skip to Main Content
Vernieuwde Mac Pro En Pro Display XDR
Afbeelding: PR Apple

Vernieuwde Mac Pro en Pro Display XDR

Apple heeft vandaag de compleet vernieuwde Mac Prop;Pro onthuld. Dit baanbrekende werkstation is speciaal gemaakt voor pro’s die veel eisen van hun Mac. Daarnaast is ook de Apple Pro Display XDR geïntroduceerd, het beste pro-beeldscherm ter wereld. De compleet vernieuwde Mac Pro is gebouwd om maximale prestaties, uitbreidingsopties en configuratiemogelijkheden te bieden. Hij is uitgerust met Xeon-werkstationprocessors met tot wel 28 cores, een snel geheugensysteem met een capaciteit van maar liefst 1,5 TB, acht PCIe uitbreidingssleuven en een grafische architectuur met de krachtigste videokaart ter wereld. Nieuw is Apple Afterburner, een innovatieve versnellingskaart die het mogelijk maakt om drie streams 8K ProRes RAW-video tegelijk af te spelen.

Pro Display XDR is een enorm 32-inch Retina 6K-display met een prachtige brede 10-bits P3-kleurweergave, een helderheid van maar liefst 1600 nits, een ongelofelijke contrastverhouding van 1.000.000:1 en een superbrede kijkhoek. En dat allemaal voor een ongekend lage prijs. De nieuwe Mac Pro en Pro Display XDR zijn de krachtigste tools die Apple ooit speciaal voor pro-klanten heeft gemaakt. Hun workflows zullen nooit meer hetzelfde zijn.

“We hebben Mac Pro gemaakt voor gebruikers die een modulair systeem zoeken dat uitstekende prestaties, uitbreidingsopties en configuratiemogelijkheden biedt. Met zijn krachtige Xeon-processors, enorme geheugencapaciteit, baanbrekende GPU-architectuur, PCIe-uitbreidingsmogelijkheden, Afterburner-versnellingskaart en opvallende design is de nieuwe Mac Pro een beest van een machine waarmee professionals hun allerbeste werk kunnen leveren”, aldus Phil Schiller, Senior Vice President Worldwide Marketing bij Apple. “Pro Display XDR is het beste pro-beeldscherm ter wereld en past perfect bij de compleet vernieuwde Mac Pro. Met zijn Retina 6K-display, prachtige kleurweergave, helderheid, contrastverhouding en strak design biedt Pro Display XDR de meest complete features ooit in een beeldscherm in deze prijsklasse.”

Ontzagwekkend krachtige processors en enorme bandbreedte

Mac Pro is gemaakt voor klanten die hoge eisen stellen aan de CPU, bijvoorbeeld om producties te renderen, honderden virtuele instrumenten te spelen of op tien iOS-devices tegelijk een appsimulatie uit te voeren. Hij is dan ook uitgerust met krachtige Xeon-processors van maximaal 28 cores, met 64 PCI Express-lanes voor ontzagwekkende prestaties en een enorme bandbreedte. Hij heeft een vermogen van 300 W en een geavanceerde thermische architectuur zodat de processor altijd op volle kracht kan werken.

Een geheugencapaciteit en uitbreidingsopties om u tegen te zeggen

Voor pro’s die met megagrote projecten werken, enorme datasets moeten analyseren of meerdere pro-apps tegelijk gebruiken biedt Mac Pro een ontzagwekkende geheugencapaciteit die ze in de loop der tijd ook kunnen uitbreiden. Met een zeskanaals geheugenarchitectuur en twaalf fysieke DIMM-sleuven biedt de nieuwe Mac Pro een geheugen van maar liefst 1,5 TB, het grootste ooit op een Mac. Daarnaast heeft hij acht PCI Express-uitbreidingssleuven, twee keer zoveel als de vorige Mac Pro-toren. Daarmee kunnen pro’s hun systeem aanpassen en uitbreiden op manieren die ongekend zijn voor een losstaand werkstation.

Krachtigste grafische architectuur ter wereld

Voor pro’s die met 3D-filmanimaties werken, 8K scènes moeten samenstellen en complexe 3D-omgevingen bouwen zijn de grafische prestaties enorm belangrijk. Daarom is Mac Pro uitgerust met de krachtigste grafische kaart ter wereld en met grafische prestaties van 56 teraflops. De baanbrekende uitbreidingsarchitectuur voor graphics, de Apple MPX Module, voorziet in Thunderbolt-integratie en een vermogen van ruim 500 W, wat allebei een primeur is voor een grafische kaart. De MPX Module wordt gekoeld door het thermische systeem van Mac Pro en doet daardoor muisstil zijn werk.

De grafische opties voor Mac Pro beginnen met de Radeon Pro 580X. Nieuw is de Radeon Pro Vega II, met een rekenkracht tot maar liefst 14 teraflops, een geheugen van 32 GB en een geheugenbandbreedte van 1 TB/s, de hoogste ooit in een GPU. Ook nieuw is de Radeon Pro Vega II Duo, met twee Vega II-GPU’s voor grafische prestaties van maar liefst 28 teraflops en een geheugen van 64 GB, waarmee dit de krachtigste grafische kaart ter wereld is. Mac Pro is berekend op twee MPX Modules, dus klanten kunnen kiezen voor twee Vega II Duo’s. Dat levert ze in totaal grafische prestaties van maar liefst 56 teraflops en een videogeheugen van 128 GB op.

Nieuw: Apple Afterburner, een innovatieve versnellingskaart

De nieuwe Mac Pro is voor het eerst voorzien van Afterburner, met een programmeerbare ASIC die tot 6,3 miljard pixels per seconde kan decoderen. Video-editors die hoogwaardige camera’s gebruiken waardoor ze native bestanden moeten omzetten naar proxy’s om ze te kunnen bewerken, kunnen nu dankzij Afterburner gewoon die native bestanden gebruiken en maximaal drie 8K ProRes RAW-videostreams en twaalf 4K ProRes RAW-videostreams in realtime decoderen1. Proxyworkflows zijn dus zo goed als verleden tijd.

Prachtige afneembare modulaire behuizing

Wat het eerste opvalt aan de nieuwe Mac Pro, is de roestvrijstalen buitenkant. De behuizing is gemaakt van aluminium en kan eraf, zodat je overal goed bij kunt. De constructie zit modulair in elkaar en is voorzien van zachte handvatten om Mac Pro makkelijk te verplaatsen. In de behuizing zit een opvallend raster om een optimale luchtcirculatie en stille werking te waarborgen. Voor klanten die hun Mac Pro in een rack in een edit- of serverruimte willen plaatsen, is er vanaf het najaar ook een speciale rackversie beschikbaar.

Prestaties die de pro-workflow radicaal veranderen

  • Met zijn 28-core Xeon-processors, grafische prestaties van 56 teraflops en de baanbrekende Afterburner-kaart levert de nieuwe Mac Pro prestaties die de workflows van pro’s radicaal zullen veranderen. Een aantal ontwikkelaars van pro-apps hebben al verbazingwekkende resultaten gezien die hiervoor ondenkbaar waren voor een losstaand werkstation.
  • Blackmagic Design kan voor het eerst op een systeem versnelde 8K-editing in realtime (full CPU en multi-GPU), effecten en kleurcorrectie in ProRes 4444 bieden.
  • Avid kan tot zes HDX-kaarten ondersteunen, wat resulteert in meer IO, een hogere voice count en twee keer zoveel DSP-verwerking in realtime dan in een pro-tool op een willekeurig ander systeem.
  • Cinema 4D van Maxon heeft GPU-renderprestaties gezien die 20% sneller uitkomen dan op een Windows-werkstation met drie NVIDIA Quadro RTX 8000 grafische kaarten.

Ga voor meer informatie over de prestaties van de compleet vernieuwde Mac Pro naar apple.com/nl/mac-pro.

Pro Display XDR heeft het grootste Retina-display ooit

Pro Display XDR heeft een 32-inch lcd-beeldscherm met een Retina 6K-resolutie van 6016 x 3384 en meer dan 20 miljoen pixels. Dat levert een superscherpe kijkervaring met een hoge resolutie op plus bijna 40% meer schermruimte dan op een Retina 5K-display. Dankzij een brede P3-kleurweergave en een kleurdiepte van 10 bits voor ruim 1 miljard kleuren is de kijkervaring levensechter, wat cruciaal is voor het bewerken van video’s en foto’s, 3D-animatie of kleurnuances. Pro Display XDR heeft ook de best beschikbare polarisatietechnologie en biedt zo een superbrede, kleurechte kijkhoek, zodat meerdere mensen tegelijk meer waarheidsgetrouwe content op het scherm kunnen zien. Om het effect van weerspiegeld licht te verminderen, is Pro Display XDR voorzien van een toonaangevende antireflectiecoating. Er is ook een innovatieve uitvoering in matglas verkrijgbaar (nano-texture), waarbij het glas op nanometerniveau is geëtst voor minder weerspiegeling.

Extreme Dynamic Range brengt content tot leven

Om beter weer te geven wat het menselijk oog kan zien in de echte wereld, heeft Pro Display XDR High Dynamic Range naar een heel nieuw plan getild. Pro Display XDR maakt gebruik van een directe achtergrondverlichting met een groot aantal led’s die voor een helderheid van 1000 nits en maximaal 1600 nits zorgen, wat veel meer is dan een gemiddeld beeldscherm. Dankzij een geavanceerd thermisch systeem dat het aluminium raster als koellichaam gebruikt, kan Pro Display XDR over het hele scherm een helderheid van 1000 nits onbeperkt vasthouden, iets wat tot nu toe ongekend was voor een beeldscherm in deze prijsklasse. Met een verbluffende contrastverhouding van 1.000.000:1 zijn in beeldmateriaal de felst gekleurde lichtpuntjes, de donkerste zwarttinten en alles daartussenin te zien.

Een prachtig modulair design voor de nodige flexibiliteit

Met glas over de hele breedte en smalle randen (9 mm) in een prachtige aluminium behuizing biedt Pro Display XDR een uiterst functioneel en flexibel design. De Pro Stand heeft een zorgvuldig geconstrueerde arm die dienstdoet als een perfect tegenwicht voor het scherm, zodat het vrijwel gewichtloos aanvoelt en probleemloos naar de gewenste positie gemanoeuvreerd kan worden. Je kunt de hoogte en de hoek van de Pro Stand naar wens instellen. Ook kun je Pro Display XDR naar een staande weergave draaien, wat handig is voor bijvoorbeeld het retoucheren van foto’s, het ontwerpen van een webpagina of het schrijven van code. De Pro Stand laat zich makkelijk bevestigen en weer loshalen, dus je neemt ’m makkelijk mee als je op locatie gaat werken. Pro’s die speciale montagewensen hebben, kunnen een VESA-montageadapter gebruiken in plaats van de Pro Stand. Met één Thunderbolt 3-kabel sluit je Pro Display XDR naadloos aan op alle Macs, inclusief de nieuwe Mac Pro, die tot zes schermen ondersteunt voor een adembenemende 120 miljoen pixels.

Prijzen en verkrijgbaarheid
De compleet vernieuwde Mac Pro is verkrijgbaar vanaf USD 5999 en kan vanaf dit najaar worden besteld. Pro Display XDR is verkrijgbaar vanaf USD 4999. De Pro Stand kost USD 999 en de VESA-montageadapter USD 199. Ze zijn allemaal vanaf dit najaar verkrijgbaar. Alle specificaties, maatwerkopties en accessoires zijn te vinden op apple.com/nl/mac-pro en apple.com/nl/pro-display-xdr.

Back To Top