skip to Main Content
Jony Ive Begint Onafhankelijk Designbureau
Afbeelding: PR Apple

Jony Ive begint onafhankelijk designbureau

Apple heeft vandaag aangekondigd dat Sir Jony Ive, chief design officier bij Apple, het bedrijf later dit jaar zal verlaten. Waar hij nu nog een werknemer is, zal hij in de hoedanigheid van onafhankelijk designbureau voor verschillende klanten gaan werken, waar Apple één van de belangrijkste zal zijn. Ive gaat zich op persoonlijke projecten richten, maar zijn nieuwe bedrijf zal nauwe banden onderhouden met Apple en aan verschillende projecten blijven samenwerken.

“Van Jony is er binnen de designwereld maar één. Zijn rol in de wederopstanding van Apple is niet te onderschatten, of je nou kijkt naar de baanbrekende iMac van 1998 of naar de adembenemende ambitie achter Apple Park, waar hij recent zoveel energie en liefde in heeft gestopt”, zegt Tim Cook, CEO bij Apple. “Apple blijft ook in de toekomst profiteren van Jony’s talent. Niet alleen doordat we met hem blijven samenwerken aan exclusieve projecten, maar ook dankzij het briljante en gedreven ontwerpteam dat hij heeft opgebouwd. We werken nu al jarenlang samen, maar tot mijn grote vreugde blijft onze relatie zich ontwikkelen. Ik kijk ernaar uit om nog lang met Jony te mogen samenwerken.”

Designteamleiders Evans Hankey, vicepresident Industrial Design, en Alan Dye, vicepresident Human Interface Design, gaan rapporteren aan Jeff Williams, chief operating officer bij Apple. Zowel Hankey als Dye vervullen al jarenlang sleutelrollen binnen het management van de designafdeling van Apple. Williams leidt al vanaf het prille begin de ontwikkeling van Apple Watch. Vanaf nu gaat hij meer samenwerken met het designteam in de studio.

“Na bijna dertig jaar en talloze projecten ben ik misschien nog wel het meest trots op het designteam dat we bij Apple hebben opgebouwd. Dat werk blijft zijn vruchten afwerpen, want zowel ons team als onze processen en cultuur zijn ongeëvenaard. En op dit moment is het team sterker, beter en meer gedreven dan ooit in de geschiedenis van Apple”, zegt Ive. “Ik weet zeker dat het team zijn beste werk kan doen onder leiding van Evans, Alan en Jeff, met wie ik alle drie nauw mee heb samengewerkt. Ik heb dan ook het volste vertrouwen in mijn designcollega’s bij Apple. Ze zijn mijn beste vrienden en ik kijk ernaar uit om nog lang met ze samen te werken.”

Het designteam van Apple is onderscheiden met talloze prijzen. De creatieven in het team komen van over de hele wereld en zijn experts in hun vak, of dat nu gebruikersinterfaces zijn, productontwerp, grafisch ontwerp en lithografie, haptische technologie of sound design.

Met de introductie van de Macintosh in 1984 ontketende Apple een ware revolutie op het gebied van persoonlijke technologie. Tegenwoordig loopt Apple wereldwijd voorop met zijn innovatieve iPhone, iPad, Mac, Apple Watch en Apple TV. De vier softwareplatforms van Apple (iOS, macOS, watchOS en tvOS) zorgen voor een naadloze ervaring op alle Apple devices en geven toegang tot baanbrekende diensten als de App Store, Apple Music, Apple Pay en iCloud. De ruim 100.000 medewerkers van Apple doen er alles aan om de beste producten ter wereld te maken en de wereld beter achter te laten dan hij was.

Back To Top