skip to Main Content
Adobe Kondigt Innovaties Aan Voor Videoprofessional

Adobe kondigt innovaties aan voor videoprofessional

Voor de aanvang van NAB 2019 kondigt Adobe prestatie-updates en nieuwe innovaties voor video- en audiotools in Adobe Creative Cloud aan. Deze innovaties helpen om de efficiëntie in videoproductie te verbeteren. Adobe biedt aan een breed scala van film-, tv-, broadcast-, en streamingprojecten, waaronder Native Son, Clemency, Peanut Butter Falcon, Wu-Tang Clan: Of Mics and Men, Last Black Man in San Francisco, VICE Media en Fox Sports, de beste video apps en diensten door de meest geïntegreerde product workflows te leveren.

De nieuwe functies omvat onder andere het baanbrekende Content-Aware Fill for video met behulp van Adobe Sensei, de technologie voor kunstmatige intelligentie (AI) en machine learning. Daarnaast biedt het nieuwe mogelijkheden voor titels en afbeeldingen, het maken van animaties, het verfijnen van audiomixen en het organiseren en voorbereiden van projectmedia. Andere prestatieverbeteringen zijn snellere Mask Tracking voor effecten en kleurenworkflows, dubbel GPU-optimalisatie en verbeterde hardwareversnelling voor HEVC en H.264 formatie in Premiere Pro. Verbeteringen in After Effects zijn onder meer GPU-versnelde effecten, zoals Change Color en Roughen Edges.

“Dankzij Adobe Creative Cloud leveren we dit jaar 200 stuks content aan meer dan zeven miljoen online volgers”, vertellen Niko Peuringer en Sam Gorski, co-founders Corridor Digital. “Met de nieuwe prestatieverbeteringen in Premiere Pro kunnen we door dubbele GPU-ondersteuning de uitvoertijd versnellen, snelle bewerkingen uitvoeren en betere creators worden.”

“Video bevindt zich in een gouden tijdperk nu videoprofessionals in de broadcast-, film-, streamingdiensten en digitale marketing te maken krijgen met een stijgende vraag naar videocontent vanuit de consument”, aldus Steven Warner, Vice President Digital Video en Audio bij Adobe. “Door geoptimaliseerde prestaties en intelligente nieuwe functies die mogelijk worden gemaakt door Adobe Sensei, kunnen videoprofessionals meer vervelende productietaken schrappen om zich te concentreren op hun creatieve visie”.

Slimmere tools voor betere storytelling
De nieuwe eigenschappen in deze nieuwe versie maken het mogelijk om:

  • Ongewenste objecten automatisch te verwijderen met Content-Aware Fill in After Effects – Voorheen Project Cloak, Content-Aware Fill for video wordt mogelijk gemaakt door Adobe Sensei en automatiseert het proces van het verwijderen van visuele elementen, zoals boom mics, tekens, logo’s en zelfs mensen uit beelden, waardoor urenlang vervelend handmatig werk wordt bespaard.
  • Je media en storyboard te organiseren in het Freefrom Projectpaneel in Premiere Pro – Schik assets, visueel en sla lay-outs op voor shot-selecties, productietaken, brainstorms over verhaalideeën en assemblagebewerkingen.
  • Ontwerp met precisie en consistentie met linialen en gidsen – Werk met Adobe-ontwerpprogramma’s in Premiere Pro, waardoor het eenvoudiger wordt om titels uit te lijnen, effecten te animeren en consistentie in alle deliverables te garanderen.
  • Schaaf geluid eenvoudig en efficiënt bij met Punch and Roll in Audition – De nieuwe functie biedt efficiënte productieworkflows in zowel Waveform als Multitrack voor lange opnames, zoals makers van voice-overs en audioboeken.
  • Verras kijkers met Twitch Live-Streaming Triggers in Character Animator – Livestream-voorstellingen worden verbeterd, waarbij het publiek in real-time in contact komt met personages met onder meer real-time kostuumwisselingen, geïmproviseerde dansbewegingen en karakteristieke gebaren en poses. Een nieuwe manier van interactie en zelfs de mogelijkheid om Bits te gebruiken om acties op gang te brengen.
  • Genereer een audiomix met Auto Ducking voor omgevingsgeluid in Audition en Premiere Pro – Op basis van Adobe Sensei, maakt Auto Ducking nu dynamische aanpassingen van omgevingsgeluiden bij gesproken dialogen mogelijk. Aanpassingen met keyframes kunnen handmatig worden verfijnd om de creatieve controle over een mix te behouden.
  • Voeg visuele variatie toe – Adobe Stock biedt nu een uitgebreide collectie van 10 miljoen professionele, gecureerde, rechtenvrije HD en 4K videomaterialen en Motion Graphics-sjablonen van toonaangevende bureaus en onafhankelijke redacteuren om te gebruiken voor redactionele content, het maken van foto’s of het opvullen van gaten in een project.
  • Van opname tot showtime – Premiere Rush, eind vorig jaar geïntroduceerd, biedt een efficiënte workflow van mobiel-naar-bureaublad, geïntegreerd met Premiere Pro voor montage onderweg en videomontage. De ingebouwde camerafunctionaliteit in Premiere Rush helpt om video’s van professionele kwaliteit te maken op mobiele apparaten.

Prijzen en beschikbaarheid
De nieuwe functies voor Adobe Creative Cloud die tijdens NAB zijn aangekondigd, zijn nu beschikbaar met de nieuwste versie van Creative Cloud. Ga voor meer informatie over prijzen naar https://www.adobe.com/creativecloud/plans.html. Meerdere abonnementen voor Adobe Stock zijn beschikbaar via https://stock.adobe.com/plans.

Back To Top