skip to Main Content
Apple Overtreft Doel Schone Energie
Afbeelding: PR Apple

Apple overtreft doel schone energie

Apple heeft vandaag bekendgemaakt dat het aantal toeleveranciers die hun productie voor Apple met 100 procent schone energie gaan uitvoeren, bijna is verdubbeld. Het gaat nu in totaal om 44 leveranciers. Door de samenwerking met de toeleveranciers overtreft Apple het doel om in 2020 4 gigawatt hernieuwbare energie in de toeleveringsketen te brengen. Binnen dit tijdsbestek is meer dan een gigawatt extra voorzien. Een jaar geleden maakte Apple al bekend dat alle faciliteiten wereldwijd op 100 procent hernieuwbare energie draaien.

“Telkens wanneer een van onze toeleveranciers gaat meedoen met onze inspanningen om iets aan de klimaatverandering te doen, brengen we een betere toekomst voor de volgende generatie een stapje dichterbij”, zegt Lisa Jackson, Vice President of Environment, Policy and Social Initiatives van Apple. “Het heeft voor ons prioriteit om onze toeleveranciers aan onze eigen milieunormen te houden, en we hopen dat anderen aan onze samenwerking zien wat er mogelijk is. We zijn trots op het nieuws van vandaag, maar we zullen niet stoppen om verandering in onze sector te stimuleren en zo aan de wereldwijde transitie naar schone energie bij te dragen.”

Apple heeft zijn totale koolstofvoetafdruk in 2018 voor het derde achtereenvolgende jaar verkleind, wat grotendeels te danken is aan het Supplier Clean Energy Program van het bedrijf. Het productieproces is verantwoordelijk voor 74 procent van de koolstofvoetafdruk van Apple, en daarom helpt het bedrijf via dit programma de toeleveranciers met het besparen van energie en met de overstap op hernieuwbare energiebronnen. Alleen al vorig jaar waren Apple en zijn toeleveranciers samen betrokken bij de opwekking van een hoeveelheid schone energie die ongeveer genoeg zou zijn om meer dan 600.000 huizen in de VS van elektriciteit te voorzien.

Verder heeft Apple de initiatieven uitgebreid om toeleveranciers te informeren en te ondersteunen, bijvoorbeeld met de Clean Energy Portal, een online platform waarmee toeleveranciers wereldwijd mogelijkheden voor hernieuwbare energiebronnen kunnen vinden. Op deze site hebben al meer dan honderd toeleveranciers zich aangemeld voor deelname. Apple heeft met tien toeleveranciers ook een fonds opgezet, het eerste in zijn soort, om projecten met hernieuwbare energie in China te helpen financieren.

Het bedrijf heeft ook bekendgemaakt dat er grote vooruitgang op milieugebied is geboekt door alle eerder aangekondigde groene obligaties ter waarde van 2,5 miljard dollar uit te geven, het grootste bedrag van alle Amerikaanse bedrijven. Via deze uitgiften ter waarde van 2,5 miljard dollar draagt het bedrijf bij aan veertig milieu-initiatieven over de hele wereld, inclusief projecten die Apple heeft opgezet voor zijn elektriciteitsvoorziening; met ingang van januari 2019 komt ongeveer 66 procent van de hernieuwbare energie die Apple gebruikt uit dergelijke projecten.

Met de groene obligaties van Apple worden ook veel soorten onderzoek en innovatie op milieugebied ondersteund, bijvoorbeeld voor zonnedaken in Japan, een aquifer om water op te slaan in Oregon en de ontwikkeling van een speciale legering met 100 procent gerecycled aluminium die nu in de nieuwste MacBook Air en Mac mini wordt gebruikt.

Ga voor meer informatie over de milieu-initiatieven van Apple naar apple.com/nl/environment.

De volgende toeleveranciers hebben nu ook milieutoezeggingen gedaan: Advanced International Multitech, Arkema, AT&S, Bemis Associates, Biel Crystal (HK) Manufactory Ltd., BOE, Catcher Technology, Compal Electronics, Corning Incorporated, COSMO, DSM Engineering Plastics, ECCO Leather, Fastway Creation, Finisar, Goertek, Golden Arrow, H.B. Fuller, Hon Hai Precision Industry, Ibiden, Jabil, LEALEA Enterprise, Lens Technology, Lishen, Luxshare-ICT, Mega Precision, Nidec, Pegatron, Primax Group, Qorvo, Quadrant, Quanta Computer, RRD, RyPax, SanHuan, SDK, Solvay, STMicroelectronics, Sunway Communication, Sunwoda Electronics, Taiyo Ink Mfg. Co., tesa SE, TSMC, Wistron en Yuto.

Back To Top