skip to Main Content
Apple Neemt Meerderheid In Intel’s Smartphonemodemtak
Afbeelding: Carlas Rabada / Apple Campus 2

Apple neemt meerderheid in Intel’s smartphonemodemtak

Apple en Intel zijn overeengekomen dat Apple de meerderheid van Intel’s smartphonemodemtak overneemt. Circa 2.200 Intel-medewerkers stappen over naar Apple en hetzelfde geldt voor intellectueel eigendom, apparatuur en huurcontracten. De transactie heeft een geschatte waarde van USD 1 miljard en wordt naar verwachting in het vierde kwartaal van 2019 afgerond, afhankelijk van wettelijke goedkeuring en andere gangbare voorwaarden, waaronder overleg met ondernemingsraden en andere instanties in bepaalde rechtsgebieden.

Met deze nieuwe patenten voor huidige en toekomstige draadloze technologieën het bestaande portfolio van Apple, heeft Apple ruim 17.000 patenten op draadloze technologie, van protocollen voor standaarden voor draadloos internet, tot de architectuur en bediening van modems. Intel behoudt de mogelijkheid om modems voor andere toepassingen dan smartphones te ontwikkelen, zoals voor pc’s, devices voor het internet der dingen en zelfsturende voertuigen.

“Dankzij deze overeenkomst kunnen we ons gaan richten op de ontwikkeling van 5G-technologie, en blijven de essentiële intellectueeleigendomsrechten en modemtechnologie van ons team behouden”, aldus Bob Swan, CEO van Intel. “We hebben enorm veel respect voor Apple en zijn ervan overtuigd dat dit getalenteerde team en deze belangrijke assets bij hen in goede handen zijn. We kijken ernaar uit om ons volledig op 5G te kunnen richten, wat het best aansluit bij de behoeften van onze klanten wereldwijd, waaronder netwerkbeheerders, fabrikanten van telecomapparatuur en aanbieders van clouddiensten.”

“We werken al jarenlang met Intel en weten dat dit team dezelfde passie heeft als Apple voor het ontwerpen van technologieën die onze gebruikers de beste ervaring bieden”, aldus Johny Srouji, Senior Vice President van Hardware Technologies bij Apple. “Wij bij Apple kijken er ontzettend naar uit om zoveel uitstekende engineers bij onze groeiende tak voor mobiele technologie te kunnen verwelkomen. We zijn ervan overtuigd dat ze in de creatieve en dynamische omgeving van Apple perfect op hun plek zullen zijn. Samen met het aanzienlijke aantal innovatieve patenten dat we hebben binnengehaald, zullen ze de ontwikkeling van toekomstige producten in een stroomversnelling brengen en ervoor zorgen dat Apple ook in de toekomst onderscheidend blijft.”

Back To Top