skip to Main Content
Deirdre O’Brien Benoemd Tot Senior Vice President Van Apple Retail + People

Deirdre O’Brien benoemd tot Senior Vice President van Apple Retail + People

Apple heeft vandaag bekendgemaakt dat Deirdre O’Brien is benoemd tot Senior Vice President van Apple Retail + People. Daarmee wordt ze ook verantwoordelijk voor alle Apple Stores en Apple Online Stores. Ze rapporteert direct aan de CEO van het concern, Tim Cook. O’Brien neemt het stokje over van Angela Ahrendts, die de retailtak van Apple de afgelopen vijf jaar aan een grondige make-over heeft onderworpen. Ahrendts vertrekt in april en hoopt dan nieuwe persoonlijke en beroepsmatige uitdagingen aan te gaan.

In haar dubbele functie kan O’Brien terugvallen op alle ervaring die ze in haar dertigjarige dienstverband bij Apple heeft opgedaan. Ze gaat de internationale retailervaring van het bedrijf aansturen, die zich richt op de relatie tussen de klant en de mensen en processen die de klant ten dienste staan. Daarnaast blijft ze aan als hoofd van Apple People. Als zodanig is ze onder meer verantwoordelijk voor talentontwikkeling, Apple University, werving, arbeidsverhoudingen en -omstandigheden, secundaire arbeidsvoorwaarden, bonussen en inclusie/diversiteit.

“Bij Apple zijn onze mensen onze belangrijkste resource, en als er iemand is die oog heeft voor de kwaliteiten van onze teams, dan is zij het wel”, aldus Tim Cook, CEO van Apple. “Ze levert al ruim dertig jaar haar bijdrage aan de manier waarop wij onze klanten helpen en hun leven verrijken. Ze is een uitstekende leider en fungeert al vanaf de beginjaren als onmisbare partner voor onze Retail-teams. Ik verheug me op deze nieuwe samenwerking met Deirdre en dat geldt vast ook voor onze 70.000 Retail-medewerkers.”

“Mensen willen bij Apple komen werken omdat ze bij ons de kans krijgen hun allerbeste werk te leveren. Onze Retail-teams laten dat elke dag weer zien als zij iedere klant met hart en ziel helpen, waar ook ter wereld”, verklaart Deirdre O’Brien, Senior Vice President van Apple Retail + People. “Ik zie het als een buitenkans dat ik mag samenwerken met al die getalenteerde en vindingrijke mensen met allerlei verschillende achtergronden. En ook dat ik van hen mag leren. Ik ga deze nieuwe uitdaging graag aan, al blijf ik wel het People-team aansturen, want de ondersteuning van al die geweldige Apple medewerkers is en blijft een belangrijke taak.”

Apple heeft momenteel 35 Online Stores en 506 Retail Stores in vijf werelddelen. De teams die daar werken, doen hun uiterste best om het leven van klanten te verrijken en de lokale gemeenschap te steunen. In elke Apple Store worden innovatieve programma’s voor klanten aangeboden, zoals Today at Apple, dat erop gericht is om creativiteit te stimuleren, kennis te delen en contact te leggen.

“Ik wil Angela bedanken voor de manier waarop ze onze teams de afgelopen vijf jaar heeft geïnspireerd en gemotiveerd”, verklaart Tim Cook. “Ze is een positieve, drijvende kracht geweest, niet alleen voor onze Stores zelf, maar ook voor de gemeenschappen waarin die opereren. We wensen haar het allerbeste toe bij de nieuwe wegen die ze gaat inslaan.”

“De afgelopen vijf jaar zijn de meest stimulerende, uitdagende en bevredigende jaren van mijn hele carrière geweest. Dankzij de gezamenlijke inspanningen van alle teams staat Retail nu als een huis en kan dit bedrijfsonderdeel een nog grotere bijdrage leveren aan Apple”, vertelt Angela Ahrendts, Senior Vice President van Apple Retail. “Dit is hét moment om het stokje door te geven aan Deirdre, een van onze sterkste leiders. Ik ga met veel plezier vanaf de zijlijn toekijken hoe dit fantastische team onder haar leiding de wereld blijft veranderen met iedere klant die ze helpen en met elke gemeenschap die ze steunen.”

Back To Top