skip to Main Content
Gloednieuwe Apple TV-app Vanaf Vandaag Beschikbaar
Afbeelding: PR Apple

Gloednieuwe Apple TV-app vanaf vandaag beschikbaar

De gloednieuwe Apple TV-app, die één centrale plek biedt om op verschillende manieren televisie te kijken, is vanaf vandaag in meer dan honderd landen beschikbaar voor iPhone, iPad, Apple TV en sommige smart-tv’s van Samsung.

Met de gratis software-updates iOS 12.3 en tvOS 12.3 kunnen klanten van over de hele wereld zich binnen de Apple TV-app abonneren op Apple TV Channels, waarbij ze alleen betalen voor de zenders die ze willen zien. In de app kunnen ze direct on demand kijken. In de VS zijn populaire zenders als HBO, Starz, SHOWTIME, Smithsonian Channel, EPIX en Tastemade te zien, en daarnaast ook nieuwe diensten als MTV Hits. En het aanbod wordt wereldwijd verder uitgebreid.

Via ‘Family Sharing’ kunnen maximaal zes gezinsleden abonnementen op Apple TV Channels delen. Daarvoor hebben ze alleen hun Apple ID en wachtwoord nodig. Abonnees kunnen films en series downloaden en zowel online als offline bekijken. Daarmee is de Apple TV-app de eerste en enige manier waarop HBO-abonnees films en series kunnen downloaden om offline te bekijken, bijvoorbeeld Game of Thrones.

Eveneens vanaf vandaag kunnen gebruikers van over de hele wereld persoonlijke aanbevelingen krijgen voor films en series van meer dan 150 video-apps en streamingdiensten en meer dan 100.000 films en series in iTunes, inclusief de grootste verzameling 4K HDR-titels, die ze kunnen doorzoeken, kopen of huren. Allemaal binnen de nieuwe Apple TV-app. In de categorie ‘Watch Now’ kunnen gebruikers met ‘Up Next’ snel hun favorieten vinden en bekijken. Hun activiteiten worden gesynchroniseerd op al hun devices. Ze krijgen ook nog eens verzamelingen aangereikt die zorgvuldig zijn samengesteld op basis van onderzoek naar de kijkinteresses van gebruikers.

Er is een nieuwe categorie voor kinderen, met tv-programma’s en films die speciaal voor kinderen in diverse leeftijdscategoriëen zijn uitgekozen. Verder mag een sportcategorie natuurlijk niet ontbreken. Daarin vind je heel gemakkelijk wedstrijden en krijg je meldingen over favoriete teams en competities. Klanten kunnen hun bij iTunes aangeschafte films en series vinden onder de vernieuwde Library-tab, die nu is ingedeeld naar ‘Recently Added’, ‘Downloaded’, ‘Genres’ en meer.

Beschikbaarheid

  • De gloednieuwe Apple TV-app is vanaf vandaag in meer dan honderd landen beschikbaar voor gebruikers van iPhone, iPad en Apple TV met iOS 12.3 en tvOS 12.3. Komend najaar komt de Apple TV-app ook beschikbaar voor de Mac.
  • Vanaf vandaag is de Apple TV-app met Apple TV Channels en films en series van iTunes ook beschikbaar op alle smart-tv’s van Samsung uit 2019 en bepaalde modellen uit 2018.
  • Eveneens vanaf vandaag kunnen gebruikers van smart-tv’s van Samsung die geschikt zijn voor AirPlay 2, moeiteloos video’s en ander materiaal direct van hun iPhone, iPad of Mac afspelen op hun smart-tv. Een update naar iOS 12.3 of macOS 10.14.5 is nodig om materiaal af te spelen of synchroon weer te geven op smart-tv’s die geschikt zijn voor AirPlay 2.
  • Vanaf later dit jaar zullen AirPlay 2 en HomeKit ook worden ondersteund door bepaalde smart-tv’s van VIZIO, LG en Sony.
  • Dit najaar komt Apple TV+, de oorspronkelijke videostreamingdienst van Apple, beschikbaar in de Apple TV-app.
Back To Top