skip to Main Content
Sabih Khan Benoemt Tot Senior Vice President Of Operations
Afbeelding: PR Apple

Sabih Khan benoemt tot Senior Vice President of Operations

Apple heeft vandaag bekendgemaakt dat Sabih Khan tot de directie van Apple is toegetreden als Senior Vice President of Operations. Khan is al 24 jaar werkzaam bij Apple. Sinds eind jaren ’90 speelt hij een belangrijke rol bij het op de markt brengen van de innovatieve producten van het bedrijf, en vervult hij leidinggevende functies op het terrein van productie en toelevering. Hij blijft rapporteren aan Jeff Williams, Chief Operating Officer van Apple.

In zijn nieuwe functie zal Khan de scepter zwaaien over de volledige toeleveringsketen van Apple en is hij verantwoordelijk voor de productkwaliteit, planning, fabricage, inkoop, logistiek en levering. Daarnaast wordt hij verantwoordelijk voor de programma’s voor toeleveranciers die door Apple zijn opgezet om werknemers van productielocaties overal ter wereld te beschermen en verder op te leiden.

“Sabih geeft met hart en ziel leiding aan ons Operations-team”, aldus Tim Cook, CEO van Apple. “Met zijn wereldwijde team doet hij er alles aan om onze klanten een unieke ervaring te bezorgen, respectvol om te gaan met werknemers overal ter wereld, en het milieu te beschermen voor toekomstige generaties.”

“Ik werk al meer dan 20 jaar met Sabih samen en dat mag je gerust een voorrecht noemen. Het kan niet anders of hij is de meest getalenteerde Operations-manager ter wereld”, zegt Williams. “Het is een manager van wereldklasse. Apple mag zich gelukkig prijzen met iemand van dit kaliber aan het hoofd van het Operations-team.”

Het Operations-team stuurt de wereldwijde toeleveringsketen aan en werkt doorlopend aan het optimaliseren van de schaalgrootte en het innoveren van productieprocessen. Voorbeeld hiervan is de introductie van een nieuwe aluminiumlegering die het mogelijk maakt om 100 procent gerecycled aluminium te gebruiken voor de behuizing van MacBook Air en Mac zonder dat de kwaliteit hieronder te lijden heeft. Het team geeft bovendien uitvoering aan de milieu-initiatieven van Apple en werkt samen met leveranciers om productieprocessen te verduurzamen, zuinig om te gaan met natuurlijke hulpbronnen en de planeet te beschermen.

Voordat hij in 1995 deel ging uitmaken van het inkoopteam van Apple, was Khan werkzaam als Applications Development Engineer en Key Account Technical Leader bij GE plastics. Hij behaalde een Bachelor in Economics and Mechanical Engineering aan Tufts University en een Master in Mechanical Engineering aan het Rensselaer Polytechnic Institute (RPI).
Met de introductie van de Macintosh in 1984 ontketende Apple een ware revolutie op het gebied van persoonlijke technologie. Tegenwoordig loopt Apple wereldwijd voorop met zijn innovatieve iPhone, iPad, Mac, Apple Watch en Apple TV. De vier softwareplatforms van Apple (iOS, macOS, watchOS en tvOS) zorgen voor een naadloze ervaring op alle Apple devices en geven toegang tot baanbrekende diensten als de App Store, Apple Music, Apple Pay en iCloud. De ruim 100.000 medewerkers van Apple doen er alles aan om de beste producten ter wereld te maken en de wereld beter achter te laten dan hij was.

Back To Top