skip to Main Content
Apple Maakt Resultaten Van Derde Kwartaal Bekend
Afbeelding: Carlas Rabada / Apple Campus 2

Apple maakt resultaten van derde kwartaal bekend

Apple heeft vandaag de resultaten bekendgemaakt voor het derde kwartaal van het boekjaar 2019, dat werd afgesloten op zaterdag 29 juni 2019. De kwartaalomzet bedroeg $ 53,8 miljard, een stijging van 1 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar geleden, en de kwartaalwinst bedroeg $ 2,18 per aandeel, een daling van 7 procent. De internationale verkopen vertegenwoordigden in het afgelopen kwartaal 59 procent van de totale omzet.

“Dit was ons beste derde kwartaal ooit, dankzij een recordomzet uit diensten, een snel toenemende groei van wearables, goede resultaten voor iPad en Mac en een stijgende lijn in de verkoop van iPhone”, aldus Tim Cook, CEO van Apple. “De resultaten zijn wereldwijd veelbelovend, dus we zien de toekomst vol vertrouwen tegemoet. We sluiten het kalenderjaar 2019 ook nog eens af met grote launches op al onze platforms, nieuwe diensten en diverse nieuwe producten.”

“Vergeleken met het tweede kwartaal zien we betere resultaten ten opzichte van vorig jaar en we hebben daarmee een sterke cashflow uit bedrijfsactiviteiten gerealiseerd van $ 11,6 miljard”, aldus Luca Maestri, CFO van Apple. “We hebben dit kwartaal meer dan $ 21 miljard laten terugvloeien naar de aandeelhouders, waaronder $ 17 miljard via de terugkoop van bijna 88 miljoen Apple aandelen en $ 3,6 miljard in de vorm van dividend en dividendequivalenten.”

Apple geeft de volgende indicaties voor het vierde kwartaal van het boekjaar 2019:

  • Een omzet tussen de $ 61 miljard en $ 64 miljard
  • Een brutomarge tussen de 37,5 en 38,5 procent
  • Exploitatiekosten tussen de $ 8,7 miljard en $ 8,8 miljard
  • Overige inkomsten/uitgaven ter hoogte van $ 200 miljoen
  • Een belastingtarief van ongeveer 16,5 procent

De raad van bestuur van Apple heeft aangekondigd een cashdividend van $ 0,77 uit te keren per algemeen Apple aandeel. Het dividend wordt per donderdag 15 augustus 2019 uitgekeerd aan aandeelhouders die op maandag 12 augustus 2019 einde werkdag als zodanig zijn geregistreerd.

De conference call waarin de resultaten van het derde kwartaal van boekjaar 2019 worden besproken, kan vanaf 30 juli 2019 worden beluisterd via www.apple.com/investor/earnings-call. Deze webuitzending blijft vanaf die datum gedurende circa twee weken beschikbaar.

Apple verstrekt periodiek informatie voor investeerders op de website van het bedrijf, apple.com, en de website voor investeerdersrelaties, investor.apple.com. Hier zijn onder meer persberichten en andere informatie te vinden over de financiële resultaten, evenals bij de SEC gedeponeerde stukken, informatie over corporate governance en informatie met betrekking tot de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering.

Back To Top