skip to Main Content
Apple Haalt IPhone 7 En IPhone 8 Uit Duitse Apple Store

Apple haalt iPhone 7 en iPhone 8 uit Duitse Apple Store

Apple haalt na een uitspraak van een Duitse rechter vandaag, de iPhone 7 en iPhone 8 uit de 15 Apple Stores in Duitsland. De rechter oordeelde namelijk dat Apple het patentrecht schendt van chipfabrikant Qualcomm met deze modellen. Apple heeft al laten weten in beroep te gaan tegen de uitspraak. De beide iPhones blijven wel te koop op 4300 andere locaties in Duitsland zolang het beroep loopt. Het patent waar het omdraait is een techniek voor efficiënt stroomgebruik in chips voor draadloze communicatie van toeleverancier Qorvo.

Naast het verbod moet Apple ook een schadevergoeding betalen aan chipfabrikant Qualcomm. De chipfabrikant moet op zijn beurt een borg van 668 miljoen euro betalen om een procedure om het verbod te kunnen handhaven te starten. Mocht Apple later toch nog in het gelijk worden gesteld, dan is deze borg als compensatie voor Apple bedoeld.

Het is niet voor het eerst dat Apple en Qualcomm elkaar in de rechtbank treffen. Recentelijk was er ook een rechtszaak in China, deze draaide om andere patentrechten. En deze werd ook in het voordeel van Qualcomm beslist. Maar daar ging het om meer modellen, namelijk de iPhone 6S tot en met de iPhone X. Apple heeft daarop een sofware-update uitgebracht om het vonnis te omzeilen.

Apple maakt bij zijn nieuwste iPhones de XR en RS geen gebruik meer van chips van Qualcomm en bevat alleen nog maar chips van Intel. Op de achtergrond zou Apple druk bezig zijn met de ontwikkeling van een eigen chip. Echter kan dit laatste nog wel even duren voordat deze daadwerkelijk in de iPhone zit.

 

 

 

Back To Top