skip to Main Content
Apple Kondigt Nieuwe Today At Apple-sessies Aan

Apple kondigt nieuwe Today at Apple-sessies aan

Apple heeft vandaag een nieuwe Today at Apple-programmering bekendgemaakt. De sessies zijn verdeeld in drie nieuwe, uitgebreidere formats (Skills, Tours en Labs) en bestaan uit praktische groepsactiviteiten op het gebied van fotografie, video, muziek, programmeren, app-ontwikkeling, kunst en design en meer. De sessies zijn gratis en worden gehouden in elke Apple Store wereldwijd. Store-bezoekers vinden zo heel gemakkelijk sessies die aansluiten op hun interessegebied en niveau, en krijgen de kans om hun creativiteit de ruimte te geven, kennis te delen en contact te leggen.

Sinds Today at Apple in 2017 van start ging, heeft Apple wekelijks ruim 18.000 gratis sessies gehouden voor miljoenen deelnemers wereldwijd. In de nieuwe programmering worden de populairste Today at Apple-sessies – Tours en Labs – verder uitgebouwd, zodat Store-bezoekers nog meer mogelijkheden krijgen om alles uit hun producten te halen, inspiratie op te doen in hun directe omgeving en tips te krijgen van artiesten van wereldklasse.

“Vanaf het begin van Today at Apple is het ons doel geweest om kennis te delen en mensen in onze omgeving te inspireren. Deze nieuwe sessies vormen een mooie kans om de creativiteit in al onze klanten naar boven te halen”, aldus Angela Ahrendts, Senior Vice President Retail bij Apple. “Voor iedereen is er wel een Today at Apple-sessie. We zijn erg benieuwd naar wat jullie allemaal gaan maken.”

De Today at Apple-sessies hebben drie verschillende formats, alledrie rondom kennisoverdracht en creativiteit:

  • Skills zijn erop gericht om nieuwe creatieve technieken te leren waarmee je nog meer uit onze producten haalt, zoals snel een video maken met de Clips-app of foto’s bewerken op iPhone. Nieuwe Skills-sessies zijn onder meer ‘Noten en akkoorden met GarageBand’, ‘Ideeën schetsen met Notities’, ‘Bewerkingstechnieken’ voor fotografie.
  • Tours nemen klanten mee naar buiten, waar ze samen met een Creative Pro hun omgeving verkennen, contact leggen met mensen om hen heen en nieuwe vaardigheden op het gebied van fotografie, muziek of gezondheid leren gebruiken. Nieuwe Tours zijn onder meer ‘Cinematografie met de iPhone’, ‘Soundscapes maken met GarageBand’ en de Fitness Tour ‘Motivatie in beweging’ (een co-creatie met fitness-expert Jeanette Jenkins).
  • Labs geven klanten de kans om creatieve technieken uit te proberen. Aan het eind van de sessie hebben ze het begin van een eigen project in handen. Verschillende Labs zijn co-creaties met wereldberoemde artiesten en vakmensen. Na het succes van Labs met Florence Welch en fotograaf Chase Jarvis kunnen gevorderde klanten nu inspiratie opdoen in nieuwe Labs als ‘Beats maken’ met Swizz Beatz, ‘Magie op het kleine scherm’ met Zach King en ‘Boomhutten tekenen’ met Foster + Partners.

Today at Apple is ook perfect voor gezinnen en kinderen van alle leeftijden die geïnteresseerd zijn in fotografie, programmeren, kunst en design en meer. Labs als ‘Familieportretten’, ‘Sphero Robot-hindernissenparcours’ en ‘Je eigen emoji maken’ zijn speciaal ontworpen om jonge bezoekers te inspireren en hen nieuwe dingen te leren.

Today at Apple heeft ook speciale sessies voor docenten die op zoek zijn naar nieuwe manieren om technologie in hun lessen te verwerken. Denk daarbij aan Labs als ‘App-design en prototypes’ en ‘Clips in de klas’, die gebaseerd zijn op de lessen ‘Iedereen kan programmeren’ en ‘Iedereen is creatief’.

Om in elke Store de Today at Apple-ervaring verder te verrijken, plaatst Apple binnenkort nieuwe designelementen in de bestaande Stores, waardoor die meer Today at Apple-sessies kunnen houden voor een groter aantal deelnemers. Een van de nieuwe toevoegingen is het Forum: een Store-gedeelte met zitplaatsen en een grote videowand waar de lokale gemeenschap elkaar ontmoet en dat dienstdoet als het middelpunt van Today at Apple. Aan bepaalde Stores wordt ook een Avenue toegevoegd en indien mogelijk een Grove met bomen en een zitgedeelte.

Voor een overzicht van de nieuwe sessies of om je aan te melden ga je naar www.apple.com/nl/today of het tabblad ‘Sessies’ in de Apple Store-app.

Back To Top