skip to Main Content
Apple Maakt Resultaten Voor Tweede Kwartaal Bekend
Afbeelding: Carlas Rabada / Apple Campus 2

Apple maakt resultaten voor tweede kwartaal bekend

Apple heeft vandaag de resultaten bekendgemaakt voor het tweede kwartaal van het boekjaar 2019. Dit kwartaal werd afgesloten op 30 maart 2019. De kwartaalomzet bedroeg $ 58 miljard, een daling van 5 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar geleden, en de kwartaalwinst bedroeg $ 2,46 per aandeel, een daling van 10 procent. De internationale verkopen vertegenwoordigden in het afgelopen kwartaal 61 procent van de totale omzet.

“Uit onze resultaten van dit kwartaal blijkt duidelijk de blijvende kracht van de 1,4 miljard Apple devices die actief in gebruik zijn. Ondertussen breken we records op het gebied van diensten en is ook de categorie Wearables, Home en Accessoires eerdere kwartaalresultaten voorbij gestreefd”, aldus Tim Cook, CEO van Apple. “iPad is dit kwartaal sterker gegroeid dan in de afgelopen zes jaar. Daarnaast hebben we innovatieve nieuwe hardware, software en diensten in de pijplijn. We kijken ernaar uit om meer nieuws met onze ontwikkelaars en klanten te delen op de 30e editie van de jaarlijkse Worldwide Developers Conference van Apple in juni.”

“De cashflow bedroeg in het kwartaal tot maart $ 11,2 miljard. We hebben aanzienlijke investeringen gedaan in alle onderdelen van ons bedrijf”, zegt Luca Maestri, CFO van Apple. “We hebben dit kwartaal meer dan $ 27 miljard laten terugvloeien naar onze aandeelhouders in de vorm van dividend en terugkoop van aandelen. We hebben vertrouwen in de toekomst van Apple en de waarde van onze aandelen. Daarom heeft onze raad van bestuur toestemming gegeven voor $ 75 miljard aan terugkoop van aandelen. Daarnaast verhogen we het kwartaaldividend voor de zevende keer in minder dan zeven jaar.”

De raad van bestuur van Apple is akkoord gegaan met deze verhoging en heeft aangekondigd een cashdividend van $ 0,77 uit te keren per algemeen Apple aandeel, een toename van 5 procent. Het dividend wordt per 16 mei 2019 uitgekeerd aan aandeelhouders die op 13 mei 2019 einde werkdag als zodanig zijn geregistreerd.
Het kapitaalterugvloeiingsprogramma wordt zorgvuldig gemonitord door het management en de raad van bestuur, en zal jaarlijks worden herzien.

Apple geeft de volgende indicaties voor het derde kwartaal van het boekjaar 2019:

  • Een omzet tussen de $ 52,5 miljard en $ 54,5 miljard
  • Een brutomarge tussen de 37 en 38 procent
  • Exploitatiekosten tussen de $ 8,7 miljard en $ 8,8 miljard
  • Overige inkomsten/uitgaven ter hoogte van $ 250 miljoen
  • Een belastingtarief van ongeveer 16,5 procent

De conference call waarin de resultaten van het tweede kwartaal van boekjaar 2019 worden besproken, kan vanaf dinsdag 30 april 2019 worden beluisterd via www.apple.com/investor/earnings-call/. Deze webuitzending blijft vanaf die datum gedurende circa twee weken beschikbaar.

Back To Top