skip to Main Content
ACM Onderzoekt Misbruik Machtspositie Apple

ACM onderzoekt misbruik machtspositie Apple

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) gaat onderzoeken of Apple misbruik maakt van de positie die het bedrijf verworven heeft met zijn App Store. Deze aankondiging is te lezen op de website van ACM. Dit onderzoek komt naar aanleiding van signalen van andere appaanbieders die de ACM ontving tijdens een marktstudie naar appstores.

Henk Don, bestuurslid ACM: ‘Appaanbieders zijn in grote mate afhankelijk van Apple en Google voor het aanbieden van apps aan gebruikers. In de marktstudie kreeg de ACM signalen van partijen die erop lijken te wijzen dat Apple misbruik maakt van zijn positie in de App Store. De ACM ziet daarom reden voor een vervolgonderzoek op basis van de mededingingsregels.’

Apple heeft inmiddels gereageerd met een persbericht op het komende onderzoek:

“We respecteren de Nederlandse Autoriteit Consument & Markt en hebben vertrouwen dat hun review zal bevestigen dat alle ontwikkelaars gelijke kansen hebben op succes in de App Store. We behandelen elke ontwikkelaar hetzelfde en investeren veel in het creëren van een veilige winkel voor al onze klanten. We zijn trots dat we ontwikkelaars in Nederland hebben geholpen om honderden miljoenen klanten te bereiken in 155 landen en die daarmee bijna €450 miljoen verdienen. En we zijn vereerd om met deze visionaire app ontwikkelaars te werken om hun passies en ideeën naar een wereldwijd publiek te kunnen brengen.”

Back To Top