skip to Main Content
Apple Organiseert Nieuwe AR-kunstsessies
Afbeelding: PR Apple

Apple organiseert nieuwe AR-kunstsessies

Apple heeft vandaag de inschrijving geopend voor een nieuwe serie Today at Apple AR-ervaringen rondom kunst. Deze serie, genaamd [AR]T, wordt in Apple Stores over de hele wereld aangeboden. Er zijn drie nieuwe sessies. De eerste is een interactieve wandeling langs kunstwerken van de belangrijkste hedendaagse kunstenaars van de wereld. De tweede is een sessie in de Store waarbij klanten de beginselen van het creëren van AR met Swift Playgrounds kunnen leren, en de derde is een AR-kunstinstallatie die in elke Apple Store ter wereld te bewonderen is.

Bij het samenstellen van de sessies heeft Apple het New Museum, een trekpleister op het gebied van hedendaagse kunst in New York, gevraagd om zeven kunstenaars te selecteren om mee te werken aan een kosteloze kunstervaring: Nick Cave, Nathalie Djurberg en Hans Berg, Cao Fei, John Giorno, Carsten Höller en Pipilotti Rist.

“Today at Apple biedt een kijkje in de keuken van de creatieve kunsten die onze producten en klanten mogelijk maken”, zegt Deirdre O’Brien, senior vice president of Retail + People bij Apple. “Onze hoop is dat bezoekers zich laten inspireren door de ongelofelijke AR-creaties van de [AR]T Walk en de installatie in de Store. We zijn benieuwd wat ze leren creëren bij het [AR]T Lab.”

[AR]T Walk: Augmented Reality door curatoren van het New Museum

Deze ervaringsgerichte wandelingen leiden door San Francisco, New York, Londen, Parijs, Hongkong en Tokio. Daar komen deelnemers werken van wereldberoemde kunstenaars tegen, van wie velen voor het eerst met AR werken. Weken van Cave, Djurberg and Berg, Cao, Giorno, Höller en Rist brengen bezoekers in contact met de openbare ruimte, bijvoorbeeld op Trafalgar Square in Londen, in Yerba Buena Gardens in San Francisco, of op het Grand Army Plaza in Central Park in New York.

Met AR hebben de kunstenaars de centrale thema’s van hun werk herschapen of op nieuwe manieren uit weten te drukken. ‘International Liquid Finger Prayer’ van Rist stuitert, plaagt en zingt terwijl deelnemers een fonkelende vorm najagen. ‘Now at the Dawn of My Life’ van Giorno is vliegende reis door oude volkswijsheden, terwijl ‘Through’ van Höller de kijker meeneemt door een portal naar een wereld zonder perspectief.

Lisa Phillips, Toby Devan Lewis director van het New Museum, zegt: “Het New Museum heeft altijd al vooraan gestaan op het kruispunt van kunst en technologie. We kunnen ons geen betere partner bedenken dan Apple om samen de fantastische visies van deze kunstpioniers te ondersteunen. Augmented reality is er als medium klaar voor om dynamische en visuele verhalen te vertellen. Verhalen die verder gaan dan het werk dat de kunstenaar in de studio maakt, verder dan de galerie: de straat op en de stad in.”

[AR]T Lab: AR-ervaringen

Deze gratis Today at Apple-sessie is ontwikkeld in samenwerking met de New Yorkse kunstenaar, NEW INC-lid (de culturele broedplaats van het New Museum) en docent Sarah Rothberg. Tijdens de sessie spelen bezoekers zelf met de vrolijke objecten en fascinerende geluiden die Rothberg maakt. Na het volgen van dit gratis [AR]T Lab van 1,5 uur kan iedereen een eigen AR-ervaring bouwen met Swift Playgrounds.

[AR]T in de Apple Store: ‘Amass’ van Nick Cave

Bezoekers kunnen in iedere Apple Store ter wereld de interactieve installatie ‘Amass’ van Nick Cave ervaren. Met de [AR]T Viewer in de Apple Store-app, kunnen gebruikers de interactieve installatie van Cave starten. Vervolgens gaan ze op pad om ‘Ikon Elements’ te vinden en verzamelen en een universum aan positieve energie te ervaren, gewoon in de Apple Store.

Alle drie de sessies zijn vanaf 10 augustus beschikbaar. Ga voor meer informatie of voor inschrijving naar apple.com/nl/today.

Back To Top