skip to Main Content
Apple Introduceert Eerste 8-core MacBook Pro
Afbeelding: PR Apple

Apple introduceert eerste 8-core MacBook Pro

Apple heeft MacBook Pro nu voorzien van snellere Intel Core-processors van de 8e en 9e generatie, en MacBook Pro heeft nu voor het eerst acht cores. MacBook Pro is nu twee keer sneller dan een quad-core MacBook Pro en 40 procent sneller dan een 6-core MacBook Pro, waarmee het de snelste Mac-notebook ooit is.1 Met deze nieuwe processors en de krachtige graphics, het schitterende kleurrijke Retina-display, supersnelle SSD’s, de Apple T2 Security-chip, een batterij die de hele dag meegaat en macOS, is MacBook Pro de beste professionele notebook ter wereld.

“Studenten die zich een vak eigen maken, ontwikkelaars die fantastische apps bouwen of video-editors die speelfilms in elkaar zetten: we staan voortdurend versteld van wat klanten met hun MacBook Pro doen”, zegt Tom Boger, Senior Director Mac Product Marketing van Apple. “MacBook Pro is nu met de 8-core processors ongelooflijk snel geworden, en blijft met zijn schitterende Retina-display, snelle opslag, een batterij die de hele dag meegaat en het besturingssysteem macOS de beste professionele notebook ter wereld. We zijn ontzettend benieuwd wat onze klanten hier straks weer mee gaan doen.”

Nu nog sneller voor professionele workloads

MacBook Pro is krachtiger dan ooit voor het compileren van code, het verwerken van beelden in hoge resolutie, het renderen van 3D-graphics, het bewerken van meerdere streams 4K-video en meer. De 15-inch MacBook Pro heeft nu snellere 6-core en 8-core Intel Core-processors, en komt daarmee tot Turbo Boost-snelheden van wel 5,0 GHz. En de 13-inch MacBook Pro met Touch Bar heeft snellere quad-core processors met Turbo Boost-snelheden tot 4,7 GHz.
Vergeleken met de snelste quad-core 15-inch MacBook Pro is de nieuwe MacBook Pro met 8-core processors tot twee keer sneller. Met als resultaat:

  • Muziekproducenten kunnen grote projecten met meerdere sporen afspelen met maar liefst twee keer zoveel Alchemy-plugins in Logic Pro X.
  • 3D-designers kunnen tot twee keer zo snel scènes renderen in Maya Arnold.
  • Fotografen kunnen tot 75 procent sneller complexe bewerkingen en filters toepassen in Photoshop.
  • Ontwikkelaars kunnen tot 65 procent sneller code compileren in Xcode.
  • Wetenschappers en onderzoekers kunnen tot 50 procent sneller simulaties van complexe vloeistofdynamica berekenen in TetrUSS.
  • Video-editors kunnen gelijktijdig 11 multicamstreams 4K-video bewerken in Final Cut Pro X.

De beste professionele notebook ter wereld

Behalve deze krachtige nieuwe processors heeft MacBook Pro het beste display voor een Mac-notebook ooit, een schitterend Retina-display met een helderheid van 500 nits, ondersteuning voor brede kleurweergave (P3) en True Tone-technologie voor natuurlijke, levensechte beelden. Ook heeft hij stereospeakers met een indrukwekkend breed stereogeluid, de veiligheid en het gemak van Touch ID, dynamische en contextgevoelige bediening met Touch Bar en een groot Force Touch-trackpad. MacBook Pro heeft ook razendsnelle SSD-opslag, de Apple T2 Security-chip voor nog betere beveiliging, en krachtige en veelzijdige Thunderbolt 3-poorten voor gegevensoverdracht, opladen en verbinden met maximaal twee 5K-displays of vier externe GPU’s.

macOS Mojave

desktopbesturingssysteem ter wereld, met features die zijn geïnspireerd door professionals, maar die iedereen kan gebruiken. In Mojave geeft Donkere modus de desktop een bijzondere nieuwe look, waardoor de content van de gebruiker nog beter naar voren komt. Stapels ordent rommelige bureaubladen door bestanden automatisch netjes te groeperen en FaceTime ondersteunt groepsgesprekken. Met Mojave beschikken Mac-gebruikers nu ook over iOS-apps zoals News, Aandelen, Dictafoon en Woning. De vernieuwde Mac App Store bevat redactionele content en apps van topontwikkelaars, waaronder Microsoft en Adobe.

Prijzen en verkrijgbaarheid
De nieuwe 13-inch MacBook Pro met Touch Bar en de 15-inch MacBook Pro zijn vanaf vandaag voor prijzen vanaf respectievelijk € 1999 en € 2799 verkrijgbaar op apple.com en via de Apple Store-app, en vanaf later deze week bij sommige Apple Stores en erkende Apple resellers. Meer technische specificaties, maatwerkopties en accessoires zijn online te vinden op apple.com/nl/mac.

Back To Top