skip to Main Content
Apple Gaat Nieuwe Campus Bouwen In Austin

Apple gaat nieuwe campus bouwen in Austin

Apple heeft aangekondigd zijn activiteiten te gaan uitbreiden in het Amerikaanse Austin, inclusief een investering van 1 miljard dollar om een nieuwe campus te gaan bouwen in Noord-Austin. Het bedrijf kondigde ook plannen aan om nieuwe locaties te vestigen in Seattle, San Diego en Culver City en in de komende drie jaar uit te breiden naar steden in de Verenigde Staten, waaronder Pittsburgh, New York en Boulder, Colorado, met de mogelijkheid voor extra uitbreidingen elders in de VS.

Apple’s nieuwste campus in Austin bevindt zich op minder dan 1,6 km van de bestaande faciliteiten. De 133 hectare grote campus zal aanvankelijk 5.000 extra werknemers herbergen, met het vermogen om te groeien tot 15.000, en zal na verwachting daardoor de grootste particuliere werkgever in Austin worden.

“Apple is een van ’s werelds meest innovatieve bedrijven en een fervent schepper van banen in Texas en in het hele land”, zei gouverneur Greg Abbott van Texas. “Hun beslissing om de activiteiten in onze staat uit te breiden, is een bewijs van het hoogwaardige personeel en de ongeëvenaarde economische omgeving die Texas biedt. Ik dank Apple voor deze enorme investering in Texas en ik kijk ernaar uit om door te bouwen op ons sterke partnerschap om een ​​nog betere toekomst voor de Lone Star State te creëren. “

Banen die op de nieuwe campus worden gecreëerd, omvatten een breed scala aan functies, waaronder engineering, financiën, verkoop en klantenondersteuning. Met een vertegenwoordiging van 6200 werknemers op dit moment, vertegenwoordigt Austin de grootste populatie Apple-medewerkers buiten de thuisbasis van Apple in Cupertino.

Back To Top