skip to Main Content
Apple Geeft Waarschuwing Voor Lagere Omzet

Apple geeft waarschuwing voor lagere omzet

Apple heeft een tussentijdse waarschuwing afgegeven aan zijn investeerders dat de verwachtingen van het afgelopen kwartaal moeten worden bijgesteld. Vanwege deze waarschuwing heeft zelfs de handel in Apple-aandelen even stil gelegen. Het komt niet vaak voor dat Apple een dergelijke waarschuwing afgeeft, de laatste keer was in 2002.

Volgens Tim Cook komt de lagere omzet o.a. door de tegenvallende verkoop-resultaten van de iPhone in China vanwege de handelsoorlog tussen Amerika en China. Een andere oorzaak zou zijn dat veel consumenten gebruik hebben gemaakt van het batterijprogramma dat tot 31 december 2018 liep, waarmee voor een relatief laag bedrag de batterij van de iPhone kon worden vervangen. Hierdoor zouden minder mensen een nieuwe iPhone hebben gekocht. Ook de koers van de dollar en leveringsproblemen zouden een rol hebben gespeeld.

Back To Top