skip to Main Content
Apple Eert Heldinnen Op Internationale Vrouwendag

Apple eert heldinnen op Internationale Vrouwendag

Ter gelegenheid van Internationale Vrouwendag besteedt Apple de hele maand maart aandacht aan het werk en de verhalen van heldinnen in de IT, muziek, kunst, fotografie en het bedrijfsleven. Verder breidt Apple zijn inzet voor het onderwijs verder uit door samen met ‘Girls Who Code’ jonge vrouwen meer leerkansen te bieden.

In het kader van de onderwijsinitiatieven van Apple heeft het bedrijf de handen ineengeslagen met ‘Girls Who Code’. Samen willen ze meer meisjes en jonge vrouwen in de VS een kans bieden om kennis te maken met informatica. 90.000 meisjes en trainers van Girls Who Code-clubs in heel Amerika leren aan de hand van het lesprogramma van ‘Iedereen kan programmeren’ hoe Swift werkt. Swift is een programmeertaal van Apple die heel makkelijk te leren is. Er zijn al honderdduizenden apps mee gebouwd. Ook clubleiders kunnen een Swift-training volgen, zodat ze meer geïnteresseerden kunnen trekken voor hun programmeerclubs. Apple steunt onderwijskansen voor leerlingen en studenten van alle leeftijden en met allerlei achtergronden. Het bedrijf maakt zich sterk voor het recht van meisjes om hetzelfde onderwijs te krijgen als jongens. Met dat doel voor ogen heeft Apple de Developer Academy’s en het lesprogramma ‘Iedereen kan programmeren’ opgezet, en werkt het concern samen met het Malala Fund en het National Center for Women and Information Technology.

“Hoe de wereld van morgen eruitziet, wordt ook bepaald door ons vrouwen”, aldus Lisa Jackson, Vice President van Environment, Policy & Social Initiatives bij Apple. “Wij vinden het belangrijk om een organisatie als Girls Who Code te steunen, want zij helpen meisjes zich te ontplooien tot de ontwikkelaars en technologische pioniers van morgen.”

In een aantal Apple Stores in de hele wereld kunnen bezoekers meedoen aan ruim 60 sessies in de reeks ‘Made By Women’. Deze worden gegeven door kunstenaars, muzikanten, fotografen, appontwikkelaars, wetenschappers en ondernemers die jonge mensen op een praktijkgerichte manier willen inspireren om hun creativiteit de vrije loop te laten en meer te doen met hun passie.

Hillary Yip geeft bijvoorbeeld een App Lab bij Apple Causeway Bay. Zij is de 14-jarige bedenker van een taalplatform. Hillary legt in deze sessie uit hoe je een idee voor het bouwen van een sociaal platform het beste kunt uitwerken en verkopen. Bij Apple Michigan Avenue kunnen bezoekers meedoen met een Video Lab van Emily Grasile, Chief Curiosity Correspondent van het Chicago Field Museum. Bij haar leren ze hoe je in de Procreate-app op een iPad Pro en met een Apple Pencil kleine specimens uit de collectie van het museum verwerkt in weidse landschappen.

Deze bijzondere sessies vinden plaats in specifieke Apple Stores in Singapore, Kioto, Hongkong, Londen, Milaan, Parijs, Dubai, San Francisco, Chicago, New York en Los Angeles.

De App Store besteedt in maart aandacht aan de creatieve vrouwen achter apps en games. Elke ‘App van de dag’ in de VS is een app die door of onder leiding van een vrouw is bedacht of ontwikkeld. Denk aan Bumble, TheSkimm of Stitch Fix. Verder vind je in maart elke vrijdag op de tab ‘Vandaag’ een ‘Achter de schermen’ van vrouwen als Lisy Kane, gameproducent en medeoprichter van de start-up Girl Geek Academy, die meer vrouwen warm wil laten lopen voor een carrière in de gaming- en technologiesector. Op de Internationale Vrouwendag zelf worden de klanten van de App Store getrakteerd op speciale verzamelingen met games waarin de hoofdrol is weggelegd voor de iconische superheldin van Marvel, Captain Marvel.

Apple Music zet de hele maand een aantal visionaire vrouwen in de muziek in het zonnetje met speciale playlists en door de redactie geselecteerd materiaal. Beats 1 besteedt 24 uur lang aandacht aan inspirerende vrouwen.

Klanten kunnen ook in iTunes terecht voor speciaal geselecteerde films en tv-series waarin dynamische vrouwen een belangrijke rol spelen. In Apple Podcasts kun je podcasts van inspirerende vrouwen beluisteren. In Apple Books vind je boeken over vrouwen en hun verhalen en ervaringen.

Apple Watch-bezitters in de hele wereld kunnen op 8 maart een exclusieve activiteitsmedaille en stickers voor Berichten in de wacht slepen. Ze moeten dan op die dag minimaal 1,6 km wandelen, hardlopen of een rolstoelwork-out doen.1

Back To Top