skip to Main Content
Apple-medewerkers Luisteren Ongevraagd Mee
Afbeelding: Apple

Apple-medewerkers luisteren ongevraagd mee

Medewerkers van Apple blijken ongevraagd mee te luisteren bij sommige opnames van Siri. Daardoor horen ze met regelmaat gevoelige en persoonlijke informatie zonder mede weten van de betrokkene. Dit verhaal kwam naar buiten bij The Guardian via een anonieme klokkenluider.

Apple zou deze opnames gebruiken om de spraakherkenning van Siri te verbeteren. Echter heeft het daarvoor geen toestemming gevraagd. Volgens Apple zouden de gesprekken niet te herleiden zijn naar de gebruiker. En worden de gemaakte opnames volgens strenge regels via een aantal medewerkers, die geheimhoudingsplicht hebben en in een beveiligd gebouw zitten, beluisterd.

Het lijkt er sterk op dat Apple de privacyregels heeft overtreden. Wat hiervan de gevolgen kunnen zijn voor Apple is nog niet bekend. Eerder deze maand werd bekend dat Google en Amazone ook al de gebruikers ongevraagd beluisterde met hun virtuele assistenten.

Siri kan worden uitgeschakeld als je geen risico wil lopen (via instellingen), maar je afmelden voor deze ongevraagde analyse is niet mogelijk.

Back To Top