skip to Main Content
Logic Pro X-update
Afbeelding: PR Apple

Logic Pro X-update

Vandaag heeft Apple een nieuwe versie van de professionele muziekproductiesoftware Logic Pro X uitgebracht. De update bevat prestatieverbeteringen voor alle gebruikers en nieuwe optimalisaties die gebruikmaken van de baanbrekende kracht van de gloednieuwe Mac Pro. Logic Pro X 10.4.5 maakt vol gebruik van de Mac Pro-hardware en ondersteunt nu tot 56 processorthreads. Daarmee kunnen professionele muziekproducenten en componisten van filmmuziek met ongekend gemak aan de meest veeleisende muziekprojecten werken.

Met Mac Pro en Logic Pro X 10.4.5 kunnen professionele muzikanten dingen doen die voorheen nooit mogelijk waren in het productieproces. Op de nieuwe Mac Pro kan Logic nu tot vijf keer zoveel realtime plug-ins aan als de vorige generatie Mac Pro. Logic Pro X 10.4.5 verhoogt het aantal beschikbare sporen en channels voor alle gebruikers tot 1000 audiosporen en 1000 sporen voor software-instrumenten. Zo zijn er vier keer zoveel sporen beschikbaar, voor de meest complexe producties. Daarnaast ondersteunt Logic Pro X nu 1000 auxiliary channelstrips, 1000 externe MIDI-sporen en 12 sends per channelstrip. Gebruikers zullen ook snellere responstijden merken in de Mixer en Event List als ze bezig zijn met grote sessies, en projecten met meerdere Flex Time-edits en tempoveranderingen werken efficiënter dan ooit.

Professionele muzikanten zijn al laaiend enthousiast over de Mac Pro met Logic Pro X en hebben het volgende te zeggen:

“Logic is de creatieve tool die ik het meest gebruik om muziek te componeren, bijvoorbeeld de soundtracks van ‘Spider-Man: Into the Spider-Verse’ en ‘The Dark Crystal: Age of Resistance’. Wanneer je aan het werk bent, is tijd ontzettend waardevol en je wil dan ook niet uit de flow raken als het gaat om nieuwe muzikale ideeën. Ik kan niet wachten om de verhoogde prestaties van Logic Pro X 10.4.5 zelf te ervaren met de kracht, uitbreidbaarheid en aanpasbaarheid van de nieuwe Mac Pro. Met die twee tools zal ik nog sneller kunnen werken en kan ik me meer richten op het creatieve proces zelf. — Daniel Pemberton, componist voor ‘Black Mirror’, ‘Yesterday’ en ‘Ocean’s 8’

“Soms heeft een producent de neiging om bepaalde creatieve ideeën onbewust te mijden omdat hij denkt dat hij daar niet de juiste hardware en software voor heeft. Dankzij Logic Pro X 10.4.5 en de nieuwe Mac Pro is dat verleden tijd. Naast de enorme hoeveelheid extra sporen bevat de nieuwe versie van Logic allerlei kleine dingetjes die bij elkaar een behoorlijk verschil maken. Het is heel fijn om te zien dat Apple zoveel aandacht geeft aan deze professionele tools voor pro’s.” — Stuart Price, producer en mixer voor The Killers, Madonna, Coldplay en Seal

“Muziekproducenten gebruiken technologie om kunst te maken, en we hebben lang zitten wachten op een systeem zonder beperkingen of bottlenecks. Ik ben erg onder de indruk van de verbazingwekkende prestaties van de nieuwe Mac Pro en Logic Pro X. Dit is echt een keerpunt, want nu lijken de creatieve mogelijkheden echt eindeloos te zijn.” — Rich Costey, producent en mixer voor Muse, Foster the People, Snow Patrol en Chvrches

“Als iemand die Logic voor elke muzikale creatie gebruikt, werd ik heel blij van alle prestatieverbeteringen die eraan komen voor Logic Pro X 10.4.5. En dankzij de uitbreidbaarheid van de nieuwe Mac Pro zal het wel een tijdje meegaan en nog lang een plekje hebben in mijn studio. Het is duidelijk dat Apple veel tijd besteedt aan professionele gebruikers, en ik vind het geweldig dat ze echt naar ons luisteren en letten op wat we nodig hebben.” — Oak Felder, producent voor Demi Lovato, Drake, Alicia Keys en Rihanna

Andere nieuwe features van Logic Pro X 10.4.5:

  • In de loop-browser kan nu worden gefilterd op looptype, en er kunnen nu ook meerdere loops tegelijk naar een project worden gesleept.
  • De vernieuwde DeEsser 2-plug-in biedt meer opties om sibilance op audiosporen te verminderen.
  • MIDI-beatklokken kunnen naar individuele poorten worden gestuurd, elk met unieke instellingen zoals die voor timing-offset en delaycompensatie.

Verkrijgbaarheid
Logic Pro X 10.4.5 is vanaf vandaag verkrijgbaar als gratis update voor alle bestaande gebruikers, en voor nieuwe klanten op de Mac App Store voor €229.99. Ga voor meer informatie naar apple.com/logic-pro.

Back To Top