skip to Main Content
TvOS 13
Afbeelding: PR Apple

tvOS 13

Vandaag heeft Apple een preview gegeven van tvOS 13, het besturingssysteem waarmee Apple TV 4K het eenvoudigste en meest persoonlijke device wordt om tv-series, films, muziek, foto’s, games en apps op het grote scherm in huis te bekijken. Met tvOS 13 wordt Apple TV 4K uitgebreid met een indrukwekkend nieuw beginscherm, ondersteuning voor meerdere gebruikers zodat iedereen zijn eigen series, films, muziek en aanbevelingen kan bekijken, ondersteuning voor Apple Arcade, uitgebreide ondersteuning voor gamecontrollers en nieuwe, onder water gefilmde screensavers in 4K HDR.

“tvOS is de drijvende kracht achter Apple TV 4K en zet nog steeds de standaard als het gaat om home entertainment”, aldus Greg Joswiak, Vice President Product Marketing van Apple. “Iedereen in huis kan met tvOS 13 optimaal genieten van entertainment, dankzij persoonlijke features voor tv-series, films, foto’s en muziek, uitgebreide ondersteuning voor games en prachtige nieuwe screensavers.”

Features van tvOS 13

  • Nieuw beginscherm. Apple TV 4K wordt nog aantrekkelijker dankzij een nieuw beginscherm waarop je alles kunt ontdekken. Apps kunnen schermvullende voorvertoningen van video’s weergeven op het beginscherm, zodat de gebruiker snel nieuwe series, films, muziek en games kan bekijken.
  • Ondersteuning voor meerdere gebruikers. Met het nieuwe bedieningspaneel van Apple TV kun je gemakkelijk wisselen tussen verschillende gebruikers, zodat iedereen in huis zijn eigen aanbod te zien krijgt. Gebruikers zien onder ‘Volgende’ hun persoonlijke content, en ontvangen aanbevelingen voor series en films op basis van hun smaak. Met het nieuwe bedieningspaneel hebben gebruikers ook snelle toegang tot belangrijke features in Apple TV, zoals de slaapstand van het systeem en audioroutering.
  • Apple Music. Apple Music op tvOS 13 maakt gebruik van ondersteuning voor meerdere gebruikers, zodat iedereen in huis gemakkelijk zijn eigen afspeellijsten en aanbevelingen kan afspelen. In het nieuwe bedieningspaneel hebben gebruikers snel toegang tot het nummer dat wordt afgespeeld. Bovendien kunnen gebruikers nu de songteksten van hun favoriete nummers meelezen, want die lopen synchroon mee op het scherm.
  • Apple Arcade. Dit najaar is Apple Arcade beschikbaar op Apple TV 4K. Zes gezinsleden hebben met één abonnement onbeperkt toegang tot meer dan 100 nieuwe, exclusieve games, zonder reclame of extra aankopen. Vaak is er ondersteuning voor gamecontrollers. Klanten kunnen Apple Arcade-games spelen op iPhone, iPad, iPod touch, Mac en Apple TV.
  • Xbox- en PlayStation-controllers. tvOS biedt nu ondersteuning voor de beste en populairste controllers ter wereld: Xbox One S en PlayStation DualShock 4. Daarmee wordt het voor gamers nog gemakkelijker om Apple Arcade te gebruiken en games uit de App Store te spelen.1
  • Nieuwe screensavers. Apple breidt de fantastische verzameling 4K HDR-screensavers op Apple TV 4K verder uit en neemt de kijker nu mee naar de diepzee. Deze indrukwekkende video’s met betoverende beelden uit oceanen van over de hele wereld zijn gemaakt in samenwerking met de Natural History Unit van de BBC, het team achter ‘Blue Planet’.

tvOS 13 heeft een vernieuwde Apple TV-app, waarin van verschillende manieren om series en films te zoeken en bekijken gecombineerd worden in één enkele app. In de Apple TV-app vind je Apple TV- kanalen, persoonlijke aanbevelingen en meer dan 100.000 films en series uit iTunes die je kunt bekijken, kopen of huren, inclusief de grootste verzameling 4K HDR-materiaal. Vanaf dit najaar is Apple TV+ – de streamingdienst met originele producties van Apple – beschikbaar in de Apple TV-app. De Apple TV-app is ook beschikbaar op andere Apple devices en een aantal platforms van andere aanbieders.

Beschikbaarheid
De preview voor ontwikkelaars is vanaf vandaag beschikbaar voor deelnemers aan het Apple Developer Program op developer.apple.com. Een openbaar bètaprogramma wordt later deze maand voor tvOS-gebruikers beschikbaar gesteld via beta.apple.com. tvOS 13 is vanaf dit najaar verkrijgbaar als gratis software-update voor Apple TV 4K en Apple TV HD. Ga voor meer informatie naar apple.com/nl/apple-tv-4K. Features kunnen worden gewijzigd. Sommige functies en voorzieningen zijn niet in alle talen of regio’s beschikbaar.

Back To Top