skip to Main Content
LG Brengt Apple AirPlay 2 En HomeKit Naar LG Smart TV’s

LG brengt Apple AirPlay 2 en HomeKit naar LG Smart TV’s

LG Electronics (LG) kondigt vandaag aan dat Apple AirPlay 2 en HomeKit vanaf 25 juli beschikbaar zijn op de 2019 AI TV line-up van LG. LG is hiermee de eerste TV-fabrikant ter wereld die HomeKit ondersteunt. De functionaliteiten van Apple komen beschikbaar door middel van een firmware-update voor 2019 LG OLED TV’s, NanoCell TV’s en UHD TV’s met ThinQ AI.

Met AirPlay 2 kunnen LG 2019 AI tv-eigenaren moeiteloos content – inclusief Dolby Vision-titels – van iPhone, iPad en Mac rechtstreeks naar hun tv-toestellen streamen. Gebruikers kunnen hun favoriete films en tv-programma’s streamen vanuit de Apple TV-app en andere video-apps en foto’s direct op hun LG AI TV’s bekijken. Gebruikers kunnen tegelijkertijd Apple Podcasts, Apple Music en muziek uit hun bibliotheek of andere streamingdiensten via hun LG AI TV en andere AirPlay 2-compatibele luidsprekers thuis afspelen – allemaal synchroon.

Met HomeKit kunnen gebruikers hun smart home gemakkelijk bedienen met de Home-app of via Siri op hun Apple-apparaten. LG AI-tv’s kunnen eenvoudig worden toegevoegd aan de Home-app, waarmee gebruikers toegang hebben tot basis-tv-functies zoals stroom, volume en bron. LG AI-tv’s kunnen ook worden toegevoegd aan scènes of automatisering samen met andere HomeKit-accessoires.

“LG blijft koploper op het gebied van technologische tv-innovatie vanwege onze nooit aflatende zoektocht om de beste thuisbeleving te bieden”, aldus Brian Kwon, president van LG Mobile Communications en Home Entertainment-bedrijven. “Met ondersteuning van Apple AirPlay 2 en HomeKit tonen we onze toewijding om consumentenvoordelen te bieden die verder gaan dan alleen de beste beeldkwaliteit.”

Apple AirPlay 2 en HomeKit worden vanaf deze week geïntroduceerd bij eigenaren van LG OLED- en NanoCell-tv’s in meer dan 140 landen, en de update zal de komende weken worden uitgebreid.

Back To Top