke leidinggevenden binnen de app-ontwikkelingsindustrie kunnen ondersteunen met het nieuwe Apple Entrepreneur Camp. We laten ons graag inspireren door het ongelooflijke werk dat al is verzet en alles wat hier nog op volgt.”

“Dit is een programma dat er echt toe doet”, aldus Gina Bianchini, investeerder, oprichter en CEO van Mighty Networks. “Met het nieuwe Entrepreneur Camp zet Apple zijn expertise in om te zorgen voor een ander, rijker en diverser aanbod van app-ontwikkelaars en productexperts, en dat is voor deze branche een grote stap.”

De Entrepreneur Camp-sessies vinden elk kwartaal plaats, waarbij elke ronde plaats biedt aan 20 app-bedrijven. Bij de pilotsessie is ruimte voor 10 bedrijven.

Elk bedrijf dat wordt uitgenodigd voor deelname, mag drie medewerkers laten meedoen met het uitgebreide programma van twee weken op de Apple campus in Cupertino. Het programma omvat individuele begeleiding door Apple technici bij het programmeren, en sessies over design, technologie en App Store-marketing. Deelnemers kunnen daarnaast rekenen op intensieve begeleiding en ondersteuning door een Apple Developer representative. Elk deelnemend bedrijf ontvangt bovendien twee toegangsbewijzen voor de volgende WWDC.

Vrouwelijke ondernemers hebben nog altijd moeite met het verwerven van kapitaal om hun bedrijf op te richten of om scholing en andere ondersteuning te financieren. In 2017 bedroegen de investeringen in bedrijven van vrouwelijke ondernemers zo’n 1,7 miljard euro, terwijl mannen 73,1 miljard euro binnenhaalden. Ondanks deze obstakels groeien bedrijven met een vrouwelijke eigenaar in de VS meer dan twee keer zo snel als het landelijk gemiddelde. Ook is het investeringsrendement van start-ups in de technologiesector met een vrouw aan het hoofd maar liefst 35% hoger dan bij vergelijkbare start-ups die door een man worden geleid.

Meer informatie over Apple Entrepreneur Camp en de aanmelding daarvoor is te vinden op developer.apple.com/entrepreneur-camp.

Back To Top