skip to Main Content
Apple Entrepreneur Camp Van Start

Apple Entrepreneur Camp van start

Vandaag heeft Apple tijdens het allereerste Entrepreneur Camp de deuren geopend voor elf app-bedrijven, die allemaal door een vrouw zijn opgericht. Het doel van dit programma is om vrouwelijke app-ontwikkelaars de tools in handen te geven waarmee ze volop kunnen profiteren van de huidige wereldwijde app-economie. Sinds de lancering van de App Store in 2008 hebben ontwikkelaars USD 120 miljard verdiend, waarvan meer dan een kwart alleen al in het afgelopen jaar.

Entrepreneur Camp is een primeur voor de IT-sector. Tijdens dit praktijkgerichte technologielab werken de deelnemers twee weken lang één op één met een deskundige van Apple om hun app een flinke boost te geven. Er zijn ook speciale sessies over design, technologie en App Store-marketing. Deelnemers kunnen daarnaast rekenen op intensieve begeleiding en ondersteuning door een vertegenwoordiger van Apple Developer Relations. Het sessieaanbod is erop gericht om de ontwikkelaars te helpen met het implementeren van de allernieuwste Apple technologieën, zoals optimalisatie voor de A12 Bionic-chip, integratie van Core ML en benutting van de ARKit. Alle bedrijven die deelnemen krijgen bovendien twee kaartjes voor WWDC en een gratis jaarlidmaatschap van het Apple Developer Program.

“De App Store is de nieuwe digitale hoofdstraat en creatieve ontwikkelaars maken gebruik van het enorme potentieel van de wereldwijde app-economie.”

“Als je vroeger een bedrijfje wilde beginnen, moest je vaak investeren in personeel, voorraad of winkelruimte. Tegenwoordig gaat er een compleet nieuwe wereld aan mogelijkheden voor je open als je wat programmeerkennis en een zakelijk instinct hebt”, aldus Esther Hare, Senior Director Worldwide Developer Marketing van Apple en drijvende kracht achter Women@Apple. “De App Store is de digitale versie van de winkelstraat waar iedereen wil zitten, en creatieve ontwikkelaars spelen in op het enorme potentieel van de wereldwijde app-economie. Wij hopen dat ons programma vrouwen van over de hele wereld ertoe aanzet om te leren programmeren, zich bij de iOS-ontwikkelaars aan te sluiten en van de bloeiende app-economie te profiteren.”

Voor het allereerste Entrepreneur Camp zijn de volgende apps geselecteerd: Bites van Warehouse Apps LLC; Camille van Ohhh, Inc.; CUCO: Lembrete de Medicamentos van CUCO Health; Deepr van Mental Mobile, LLC; D’efekt van Tatevik Gasparyan, Nané Toumanian en Vahagn Khachikyan; Hopscotch van Hopscotch Technologies; LactApp van LactApp Women’s Health; Pureple van Iceclip LLC; Statues of the La Paz Malecón van Estudio Chispa; WeParent van FamTerra Inc. en Seneca Connect van Seneca Women.

De Entrepreneur Camp-sessies vinden elk kwartaal plaats, waarbij elke ronde plaats biedt aan maximaal 20 app-bedrijven. Het programma staat open voor bedrijven die apps ontwikkelen en (mede) door een vrouw zijn opgericht of door een vrouw worden gerund. Ook moet het productontwikkelteam ten minste één vrouw tellen en moet het bedrijf een werkende app of werkend prototype hebben. Meer informatie over Apple Entrepreneur Camp en de aanmelding daarvoor is te vinden op developer.apple.com/entrepreneur-camp.

Back To Top