skip to Main Content
Nieuwe Apple Store In Carnegie Library
Afbeelding: PR Apple

Nieuwe Apple Store in Carnegie Library

Apple opent zaterdag een nieuwe Apple Store in de Carnegie Library aan Mount Vernon Square. Dit is het tot nu toe grootste historische restauratieproject van Apple. Het gebouw in beaux-artsstijl waar vroeger de centrale openbare bibliotheek van de Amerikaanse hoofdstad Washington zetelde, is gerestaureerd en heeft een nieuw leven gekregen. De bibliotheek, die destijds werd gefinancierd door Andrew Carnegie en in 1903 haar deuren opende, wordt opnieuw een gemeenschapscentrum voor leren, ontdekken en creativiteit, trouw aan Carnegies idee van een openbare en gratis toegankelijke voor iedereen.

In de Apple Carnegie Library zullen dagelijks gratis Today at Apple-programma’s worden georganiseerd. Sommige sessies worden geleid door lokale kunstenaars en makers van wereldklasse. Om de opening te vieren zullen er tijdens het zesweekse StoryMaker Festival sessies zijn onder leiding van veertig kunstenaars. In de Apple Store kunnen klanten de nieuwste producten van Apple bekijken en advies en technische ondersteuning vragen aan meer dan 225 kundige medewerkers, die ook beschikbaar zijn om kleine bedrijven te assisteren.

“Of klanten nu onze nieuwe producten komen bekijken, met een van onze Geniuses willen praten of hun creativiteit de vrije loop willen laten in een Today at Apple-sessie: Apple Carnegie Library is een plek voor iedereen”, zegt Deirdre O’Brien, Senior Vice President van Retail + People bij Apple. “Wij vinden het geweldig dat we deze prachtige ruimte kunnen delen met al onze bezoekers in Washington DC, en dat we zo een plaats kunnen bieden waar de volgende generatie zich kan laten inspireren.”

In Carnegie Library aan Mount Vernon Square bevindt zich ook het nieuwe DC History Center, met daarin de Kiplinger Research Library, drie galeries en een museumwinkel, alle eigendom van en beheerd door de 125 jaar oude Historical Society of Washington D.C. Om het gebouw de oorspronkelijke grandeur terug te geven heeft Apple in samenwerking met restauratiedeskundigen zorgvuldig de historische gevels behouden, binnenruimten in hun oorspronkelijke staat gebracht en karakteristieke vroeg-twintigste-eeuwse details hersteld. Foster + Partners heeft nauw samengewerkt met Jony Ive, Chief Design Officer van Apple, om dit culturele icoon nieuw leven in te blazen.

“Wat ik zo mooi vind is de synergie tussen oud en nieuw, het contrast tussen het historische bouwwerk en het moderne design”, zegt Ive. “In deze ‘nieuwe’ levensfase wordt Apple Carnegie Library een middel om onze ideeën en ons enthousiasme over onze nieuwe producten te delen, en tegelijkertijd een stukje gemeenschapsgevoel te bieden en mensen te mogelijkheid te geven hun creativiteit uit te leven. Wij vinden het een enorme eer dat we Carnegie Library voor de inwoners van Washington in ere konden herstellen.”

Op een opgeknapt plaza bij de entree aan K Street worden bezoekers van Apple Carnegie Library welkom geheten, en via een nieuwe vestibuletrap aan Mount Vernon Place kan men doorsteken naar het aangrenzende Convention Center en het Shaw District. Aan de zuidkant van het gebouw zijn de gevel van marmer uit Vermont en de beelden geheel gerestaureerd.

Een dakraam waardoor vroeger licht viel op de uitleenbalie van de oorspronkelijke bibliotheek midden in het gebouw, heeft een nieuw design gekregen, waardoor de ruimte is getransformeerd tot een indrukwekkend dubbelhoog atrium. In deze spectaculaire bijeenkomstruimte, het Forum, zullen de Today at Apple-sessies van Washington DC worden gehouden. Bezoekers kunnen gratis deelnemen aan sessies over fotografie, filmen, muziek, programmeren, ontwerpen en meer.

In de zes weken na de opening vindt het StoryMakers Festival plaats, waarin veertig kunstenaars, dichters, activisten, musici, fotografen, filmmakers, bestuurders en gemeenschapsleiders hun verhalen zullen vertellen en de bezoekers zullen inspireren ook zelf hun verhaal te delen. Het slotweekend van het festival is een feest waarin de gemeenschap de verhalen van het festival samen zal delen.

In de ruimte waar vroeger de boeken van de bibliotheek lagen opgestapeld, bevindt zich nu de Genius Grove, waar het Genius-team persoonlijke technische ondersteuning en advies zal geven. Een indrukwekkende trap leidt naar het DC History Center op de eerste verdieping en de Carnegie Gallery in het souterrain, waar bezoekers aan de hand van historische foto’s en documenten meer kunnen leren over de oorsprong en de geschiedenis van het gebouw.

Bijna de helft van de werknemers van de Apple Store bestaat uit inwoners van Washington DC, en anderen zijn het team komen versterken vanuit Apple Stores elders in de regio en het land. Het team spreekt 27 talen, waaronder Amerikaanse gebarentaal, die meer dan twintig teamleden vloeiend beheersen.

Apple Carnegie Library en het DC History Center in Carnegie Library aan Mount Vernon Square openen zaterdag om 10:00 hun deuren. Ga voor aanmelding voor Today at Apple-sessies naar apple.com/nl/today en de pagina van het StoryMakers Festival.

Back To Top